Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Koeman egy elég posvány, unalmas, túlszervezett focit játszat, aminek az eredménye, hogy ha bekapunk egy gólt, sokszor nagyon nehezen sikerül egyenlíteni, vagy megfordítani, hiszen mindenki a helyén mozogja azt a néhány métert, amit szabad neki és nincs kreativitás kiélés. Viszont én ebben a rendszerben nem látom a 3-0 meg 4-0 kikapásokat. A védőink néha fasságokat csinálnak és elveszítik a labdát, de a Bayern féle letarolást nehezen tudnám most elképzelni. A szuperkupa döntőben viszont volt egy-két olyan pillanat, amikor a régi formánkat hoztuk stabilitásban és rövid idő alatt elveszítettük a meccset, de ha jól emlékszem ott a pontrúgás volt a kritikus, aminek a védekezését nem ártana gyakorolni.Koeman elég? Mert szerintem itt bőven csak lefele ugorjuk a szinteket.
Csak rá kell nézni Riqui Puig arcára és jó kedve lesz az embernek. Nagyon él a gyerek, élvezi a játékot, focizni akar, hiszen egész életében erre készült. Ránézel Dembele-re, vagy Busquets-re és öt évre elmegy az életkedved és még sorolhatnám. Olyan, mintha folyamatosan a pályára kényszerítené valaki őket és utálnák az egészet. Dembele szöglet zászlós interakciójából egyértelműen kitűnt, mennyire tiszteli a pályát és mekkora élvezettel játszik...Koemantól legalább egy mosolyt vártam volna a gól (és az öröm) láttán - bár az is lehet, hogy pont nem akkor mutatta a kamera az edző úr arcát..
Teljesen jogos, hogy más szemszögből és más szemüvegen keresztül látunk dolgokat, ezért (is) szép a foci.davi10 írta: ↑2021.01.24. 23:08:56Senki szeme előtt nincs rózsaszín köd, mindenki tudja, hogy nem mi vagyunk az esélyesek a PSG ellen, mégis keressük a bíztató jeleket. Elvégre azért szurkolunk, hogy legyen egy jó csapatunk. Legyek fan... Én azt hittem, hogy egy Barcás fórumon megengedett Barca fannak lenni, de tudom, az igazi Barca fanok azok, akik utálják a játekosokat meg az edzőt .
Ugyanaz a silány dolog... A legutóbbi 9 meccsből 7-et nyertünk, de ugyanaz minden...
Mert Koeman hozta ide Trincao-t?
Én nem forgatom ki a szavaidat, többször elmondtuk más posztm de pont ebből fakad KO-man és a Te inkompetenciád ezek szerint, hogy nem fogjátok fel, más taktika kell, vagy akkor Trincao legyen mindig bent , mert épp szélen nem jó Puig? Ott kezdődik nem volt szükség rá, jelenleg sincs, sőt Kűman féle taktikába se látom a szélső helyét, Te igen? AMúgy Fati, Dembi mellé minek, még ők se tudnak szélsőt játszani ebbe a katyvaszba, minek harmadik, minek úgy hogy Grizi és Couti is bevethető ott?davi10 írta: ↑2021.01.24. 21:56:35
Trincao és Puig még mindig 2 totál más poszt, semmi értelme ezzel jönnön állandóan. Ha meg kirakná a szélre Puig-ot, akkor mekkora barom, mert nem a posztján játszatja.
Komolyan nevetséges már ez az üldözési mánia, bárki bármit csinál, most éppen Trincao szállt be magához képest a meccsbe, mindenből az következik, hogy Koeman akkor is menjen az annyába, mert Puig padozik.
De tudom, ha Puig folyamatosan kezdene, akkor vezetnénk a ligát és behúztuk volna a szuperkupát, meg a 2 Madridot is rommá aláztuk volna...
A hsz-ed többi részét be tudom annak, hogy mint írtad a meccs előtt bekészítetted az alkoholt (nem hibáztatlak, én is így tettem), de az ilyen színvonalú folyamatos fröcsögéseddel nem sokaknak lesz kedve veled vitatkozni.
Trincao és Puig még mindig 2 totál más poszt, semmi értelme ezzel jönnön állandóan. Ha meg kirakná a szélre Puig-ot, akkor mekkora barom, mert nem a posztján játszatja.Barcahun írta: ↑2021.01.24. 19:28:48Ko-mannak az való, ami volt. Válogatottnál évi 15 meccs, gazdasági alapok nélkül, az ő szintje jelenleg ott van, hogy az Atletico ellen emberhátrányba voltunk a végén, mert cserélni sem tud taktikusan, azt, hogy mindig ugyanazt stb. bele se menjünk, technikaliag nem megy neki, nemhogy taktikailag.
Persze van egy stáb, de azért erőnlét, meg videóelemzés. na sztm hagyjuk, szóval, ha baj van cserélhet ott is stábtagot, de taktikát, meg az előbbemlített cseréket csak hozzá kötjük bocsi. Azok meg bezony borzalmasak, 25 meccsből 20 meccsen minden ugyanaz, ellenfél és szituáció függetlenül, komolyabb edzős csapatok sorra megettek minket reggelire, nem egyszer, nem véletlen.
Pl.: Te Trincaoba látod a fejlődést, mert volt két kövése, én meg az ecseszett Ko-mant látom, aki direkt bűnteti Puigot, aki tizedannyi játékperccel többet tett le az asztalra, mint a portugál, ja miből főzünk, 35 milláért, miközben Lajosért nem áll ki, 10 milláért cserében. Merthogy amiért annyira utáljuk, hogy egy Baromteu csicska, nekem ő sosem lesz edző itt, csak egy kutya, és a tehetsége is annyi, amint látjuk, úgy ugat, ahogy mondták neki, most meg magára maradt.
Amint látunk bármi fejlődést taktikában, cserékben, arra, hogy reagál szitukra, és nem a padon ücsörög szomorúan bánva, hogy bekülte Puigot gólt lőni, majd változik a véleményünk. Pep, vagy Lucho alatt egy kulacs szedőben is több élet volt, lehet jobban is értett a focihozigazából látszik rajta az ami Messin, nem tudja miért van még itt, nem élvezi mert nincs értelme az itt létének, a különbség, hogy Messi azért mert ennél jobb, Ő meg azért mert a Barba B szintjét se üti meg edzőként.
Ko-mannak az való, ami volt. Válogatottnál évi 15 meccs, gazdasági alapok nélkül, az ő szintje jelenleg ott van, hogy az Atletico ellen emberhátrányba voltunk a végén, mert cserélni sem tud taktikusan, azt, hogy mindig ugyanazt stb. bele se menjünk, technikaliag nem megy neki, nemhogy taktikailag.ventiladors írta: ↑2021.01.24. 19:04:54Én nem értek a labdarúgó edzőséghez.
De azt tudom, hogy ha a saját szakmámban egy olyan laikus - mint amilyen én az edzőségben vagyok - osztaná az észt, azt hová küldeném.
Egyébként olyan furcsa, hogy mindig mindent azzal zártok, hogy Koeman tehetségtelen, holott egy egész team végzi az edzői munkát. Persze a felelősség az övé, de nem lehet mindenütt ott, hogy elrontsa. Ezért sem hiszem amiket itt írtok. Pl. megfélemlítés. Inkább hiszek abban, hogy van néhány túlértékelt labdarúgó a jelenlegi Barcelonában, aki sem a futballtudása sem az anyagi megbecsülése miatt nem kíván elmenni.
De ez nem Koeman hibája. Neki azzal kell főznie ami van. Csak sajnos ez sokunknak nem ízlik.
Egyébként ma láttam az első bíztató dolgokat Trincaotól.
Én nem értek a labdarúgó edzőséghez.
Nem tudom, hogy neked milyen elképzelésed van egy edző szakmai követelményéről, de az amit Koeman csinál, hogy a meglévő állományból összeállít egy névsort, azt szerintem Te ismeg tudnád csinálni. Azon kívűl őt edzőnek és nem kritikusnak, a Barcáért felelőséggel tartozó embernek szerződtették.ventiladors írta: ↑2021.01.24. 17:25:46Hétről hétre gyalázzátok itt Koemant. Most, mikor nézem az Elche elleni meccset, az a kérdés merült fel bennem, hogy ebből a csapatból hány olyan játékos van aki a BL győztes csapatainkhoz hasonlítva megállja a helyét- vagy csak nem zavartak volna onnan el...
Nem sok. De Jong, Pedri, Ter Stegen, Araujo, Busquets (Umtiti nem sok mindent tett az első félidőben)
De Griezman csak lassítja a csapatot, Dembelé meg könnyelműen elszórja a labdákat.
Ennek fényében kellene megítélni Koemant. Az előző edzők keze soha ennyire nem volt megkötve, hogy se nem igazolhattak, se felkészülési időszak nem állt rendelkezésükre. Sajnálom, hogy így fogjuk megvívni a PSG elleni BL párharcot, és valószínűleg ez eldönti Koeman sorsát...
Szerintem az aranyközéputat választotta azzal, hogy folyamatosan a játékosok pontatlanságát emlegeti, konkrét személyek kiemelése nélkül. Az más kérdés, hogy ez a taktika egyelőre nem válik be, mert kb. ugyanolyan pontatlanok a játékosok, mint a szezon elején.Nero. írta: ↑2021.01.19. 23:46:28Állítólag az öltöző kiakadt Griezman nyilatkozata miatt, amiért kritizálni merte a védelmet. Hát igen, ez is sokat változott, bár tény hogy nem feltétlenül a francia feladata megmondani a tutit.
2017ben (?) a Real úgy egyenlített ellenünk a 93. percben hogy Arda Turan elkövetett egy buta szabálytalanságot (pont úgy mint most Lenglet). Akkor Enrique azonnal őt hibáztatta a sajtóban a pontvesztés miatt, ami később a bajnokságba is került.
Anno Guardiola is a világ szeme láttára elküldte Alexist az anyjába, amikor az egyik bajnokin megsérült mert nem tudott 90 percet végig focizni.
Enrique az első lecserélés utáni pacsit talán Rakiticnek adta a Bayern ellen májusban, de akkor is csak azért mert a horvát nagyon nyújtotta a kezét.
Ma Koeman hol merné ezt megtenni? Az öltöző azonnal megreggelizné, a barcelonai fizetés meg azonnal véget érne. A jelenlegi csapatnak nem csak hogy önkritikája nincs (a bukott játékosok eligazolni sem hajlandók), de még mások sem kritizálhatják őket.
Ne viccelj, nem ezért írtam, csak hogy milyen érdekes, hogy több embernek egymástól függetlenül is eszébe jutott róla Koeman z ellentét monumentalitása miatt...
Ez kovid idején mindenképp lényeges, mármint az idegenbeli meccsek. Persze, utazgatni kell valamit, úgyhogy végülis megértem, ez tényleg tarthatatlan állapot.Nero. írta: ↑2021.01.23. 18:24:38Legutóbbi sajtótájékoztatóján az volt a kifogás, hogy zsinórban 8 idegenbeli meccset kell játszani.
Illetve Konrad azért nem játszik mert nem elég fegyelmezett a posztját illetően. Még szerencse, hogy nem kifejezetten jellemző idén az a jelenség, hogy a játékosaink össze-vissza rohangálnak, és teljesen random posztokon tűnnek fel.
De a 11es rúgások gyakorolva voltak, illetve SR hamarosan bevethető lesz, úgy hogy jó hír is van.
sorry.... nem olvastam lejjebb....csípőből lőttem ide....elnézést...
Peter írta: ↑2021.01.23. 20:28:48Ajánlom a Liverpool honlapján Klopp reakcióját 4 egymást követő nulla szerzett gólos meccsek után....ismeri az önkritika fogalmát (még azon szélsőséges esetben is, ha csak a játékosai válláról akarja levenni a terhet, ez is a pedagógia része)
Szóval a helyzetkihasználás, tizik kihagyása sorozatban, a játékosok bizonytalansága, önbizalom kérdése mind mind visszavezethető az edző ténykedésére.
Amit leírtál, száz százalékban igaz. Nyilván neki esélye sem volt triplákért menni, nem volt góllövője sem olyan szinten. De Koeman valamiért akkor is divatos kifejezéssel élve bicskanyitogató, mint személyiség, még kívülről is. Nem lehet a véletlen műve, hogy kb mindenki így látja, még valamilyen szinten az is, akik valamennyire mellette vannak.Sinya22 írta: ↑2021.01.23. 10:40:43...Na most ebben a helyzetben,nem hiszem hogy Klopp vagy Ancelotti vagy bárki más ebből a vegyes társaságból,úgy hogy van minimum 2 hiányposztunk (normális vkp, csatár) kupákért mennénk. Lehet,hogy nem a 3. helyen állnánk,hanem a 2. helyen,és nem 13 pont lenne a hátrány,hanem csak 6, meg behúztuk volna a szuperkupát,meglehet
Mielőtt valaki nekem esik,én nagyon nem szeretem Koemant, és azt sem feltétlenül, ahogy pár játékos helyzetét kezeli(Trincao,Griezmann vs Puig) ...
Igen, Valverdét nem fejtettem ki a hasonlatban, de rá is gondoltam, mint ellentét.davi10 írta: ↑2021.01.23. 08:40:37Érdekes kis sztori ez, egyértelmű, hogy az edző személyisége sokat nyom a latba. Tényleg lehet, hogy van egy ilyen "diktátor" valahol Koeman-ban, azért szeret inkább fiatalokkal dolgozni és azért nem bírja a sztárocskákat.
Összehasonlítva Valverde-velehet benne valami. Ha csak Valverde első évét nézzük, totál nyugalmat sugárzott a csávó (ezt a játékosok is többször elmondták, illetve Ő is annyira nyugodt szemyiség, hogy kb. el is aludt a kispadon), hoztuk is a meccseket, 1-2 helyzetünk volt, és azt valahogy sikerült is bekotorni.
Nem tudom, hogy Koeman mennyire vsakezű mondjuk egy Mourinho, Klopp, Simeone stb.-hez képest. Szerintem az is benne van a pakliban, hogy a Valverde féle chill-közegnek ez egy újabb negatív "maradéka". Egyszerűen nincsenek hozzászokva a lecseszéshez, a fegyelemhez, jött viszont valaki aki ezt elvárja, és mint az általad emlegetett kislányok, nem tudják feldolgozni. Csak ugye ők profi sportolók elvileg...
Mert amúgy nem tűnik egy diktátor vadállatnak Koeman, a nyilatkozatokba is szokta dícsérni a játékosokat, a kispadon is talán néha mosolygott, Vakverde-vel ellentétben lepacsizik a lecseréltekkel, stb.
Szerintem a szuperkupa megbyerésével jobban egymásra találhatott volna Koeman és a csapat, valamennyire átszakadhatott volna a gát, szerintem megisszuk még annak a levét...