Chino írta: ↑2021.05.03. 13:37:05
mess2009 írta: ↑2021.05.03. 10:55:47
nem egy emberre van kihegyezve a góllövés , a kapu támadása, hanem a legjobb helyzetben lévőre!
az eredmény? élvezhető játék, európai színvonal. mi meg daráljuk itt meccsenként, hogy lassú kereszt-hatra passzok, lekontrázás, Messi függőség.....
Ez sajnos így van és ebben látom a játék legnagyobb ezzel együtt legalapvetőbb problémáját. Hogy ez mennyire edzői utasítás vagy mennyire vésődik bele a fejekbe nem tudni. Pedri játéka pl. a szezon első feléhez képest rengeteget változott. Sokkal több kreativitás, vállalkozókedv volt benne, most már akkor is Messit keresi, mielőtt eljut hozzá a labda. És könnyen lehet, hogy Puiggal ugyanez lenne. Egy 17-18 éves, első szezonos srác, tartósan nem fog szembe menni ezzel a "taktikával". Ezért felüdülés és lehetett ennyire eredményes Fati, mert nem állt be így a sorba. Pedig képesek nélküle is látványos/eredményes játékra. A meccs elején Pedri helyzete már a régi időket idézte.
Nem azt mondom, hogy bármilyen oldalról Messi káros a csapatra, de a jövőbeli edző, bárki legyen is az, megpróbálhatná kicsit szabadabbra engedni a játékosokat.
Azért a megrögzött fanyalgókat sem teljesen értem, Ha valaki november-decemberben azt mondja, hogy a bajnokság vége előtt 6 fordulóval, egy kupával a zsebben, komoly sanszunk van az aranyra olyan játékkal, mint a Realé sokan aláírták volna. Most pedig vannak kifejezetten tetszetős meccseink is, fejben is viszonylag erős a csapat, az őszi szezonban egy ligautolsó ellen sem tettem volna egy lyukas garast a fordításra, most többször is sikerült erősebb csapatok ellen. Voltak rossz meccseink, meg nagy csapatok ide vagy oda, de sokszor elég csalóka volt a kép. A Real ellen is egy megpattanó labda, egy utolsó perces kapufa. A PSG ellen is hiába lett 1:1, úgy le lettek focizva, hogy akár fordítás is lehetett volna belőle.
Amilyen lelki és fizikai állapotban kezdte ez a csapat az idényt, szerintem nem panaszkodhatunk. Zéró erősítés, nyögtük Barto ámokfutását és a tavalyi BL-t, kiesett az a játékos, aki Messi nélkül is képes volt gólokat lőni, több fiatal is bemutatkozott vagy ragadt meg a csapatban, De Jong a liga egyik legjobb kp-jává nőtte ki magát. Folyamatosan megy a szapulás, hétről-hétre olyan a csapat megítélése, olyan mint egy hullámvasút és nem csak az adott mérkőzésre vonatkozóan. Nem vagyok túlságosan optimista és én is látom a problémákat, de a fentiek mind-mind olyan dolgok, amik mellett az összképet tekintve szintén nem lehet szó nélkül elmenni.
Ezzel nagyon egyetértek, de nem csak ezen a fórumon vannak fanyalgók, a Barca valahogy ilyen klub lett, ahol a pillanatnyi eredmény mindennél fontosabb, így viszont nehéz változtatni, nehéz a fiataloknak azt mondani, hogy legyenek kreatívak. Guardiolánál minden idényének végén azt éreztem, hogy nem fogja tovább bírni a nyomást és lelécel, MC-nél ilyet sosem éreztem nála, pedig az sem egy örömutazás.
Én sem azt mondom, hogy Messi káros a csapatra, de a körülötte levő dolgok sokszor azok. Amikor Laporta hónapok óta nyilatkozgatja, hogy Messit mindenáron megtartja, akkor majd Pedriéktől meg azt váruk, hogy ne csicskuljanak be és keressék maguk mögött mindig Messit?
És ugyanez igaz minden nagy öregünkre, akiknek amúgy sokat köszönhetünk. Nem kifejezetten károsak, még az sem, akit éppen a legjobban gyűlölnek a szurkolók, de tagadhatatlan, hogy ez az egész közeg őket segíti és nem a klub hosszútávú érdekeit.