Arthur8 írta: ↑2021.02.26. 09:28:42
Én ezt amúgy (ahogy írtam is) nem egy egész bajnoki idényre, hanem a Sevilla elleni kupa elődöntő visszavágóra és a PSG elleni BL visszavágóra értettem, ahol már sok veszíteni való nincs. Szerintem lehet kockáztatni.
Én eljutottam oda , hogy a 4-3-3 lehetne jó, ha Pjanic és Busquets védekezésben nem lenne minusz 1 ember. Így most az van , hogy 4-3-3 van, de Messi ugyanúgy visszalép a középkörig és teljesen üresen marad a középcsatár pozíció, nem tud senkinek felfele passzolni, a szélen , ha Dembele véletlenül 1-1ben megver valakit nem tud kinek befele passzolni, mert nincs ott senki, de cserébe még átjáróház a középpálya is, mert Busquets tényleg nulla. Ebben a 4-2-3-1ben Messi csinálhatná ugyanazt, mint szokott 4-3-3ban , hogy hátrébb jönne és felvenné a labdákat, csak így tudna kinek felfele passzolni, lenne középen egy ember és lenne széle a csapatnak és nem lenne elcsúszva az egész , érkezhetne második hullámból a visszatett labdákra és szerintem a Messi, Pedri , De jong háromszög tudná uralni azt a területet ott a középpályán. Ebben egyébként a két széle visszazárhatna és így védekezésben lehetne egy 4-4-1-1 és ebben az esetben én inkább védekezőbb szerepben képzelném el az egész meccsen Pedrit és De Jongot. Szerintem ez így védekezésben nem lenne rosszabb, mint most Busquetsel a középpályán , de jobb lenne támadásban. Busquetset egyszerűen már nem lehet játszatni top ellenfelek ellen, egyszerűen ez nem fér bele , hogy ennyire őrületesen lassú és csak dísznek van ott.
Több véleményeddel egyetértek. Braith végre bekerült a második félidőben középcsatár pozícióba, és mindjárt hasznosan tudott játszani. Ősszel is játszott ott 1-2 meccset, és rúgtak Messivel egy pont ugyanilyen gólt többek közt, amikor Messi agyonver 2-3 embert, a 4.-et már nem feltétlenül tudná, de ott áll kőkeményen a falban Braith, leveszi, visszajátssza, gól. Ez a kapcsolat szerintem üthetné a Messi-Albát. És ezt csak olyan formációban tudják megoldani, mint a 4-2-3-1. Persze lehetne pl 4-3-2-1 karácsonyfa is, ahol mondjuk a jelenleg egészségesek és nem kegyvesztettek közül Braith az ék, Leo és Griez mögöttük, és a mögötte lévő 3 talán kicsit kivenné a lyukat a kp-nkból. Csak ennél Trincao/Dembelé lenne felesleges. De ott pl lenne helye ténylegesen Pedrinek is, mert lássuk be, a csávó jól szerel, melós, biztosan passzol kicsiket, de ennyi. Most hagyjuk, hogy mi LEHET belőle egyszer, de most a jelenben ő kevés, főleg nagy meccsekre. És ezek nagyon nem egy támadóközéppályás jellemzői, sőt, kb pont az ellenkezői. Előre nem szeret/mer játszani, lassú, nem cselez, indulósebessége kicsi, nem lő, egy az egyben kb tök esélytelen, stb. Van meccsenként egy jó felpassza, de ezt a La ligából bárki hozná. 4-3-3-ban nem szívesen látnám közben Busi helyén sem, mert Busi azért jobban szerel, már csak a termete miatt is jobban megakasztva a támadásokat. És mivel Busi ellen a sebessége szól csak, ami Pedriben pont szintén nincs meg, azért szerintem oda Pedri nem lenne elég, egy komoly csapat megenné reggelire.
Szóval én nem tudom hova tenni a srácot. Nem ügyetlen, lát is a pályán, de egyszerűen egy Barca szellemiséggel teljesen ellentmegy, hogy ennyire kreativitás nélküli, 1v1-ben nagyon gyenge játékosok tengjenek-lengjenek elöl. Nem véletlenül lépked hátra Leo ennyit... ha nem teszi, el sem tud indulni a támadás. Tehát előre biztos nem Barca-szint. Hátra meg pár kvalitása alapján meglehetne, de oda kéne tempó, de ha az nincs, akkor Busi lábhossz. Valahol a kettő között tudnám elképzelni hasznosan, de mi olyat nem játszunk. 4-4.2-ben az egyik középső kp, vagy 4-3-2-1-ben a 3 közül valamelyik.
Nekem amúgy szimpatikus a srác, csak ne lenne kezdő egy ilyen csapatban. Alázatos, melós, megy, meg minden, bírom, de ilyen Ronaldinhok, Neymarok, Fatik, Puigok, Iniestákhoz képest SZÁMOMRA egyszerűen idegesítő, hogy ő egy támadószerepkörben játszhat a Barcelonában, ráadásul minden egyes tétmeccsen kihagyás és szünet nélkül úgy, hogy 1-2 jó meccsre jön 10 olyan, ahol akkor sem veszed észre, hogy pályán van, ha direkt őt figyeled, mert én villanásokat, gyors és szép focit akarok látni (kétlem, hogy egyedül vagyok vele, legtöbben a látványosságért nézik a focit), és ezek Pedritől konkrétan olyan messze állnak, mint SR-től pl. Még fejlődhet, és lehet hasznos tagunk, noha sebességben már nem lesz több, mint most pl. De most ő még egyszerűen nem Barca-szintű kezdő, és kész.
Messi mögé minimum 1 kreatív játékos kéne, de ha kettő lenne, akkor sem dőlnék a kardomba. Ilyen meccseken még képes egymaga mindent megcsinálni elöl (3 gólból 2 az övé, egyik őrületes szóló után, ahol ugye ő volt a labdafelvevő, a cselgép, a felpasszoló és a befejező játékos is egymaga...) a 3. is az ő döbbenetes kulcspasszából történt meg) , de egy Sevilla ellen már nem. Puig adná magát, nekem Alena is sokkal többet mutatott, mint Pedri, kreatívabb sokkal gyorsabb és sokkal erősebb is, ő tényleg játszhat előrébb és vkp-ban is. Örülök, hogy csak kölcsönbe ment, Laportánál remélem, végre maradni fog. Egy 2017-8-as Barcában ő még kicsit tényleg kevés lett volna, de jelenleg szerintem konkrétan a legjobb kp-sunk lenne DJ után.
Ha RK marad, és Puig nem játszhat, Cout eladnánk, akkor meg kéne egy kreatív tkp-st kukázni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy