davi10 írta: ↑2021.01.23. 08:40:37
Érdekes kis sztori ez, egyértelmű, hogy az edző személyisége sokat nyom a latba. Tényleg lehet, hogy van egy ilyen "diktátor" valahol Koeman-ban, azért szeret inkább fiatalokkal dolgozni és azért nem bírja a sztárocskákat.
Összehasonlítva Valverde-velehet benne valami. Ha csak Valverde első évét nézzük, totál nyugalmat sugárzott a csávó (ezt a játékosok is többször elmondták, illetve Ő is annyira nyugodt szemyiség, hogy kb. el is aludt a kispadon

), hoztuk is a meccseket, 1-2 helyzetünk volt, és azt valahogy sikerült is bekotorni.
Nem tudom, hogy Koeman mennyire vsakezű mondjuk egy Mourinho, Klopp, Simeone stb.-hez képest. Szerintem az is benne van a pakliban, hogy a Valverde féle chill-közegnek ez egy újabb negatív "maradéka". Egyszerűen nincsenek hozzászokva a lecseszéshez, a fegyelemhez, jött viszont valaki aki ezt elvárja, és mint az általad emlegetett kislányok, nem tudják feldolgozni. Csak ugye ők profi sportolók elvileg...
Mert amúgy nem tűnik egy diktátor vadállatnak Koeman, a nyilatkozatokba is szokta dícsérni a játékosokat, a kispadon is talán néha mosolygott, Vakverde-vel ellentétben lepacsizik a lecseréltekkel, stb.
Szerintem a szuperkupa megbyerésével jobban egymásra találhatott volna Koeman és a csapat, valamennyire átszakadhatott volna a gát, szerintem megisszuk még annak a levét...
Igen, Valverdét nem fejtettem ki a hasonlatban, de rá is gondoltam, mint ellentét.

Nyilván nehéz összehasonlítani, mert Suarez és egy jobb Messi beverik a helyzeteiket jobban, és kész. De rajtuk kívül is szerintem akkor nagyon egyben volt a csapat végig, kivéve a híres visszavágókat, meg a végére az erőnlétünket.
A vaskezűséggel szerintem semmi baj, sőt. Volt olyan edző a fent említett szakosztályunkban is korábban, aki vaskezű volt az edzéseken, de közben jóindulatú volt, ott is megvolt a tisztelet, csak épp egész más helyről fakadt, és őszinte volt, nem kierőszakolt. Az ország egyik legjobbja volt. Az általad felsoroltak pl. szerintem pont ilyenek, Gasperinit, de akár Pepet is hozzá lehet tenni pl. a sorhoz. Mindkettő jó fej, de közben nagyon is szigorúak. Kisebb csapathoz nyúlva, amelyik szerintem a keretéhez képes túlteljesít az elmúlt években, a Getafe, Bordalas pedig igencsak kemény legény, de szintén nem félelemmel dolgozik. Egyiknek sem kellett szerintem kierőszakolni a a fegyelmet és a tiszteletet, mert a tudásukkal - szakmai és pedagógiai - elérték "természetes úton". Pedig közben Mourinho még kvázi nárcisztikus is, de akkor is, a csapatot teszi előre, amikor kell.
Mondok egy kulcsértéket, ami szerintem nagy, talán a legnagyobb különbség egy Koeman és bármelyikük közt: felelősség. Klopp nyilatkozatát pont tegnap láttam, ezért élénken tudom idézni: 4 év után először kaptak ki a PL-ben hazai pályán (egészen elképesztő... :O ). Dühös volt, látszólag, mint RK szokott - de a nyilatkozatában elmondta, ráadásul tök őszintén, hogy 100%-ig az ő felelőssége, hogy az elmúlt meccseken nem tudta olyan taktikai és mentális állapotba hozni a fiúkat, hogy megnyerjék a meccset. Így, ezekkel a szavakkal, kerek-perec. De Pep, José, stb is ehhez hasonlóan nyilatkozik mindig. Koeman mit szokott csinálni? "Jó úton járunk, de nem tudjuk belőni a ziccereinket és nem mozgunk eleget meg nem vagyunk elég magasak a védekezésnél (XDXD). Magyarra fordítva: én mindent jó csinálok, de ezek a béjnyák elcseszik az egészet. És ezt nem is az öltözőben, hanem nyilvánosan.
Nálunk még szerintem soha nem vállalt semmire felelősséget, sőt, át szokta hárítani.
Nem gyerekek, ezért nem olyan látványos a különbség, de szerintem bizonyos szinteken nem különbözik sokban egy gyerek és egy felnőtt. A felnőtt profi nyilván nem fog sírni, a felnőtt profi el fogja viselni, de nem lesz jó lelkiállapotban, az egyszer biztos. És itt nem lehet a 40 milliós fizujával jönni, az egész más téma, attól még az alap emberi tulajdonságai és szükségei mind megmaradnak.
Egyetértek abban, hogy pacsizik, néha mosolyog és dicsér is - nekem erőltettnek tűnik kicsit, vagy ha nem, akkor is amolyan kármentésnek, de persze simán lehet, hogy tévedek és belemagyarázom. Egyébként fejlődött ittléte alatt, az elején sokat szúrt oda személyesen, most már kevésbé, többet hőbölgött a padon, most talán kevesebbet.
Nekem sem tűnik igazi vadállatnak, nem is vagyok biztos a mondandómban, nem is lehetek, hisz nem látom az edzést, az öltözőt. De azért közben sokminden utal is rá.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy