Nero. írta: ↑2021.01.08. 12:50:27
Hol mondtam azt hogy itt jobb a helyzet a korlátozásokkal kapcsolatban és hol mondtam hogy külföldön kánaán lenne?
Pont most mutattam hogy kezdik kóstoltatni az emberekkel hogy mi lenne ha lennének besúgók, vagy neked ez pozitívum?
Atya úristen! Egy talkshowban feltettek egy kérdést. Mindenki meneküljön, itt a világ vége. Remélem a töriórákon sem szoktak már beszélni a holokausztról, mert a végén még megidézik Hitler szellemét...
Egyik reggel láttam a tévében, hogy arról beszéltek hagymát szoktak tenni a rántottába. Ha holnaptól bevezetik, hogy legyen kötelező, én biztos az utcára megyek.
MQuCsabi írta: ↑2021.01.08. 12:46:22
Mondom ezt úgy, hogy abszolút nem tartom ésszerűnek a kijárásit.
Amúgy ezen gondolkodtunk egyik ismerősömmel pár napja, hogy az este 8 órás korlátozást nem értjük.
Ugye az intézkedések célja az lenne, hogy csökkentsék az emberek közti interakciót, ne legyenek tömegek az utcán stb.
Viszont az este 8-as kijárási korlátozással (ha jól tudom más országokban is van), pont az ellenkezőjét éred el, nem?
- Rövidebb ideig vannak nyitva a boltok, ezáltal
-> rövidebb intervallumra zsúfolódnak be a vásárlók
-> sokkal több ember végez a munkájával nagyjából egy időben, ezáltal a tömegközelekedés is zsúfoltabb lesz
-> mindenki egyszerre megy vásárolni munka után, mivel előtte nem tudsz, hazamenni pedig már nem nagyon van időd ha a fél8as zárásra oda akarsz érni
Mi az ami mellette szól?
- Kevesebben járnak át talán bulizni/iszogatni/társasozni egymáshoz? Ahogy látom a Fb és Insta sztorikból, simán megoldják ugyanúgy a legtöbben...
Én biztosan kitoltam volna most január 11-től inkább este 10-re ezt a tilalmat, sokkal reálisabb lenne, és az a +2 óra mozgástér nagyban segítene, hogy eloszlassa a tömeget a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön. Legalábbis én így látom.