Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
El kell engedni, ezt az életidegen a Barcára nézve.....azt kell játszani, amire a keret játékosai leginkább alkalmasak....Dembelé nem Neymar....de Jong nem Xavi.....stb
Már bocsánat de te hol voltál az elmúlt 15 évben ?
Én is így látom, gyakran olyan a csapatnak, mint egy lökéshullám, az örökmozgó, nyughatatlan játéka kimozdítja a csapatot a statikusságból, felkavarja az állóvizet. Olykor úgy hat a csapat játékára, mintha egy kalapáccsal hátba vágnák a társaságot. Nagyon-nagy szükség van erre.bence0330 írta: ↑2021.02.05. 18:53:58
már többedik eset, amikor Puig beáll, és az egész csapatot egy friss fuvallat járja át. A sok leszegett fej, és óvatos mozdulat között bejön egy leradírozhatatlanul vigyorgó gyerek, teli bátorsággal, és még ha félre is tesszük magát a játékát, mert mondjuk épp nem alkot hatalmasat, akkor is van egy olyan hatása a csapatra, amit már nagyon sokszor meg lehetett figyelni, átragad a többiekre.
Ezt a meglátást is nagyon adom. A csapaton tényleg, mintha bekapcsoltak volna egy on-gombot, úgy kezdtek el vadállat módjára darálni, hengerelni. Nettó 33 perc alatt vertünk nekik 5 gólt, nem semmi. Mintha a csapat maga is rácsodálkozott és fellelkesült volna azon, hogy jé, így is tudunk játszani. Itt a csapatban szakadt át valami olyan gát, és jöttek elő olyan rejtett tartalékok, amik bennük vannak, csak nincsenek kihozva. Koemannak pedig a nyilatkozatai alapján nem igazán van pontos tudomása ezekről a tartalékokról.
Pontosan ezért blődség, amikor Koeman azzal magyarázkodik, hogy rossz a helyzetkihasználás. Az a helyzet, hogy ha nincs semmilyen minta a támadásainkban, és csak ad hoc módon próbálkozunk, akkor az is marad. Ennek megoldása, begyakoroltatása az ő feladata lenne. Ha nem tud róla, hogy ez az ő feladata lenne, az nagy mértékben megmagyarázza a rossz helyzetkihasználást...Peter írta: ↑2021.02.05. 22:56:29Képtelenségnek tartom, hogy megfelelő ráhatással és gyakorlással Dembiből ne lehetne egyszerű, de hatékony játékot kihozni. Mélységi ritmusváltás eredendő erőssége. Az egyszerű pontos bepasszt kellene belesúlykolni. Koeman saját kedvencével Trincaoval is kezdhetne valamit, ehhez nem kell zseninek lenni, csak összeszokni és gyakorolni, hogy csukott szemmel is tudja, hol helyezkedik a társa....
Ez a feltámadás jelleg nagyon pozitív volt, előzmények meg Granada ide vagy oda.gránit írta: ↑2021.02.05. 18:32:11Az utolsó kb. 35 perc szenzációs volt, mintha egy gombot megnyomtak volna a csapaton, akkora erővel támadtunk. A kiszámítható körbe-passzok mellett/helyett jöttek végre az átlövések, a beadások, a tanácstalan adogatás helyett. Ez a csapatban benne van. Ez a csapat tudna így játszani, és ehhez nem kell éveket várni. Ez a csapatban benne van. Csak ezt ki is kéne hozni belőle.
Persze, hogy benne van, és ennyit számít a mentális állapot. Ehhez még csak annyit tennék hozzá, hogy lehet, hogy totál véletlen, de már többedik eset, amikor Puig beáll, és az egész csapatot egy friss fuvallat járja át. A sok leszegett fej, és óvatos mozdulat között bejön egy leradírozhatatlanul vigyorgó gyerek, teli bátorsággal, és még ha félre is tesszük magát a játékát, mert mondjuk épp nem alkot hatalmasat, akkor is van egy olyan hatása a csapatra, amit már nagyon sokszor meg lehetett figyelni, átragad a többiekre. Egész máshogy szokott focizni vele a csapat, aktívabb mindenki, hajtanak. Lehet, hogy a Granada meccshez ennek semmi köze nem volt, de nem sokkal a vadra váltó játék előtt jött be. Szerintem ennyit tud számítani egy ilyen pozitív hirtelen jött mentális hatás, de ez persze csak az én véleményem, meg elfogult is vagyok a gyerekkel szemben.gránit írta: ↑2021.02.05. 18:32:11Az utolsó kb. 35 perc szenzációs volt, mintha egy gombot megnyomtak volna a csapaton, akkora erővel támadtunk. A kiszámítható körbe-passzok mellett/helyett jöttek végre az átlövések, a beadások, a tanácstalan adogatás helyett. Ez a csapatban benne van. Ez a csapat tudna így játszani, és ehhez nem kell éveket várni. Ez a csapatban benne van. Csak ezt ki is kéne hozni belőle.
Szerintem mások az elvárásaink. Itt fogadkozott mindenki a nyáron, hogy majd ez tanuló év lesz, meg legyen nagy átalakulás, stb. nem gáz, ha nincs eredmény, és sorolhatnám. Én még mindig ehhez tartom magam, nem különösebben izgat, hogy idén mit érünk el a bl-ben, a lényeg az, hogy legyen egy tisztes helytállás. Ez nem azt jelenti, hogy ha esélyünk van, akkor nem akarom, hogy nyerjük meg, de szerintem idén ez nem lehet elvárás, akármilyen edzőt igazolnánk le nagy pénzért.Peter írta: ↑2021.02.04. 17:34:15Érzésedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy mégjobban éreznéd, ha valóban a szó igazi értelmében edző lenne Koeman. Fel kell ismernie játékosai képességeit és ehhez alkalmazkodva kialakítani a koncepciót. Ezt a csapat játékán keresztül látnunk kellene. Koeman még keresi ezt, időnként rá is talál, majd érthetetlenül letér róla. Ezt a játékosai megérzik, elbizonytalanodnak, önbizalmuk és az edző tekintélye is észrevétlenül csorbul.
Elég hosszan lehetne erről még írni, itt is írtunk többen erről nem keveset.
Koeman esetében sajnos a csapaton keresztül nagyon sok olyan tünetet látni, ami edzői hiányosságokra utal. A játék milyenségére gondolok, az eredményesség előbb vagy utóbb a jó játékkal úgyis párosul.
Ő az edző, szurkolunk, hogy találja meg a csapata és saját útját...![]()
Érzésedhez csak annyit fűznék hozzá, hogy mégjobban éreznéd, ha valóban a szó igazi értelmében edző lenne Koeman. Fel kell ismernie játékosai képességeit és ehhez alkalmazkodva kialakítani a koncepciót. Ezt a csapat játékán keresztül látnunk kellene. Koeman még keresi ezt, időnként rá is talál, majd érthetetlenül letér róla. Ezt a játékosai megérzik, elbizonytalanodnak, önbizalmuk és az edző tekintélye is észrevétlenül csorbul.hajnesz írta: ↑2021.02.04. 14:39:51Én úgy érzem, hogy már így is rengeteget fejlődtünk játékban az elmúlt évekhez képest, pedig most se új játékos, se lóvé nincs. Lesz ennél jobb is, idővel, ha lesz türelme a vezetőségnek kivárni, hogy formálódjon valami.
Piqué amúgy jöhetne már vissza, Araujo mellé szerintem jó lesz, aztán meg lehet, hogy bánni fogom ezt a kijelentést pár hét múlva![]()
Nagyjából egyet értek, de azért Valvedre nagyon le van itt sajnálva. Az első évben csak azért nem lettünk veretlenül bajnokok mert már matematikailag bajnokok voltunk és a csapat a mára már megszokott fegyelmezettlenséggel lépett pályára a Levante ellen.
Azért az eredményességet sem becsülném le. Az utóbbi 14(?) meccsen volt egy vereségünk, ami hajszálon múlott, illetve 2 döntetlenünk, a többit mind behúztuk.Peter írta: ↑2021.02.04. 10:49:23Több van a csapatban, mint amit Koeman kihoz belőlük. Nem feltétlen eredményben, hanem játékban. Nyilván lehet örülni a végjátéknak, de a meccs 120 perc volt és egy La Liga középcsapat volt az ellenfél.
SR már visszajött, Piqué hamarosan, szóval nyugtával dicsérjük a napot
Én úgy érzem, hogy már így is rengeteget fejlődtünk játékban az elmúlt évekhez képest, pedig most se új játékos, se lóvé nincs. Lesz ennél jobb is, idővel, ha lesz türelme a vezetőségnek kivárni, hogy formálódjon valami.Peter írta: ↑2021.02.04. 10:49:23Több van a csapatban, mint amit Koeman kihoz belőlük. Nem feltétlen eredményben, hanem játékban. Nyilván lehet örülni a végjátéknak, de a meccs 120 perc volt és egy La Liga középcsapat volt az ellenfél.
SR már visszajött, Piqué hamarosan, szóval nyugtával dicsérjük a napot
Több van a csapatban, mint amit Koeman kihoz belőlük. Nem feltétlen eredményben, hanem játékban. Nyilván lehet örülni a végjátéknak, de a meccs 120 perc volt és egy La Liga középcsapat volt az ellenfél.
Na igen, ezért javasolt megvárni a meccs végét, mielőtt valakit elküldünk az anyjábaNero. írta: ↑2021.02.04. 01:27:48A bajnokságból kiszálltunk (ezt már többször leírtam hogy mekkora baj ilyen korán bukni), a kupában életben maradtunk, a BLben viszont megleszünk rángatva mint a huzat.
Azért ez a keret nem sokkal gyengébb mint az Atleticoé egyébként, sőt... A kassza az majd a jövő problémája.
A gondom az hogy az önkritika jelét sehol sem látom. A múltkori nyilatkozata is leverte a biztosítékot. Anno amikor az alkesz Détárit nevezték ki edzőnek a Fradinál (akkor a Fradi csak középcsapat volt), még ő is mindig azt nyilatkozta hogy egy Ferencvárosnak csakis a bajnoki cím lehet a szeme előtt. Nyilván annak a csapatnak semmi esélye nem volt rá, pláne vele, de legalább megértette hogy mi a színvonal egy ekkora nevű klubnál.
Egy Barca edző soha semmilyen körülmények ne nyilatkozgasson olyanokat hogy “reálisnak kell maradni” meg ilyenek. Persze ez hozzá állás kérdése.
Megértem hogy a lehető legrosszabb időszakban jött, azt is megértem hogy lehet hogy teljesen más lenne minden ha jött volna Wjandalum és Depay (mindkettőt nagyra tartom, mindkettő kezdő lenne), azt is látom hogy a cserepad gyakorlatilag lófsz, sérültekből sincs hiány, a Real, Juve és Atletico elleni zakók alakulhattak volna másképpen is egy kevés szerencsével, de összeségében akkor is kevés.
Még azt is megkockáztatom hogy nem egy rossz edző, legalábbis biztosan ért a focihoz. De ide most valami teljesen más kell.
Utólag okos az ember, de ha vissza tudnék menni az időben nem biztos hogy kirúgnám Valverdét. Nálam jobban senkinek nem fájt Róma és Liverpool, de az nem csak az ő hibája volt. Hoztunk vele két sima bajnokságot, és amikor kirúgtuk akkor vezettük a harmadik szezonban is. Csak ugye túl természetesnek vettük a bajnoki aranyat. Na majd most megtanuljuk értékelni.
Amikor írtam akkor még 2vel ment a Granada. Megúszta, bár a végén tényleg jól játszott a csapat.
Ez érdekes. Szerintem vesztett állásból fordítottunk és jutottunk tovább.
Miért kéne arrébb tolnia?
5 hónapja mentegetőzik.