2021.04.30. 10:00:29
Nagyon régen írtan hozzászólást, de a tegnapi meccs szerintem megint az utóbbi évek összes betegségét példázza:
Az a baj, hogy ez a meccs megint az volt amit hosszú évek óta szívunk.
Amikor az Presidentét idehoztuk, úgy nézett ki a védelmünk, hogy Puyol, Marques, Militó és Hoztunk egy Cesarest, meg egy Piquét hátha beválnak.
Puyol még a csúcson volt, Milito igaz már kifelé ment, de Marques stabil volt. A két fiatal közül az egyik beverekedte magát a kezdőbe és hopp megint megvoltunk hátul.
Most mi van? Van egy használhatatlan Umtiti, egy kifelé futó Pique egyikkel se vagyunk kisegítve, és van egy nagyon zöld Araújo, aki hibázgat, meg van egy Mingueza, aki megint csak hibázgat. Meg van egy Lenglet, aki egy ilyen halvérű semmi extra játékos.
Évekig ilyen félmegoldásaink voltak a posztra, szegény Vermaelen, akivel egyébként nem volt képesség beli gond, csak annyira sérülékeny volt egy kontakt poszton, hogy lehetetlen volt neki befutni azt a karriert amire predesztinálva volt, Mathieu, aki nem volt rossz játékos de őt se időbe vettük meg, és szegény Mascherano, aki vkp ként évekig lejátszotta a posztot.
Emelett Messin kívül évekig olyan játékosok voltak elől, mint Eto, Henry,Ibra, Villa, Neymar, Suarez, nem Braithwaite meg egy full heptikus Griezmann, úgyhogy nem volt gond ha esetleg gólt kaptunk mert tudtunk válaszolni kettővel. Ezt a támadósort is leépítettük.
A fiatalokban jelenleg nincs meg a rutin és a magabiztosság, hogy akár egy Granada ellen elbírják a nyomást és hiba nélkül lehozzák a meccset, Piquenek lecsengett, ameddig ezt nem látjuk (mármint a csapatban) be ez van. SR nem tudom minek kezd. Neki max annyi szerepe lehetne, hogy 12 csere az utolsó 20 percre kb. (annyi ideig tud úgy koncentrálni, hogy ne legyen belőle gáz)bármelyik posztra. Egyébként tegnap írta valaki, hogy 29 éves létére úgy játszik mintha most jött volna a Massiaról. Igaz.
Mindemellett McKoeman edzői képességeiről se vagyok meggyőzve. Ez a vereség egyébként, szerintem bármelyik meccsünkbe benne van jelenleg. Nagyon kéne egy igazi gyilkos támadó és egy erős jó védő, mert ez két baromi nagy lyuk, főleg úgy hogy ha a léhűtőket is játszatjuk.