davi10 írta: ↑2021.02.23. 14:48:07
Én is egyre kritikusabb vagyok vele, de a sérülésekkel és a védelemmel nagyon nagy pechje is van.
Jöhetne Klopp, Pepe, bárki, ha a bevethető kh-ek listája Pique, Lenglet, Umtiti, abból nem lehet várat építeni. Egyéni hibákból hullajtjuk a pontokat állandóan. Ez nekem bosszantóbb, mint a játék képe, mert engem nem zavarna, ha a jelenlegi helyzetben nyögvenyelősen hoznánk a meccseket 1-0-ra, ahogy azt a hétvégén is kellett volna.
Én még mindig tartom, hogy előbb kéne a kerettel foglalkozni, utána szórakozzunk az edzőkkel. Ha a Garcia, Wijnaldum, Depay diszkont csaomaggal és egy egészséges Araujo-val, Fati-val stb. is a 3. helyért megyünk, akkor el lehet köszönni.
PepE inkább ne jöjjön, mert kb a rémálmaimban bukkannak fel a megmozdulásai, de értem, mit mondasz.

Persze, a védelemmel szemben én sem vagyok ANNYIRA kritikus, mert tényleg peche is van, noha 4 dolog akkor is zavar a védekezésben, ami edző függvénye (is lehet):
1. Lenglet ennél sokkal jobb védő volt korábban. Nem volt csúcs, de stabilabb volt, nem vétett sorozatban ilyen hibákat. Koemannál mélyrepülésbe kezdett.
2. Ilyen szinten feltolt védelem. Oké, hagyomány, meg minden, de nem szentírás, igenis lehetne ezen változtatni. Pláne mikor nincs hátul egy vadállat gőzmozdony Araujónk.
3. Csapatszintű védekezés (Messit most hagyjuk ki, tesz értünk eleget, és fent le is támad). Túl nagyok a lyukak a csapatrészek között védekezésben és támadásépítés elején is - támadásban persze aztán meg egymás lábát tapossuk, ha felértünk, de most mindegy, nem ez a téma. Nehezen tud bárki bárkit kisegíteni, és egyáltalán nem tudunk területeket szűkíteni. Nekem kifejezetten tetszett Koeman 3 védős próbálkozása, emlékeim szerint sokkal stabilabbnak tűnt a védelem. Oké, hogy átlagosan 3 egészséges kh-nk van, és ha egy kiesik, már nemigen lehet megvalósítani, de pl oda Piqué is jobban beleillene, kicsit kevésbé jönne ki a megkopottabb sebessége.
4. Mentalitás. Tudom, 0-3, 0-4, 2-8 meg minden, de hangosbemondóval ordítanám a képébe a sportpszichológus spanyol/holland megfelelőjét. Egyszerűen nem értem, mit vesztenénk vele. Párezer Eurót, mikor többtízmillás fizuk vannak? Ez csőd szélén sem tétel. Még ha nem is hisz benne, ártani nem árthat. A mentális gondok nem csak elöl manifesztálódnak kihagyott helyzetekben... hátul, sokkal, de sokkal nagyobb nyomással a nyakukban, még élesebb szitukban kell a másodperc törtrésze alatt döntéseket meghozni, amik az egész meccsbe kerülhetnek. Griez kihagyhat 3 helyzetet, Messi is - pláne ha cserében azért rúgnak is - de a védő nem hibázhat. És ha nem magabiztos, akkor rosszabb esetben a rossz döntést választja, jobb esetben hezitál, és akkor már hiába választana jót, elkésett. Vagy mindkettő, el is késik és rosszul is dönt. Pl. Lenglet tegnap csúcson járatva előzhetett is volna, de ha már nem indul időben, akkor is felmérhette volna, hogy mennyire jelentéktelen a szitu, és nem kell kockáztatni, és ha már mégis kockáztat, akkor meg nyilván lehetett volna pontosabb a szem-láb koordinációja. És ez még csak nem is arról szól, milyen szintű védő képességeit tekintve, mert egy jó passzban lévő NB2-es védő mellett ebből tutira nem lett volna gól. Puszta önbizalomhiány, hezitál, megkérdőjelezi magát, nem biztos a dolgában, és hibázik. És ez egy védőnél nagyobb gáz, mint elöl a támadóknál.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy