Melcior Mauri írta: ↑2021.03.07. 12:29:45
Olvasd el újból, amit írtam. Beleláttál egy csomó olyan dolgot az általam leírtakba, ami ott sem volt. Én nem mondtam egy szóval sem, hogy Font alkalmas jelölt (meg sem említettem őt), mindössze azt, mit kéne csinálni. Az mindent elmond Laporta jelöltségéről, hogy ennyire háttérbe van szorítva a gazdasági csomagja, valószínűleg az emberek többségének az maradt meg, hogy a múltból próbál táplálkozni (mert ezzel kampányol). Ahogyan azt sem írtam, hogy minden karizmatikus vezető alkalmatlan, de ha te ezt olvasod ki belőle, akkor azzal nem tudok mit kezdeni. Azt írtam, hogy Laporta autoriter, hangos vezető, mindamellett, hogy karizmatikus. Ez nem feltétlenül jó párosítás.
Honnan tudod, hogy Laportának jobban mennek a dolgok? Még nem ért véget a választás, illetve, ha véget is ér, honnan tudjuk itthonról, hogy a beosztottakra jobban hat Laporta cselekedete? Ne már.
Akadt bőséggel olyan ország, amely izolált volt, mégis rosszul ment a járványkezelés. Vegyük csak Panamát, amely ugyanolyan "fika" lakosságú ország (maga 4,7 milliójával), mint Új-Zéland, mégis rosszabb helyzetben vannak. Tudom, gazdaságilag mennyire rosszak, de Bhután sem a világ leggazdagabb országa, mégis jól kezelték a dolgokat.
Két dolgot nagyon összemosol: a jelöltek terveit, valamint azt, ahogyan kommunikálnak a választók felé. Laporta nyomja a showt (és úgy látszik ennyi is elég neki, ha a közvélemény kutatásokat nézzük), Font a saját sokéves programja miatt végez konstans autofellációt, Freixa meg megmondom őszintén fogalmam sincs, mit csinál. De ettől még nyugodtan lehet nekik programjuk a háttérben (pl. most betettem egy ilyen brosúrát. Hasonlóra nem emlékszem a fórumról ezidáig, de aki keres, az talál), csak baromira nem azzal fogják megnyerni a sociokat, hogy hangosolvasást tartanak nekik a programfüzetükből a vitákon. Amiket írsz, nem látom, miért ne valósulhatnának meg bármelyik jelöltünkkel.
Laportát pedig éppen amiatt tartom alkalmasabbnak arra, amiket írtam, mert a semmiből robbant be, és mosta fel a padlót - ha hihetünk a felméréseknek - a másik két jelölttel. Ha erre képes volt, akkor nagy eséllyel a klubnál sem lesz ezzel problémája. ÉS emellett nyugodtan lehet neki is programja a háttérben, nyilván nem csak beszélni kell, hanem mondani is kell valamit.