geridoss írta: ↑2021.05.20. 20:37:14
De Németországban sokkal több van, aki esetleg ott él megnézhetné, mert csak német IP címről jönnek be azok. Ott van Forma1 is. (itt az mondjuk ingyenesen fogható csatornán megy, szóval nem kár érte nekem).
Nálunk La Liga, Serie A, Ligue 1 megy DAZN-on, a többi topligán (BL, PL, Bundesliga) meg osztoznak a Sky-al. De nagyon gyorsan terjeszkednek, kb öt éve jelentek meg nálunk 0 programmal, két éve meg már a BL felét átvették a Sky-tól, idén meg már az elődöntőtől a döntőig mindent ők közvetítenek.
Emellett az összes USA sport (UFC, NHL, NFL, NBA, MLB) náluk elérhető Németországban, és az Eurosportot is élőben lehet a platformon keresztül nézni.
Nagyon nagy opportunista birgád, elvileg amint a Szuperliga ötlete felrebbent, ők már a frontvonalban tárgyaltak a közvetítési jogokról. Gondolom otthon is majd szépen kivetik a szárnyukat egy-két versenyre.
Nem tudom ez mennyire univerzális dolog, vagy hogy ez Svájcban is így van-e, de itt nagyon ügyesen megtaláltak egy rést a sportközvetítési stílusban. Míg más csatornákon híresen karótnyelt 60-as arcok a német futballkommentátorok, a DAZN-hoz leültettek egy csomó nemrég visszavonult fiatal focistát, akik amellett hogy hozzáértő módon közvetítenek, és nagyon jól elemeznek, nem szégyenlősek egy-két humoros hozzászólást is bedobni, és álalában sokkal lazább nyelvezettel beszélnek mint amit a klasszikus sportkommentátoroktól megszoktunk.
Németül tudóknak itt egy zseniális példa:
https://www.youtube.com/watch?v=lPKljDKbiMU Itt Candreva hatalmas találatánál a német kommentátor simán elereszt egy "Leck mich am Arsch"-t (〜
nyald meg a s*ggem), az ilyesmi náluk abszolút elfér, és szerintem szórakoztató is.