Atalanta írta: ↑2021.03.22. 18:37:58
Tisztelt pep71!
Amit Ön mond az már nem futball, hanem videojáték.
Futballban semmi helye a technikának, max a gólvonal technológia, ami még oké.
A foci egyszerűségében szép, igy szerette mindenki, nem szabad atechnikának és uj szabályoknak teret engedni.
Inkább nézzenek el egy lest, minthogy percekig ácsorogjanak a játékosok itéletre várva, nem lehet felhőtlenül örülni, vagy percek mulva döntést hozni és visszafujni valamit.
Szerintem meg az nem való a futballba, ahogy egyre inkább teret nyer maga a sportszerűtlenség. Ami alatt a sok színéskedést, reklamálást(pl. Alba ezért unszimpatikus, Ramos is mikor egy durva belépő után még ő mászik bele a bíró meg a másik játékos pofájába és még neki áll feljebb), időhúzást, alattomos viselkedést értem, aminek oka nyilván , hogy a győzelemért mindent meg kell tenni , mert annál több pénz lesz majd. Tehát a pénz már rég felülírja a sportszerűséget.
Egy perc alatt bármilyen szitu visszanézhető, ennél egy Barca vs kiscsapat ellen, ha döntetlen vagy a kiscsapat vezet akkor a kapus egy kirúgással több időt elhúz, sőt amikor a kapus megfogja a labdát, szabály szerint 6mp-ig lehetne a kezében, ehelyett 15-20 mp-ig tartogatják, időhúzás miatt. A VAR legalább sportszerűségre törekszik , meg ha vannak is hibái , de folyamatosan fejlődni fog.
Állítólag a régi fociban amikor kiment valakiről a labda taccsra , akkor az tette fel a kezét , akiről kiment, na ez lenne a sport lényege. Most meg egy meccsen nincs olyan bedobás vagy szöglet vagy bírói ítélet , amit ne reklamálna meg valamelyik játékos , holott teljesen egyértelmű a helyzet . Ezt lehet hívni sok mindennek csak sportnak nem, szerintem.