hajnesz írta: ↑2021.02.09. 18:37:20
NovaProspekt írta: ↑2021.02.09. 18:33:24
Kumma sok a sérülés, nem csak nálunk már. És újabb sorozatok vannak folyamatosan belengetve... én ezért vagy lecsökkenteném a szövetség helyében a meccsek hosszát 60 percre, vagy a bajnokságokat vágnám meg 10-12 helyre a mostani 20 helyett. Nem csak mi szívunk, ott a Pool, Real, de a City ugyanebben a cipőben járt régebben. Sztem ezen el lehetne gondolkozniuk, mert előbb-utóbb kimaxoljuk azt, amit az átlag focista bír. És így csapatot sem fog tudni egy klub sem érdemben építeni, ha meccsről-meccsre folyamat hullanak ki az emberek... akkor meg ugye jó játék még annyira sem lesz.
Szerintem amúgz az nem a szövetség hibája, hogy kb. mindig ugyanazzal a 11 játékossal akarunk kiállni, mikor a keret sokkal mélyebb. Ha kivesszük a szalámi kupákat, akkor azért bőven hozható szerintem az idény a 30 év alatti focistáknak, a többire meg ott vannak a fiatalok, cserék.
A mostani eredménykényszerben nem nagyon van olyan rotálás semmilyen klubnál, amilyet itt a fórumon elképzelünk. Helyette le van amortizálva ugyanaz a kezdő mindenhol. Rotáláskor általában oda a játék is egyből, mert összeszokottság nélkül akadozik a gépezet. A Pool is hajtotta a kezdőjét évekig, most meg totál földbe álltak.
Amilyen globál krvulás megy a fociban manapság, én semmi hozzáadott értéket nem látok abban, hogy évente 20 meccset játszunk ilyen Granadák ellen. Senki sem kíváncsi rájuk, persze a granadaiak megszívják, mert kb. az életben nem lesz esélyük már a csapatukat a Barca ellen megnézniük, ha mondjuk megvágják a ligát. Viszont sztem a szövetséget pont nem érdekli igazából ez, és a szurkolók nagyrészét sem.
Legyen akkor tíz fős bajnokság Barca, Real, Atma, Valencia, Sevilla, Bilbao stb.-vel, mellé meg mehetnek az UEFAs agymenések (ha muszáj), mint a szuperliga, vagy tudom is én, most mi az új mániájuk.