Petr írta: ↑2021.01.07. 21:43:39
Azert elunk ilyen idoket, mert ezt elfogadjuk es ebben szeretnenk elni. Az elso lepes, hogy ne akarjunk, de ahhoz engedni kene a masik utlegelesebol verbalisan es ahogy latjuk, fizikalisan is. Akarjunk egyutt elni, kulonben kinyirjuk egymast.
Valakivel együtt lehet élni, valakivel nem, legalábbis normális módon nem. És ez nem a politikai, vagy egyéb nézetektől függ. Én jobboldali vagyok, de még a velem (legalábbis papíron) egy oldalon állók közül is rengeteg vállalhatatlan embert találok, akikkel nem tudnék tiszta lelkiismerettel összefogni. Pl. a Fidesz mögé sosem állnék be, ahogy a mellverő, elképesztő konteókban hívő nagymagyarok közé sem, pedig a hazaszeretet fontos számomra, de nem olyan módon, ahogy ezt ők teszik.
Ott aztán a másik oldal. Sokan megmaradtak közülük a normalitás határán belül, velük nincs különösebb gond, vannak dolgok, amiben nem értünk egyet, de jól együtt lehet velük élni. De vannak a többiek, akik vagy teljesen idióták, vagy pedig rendkívül rosszindulatúak, akik nagyon bomlasztó és káros nézeteket vallanak és terjesztenek. És az a baj, hogy befolyásos emberek közül sokan tartoznak közéjük, így többnyire most az ő akaratuk érvényesül a világban, ami jó nagy baj.
Az a megosztottság, ami a napjainkat jellemzi, nagyban nekik köszönhető. Mert minden hatás ellenhatást vált ki. Ők erőltetik a szélsőségesen liberális nézeteket, emiatt radikalizálódik a másik oldal is. Nézd csak meg, hogy az elmúlt évtizedben erősödött nagyon sokat a szélsőjobb Európában, előtte nem voltak komoly politikai tényező. Orbánék is akkor lettek ekkora hazafik és keresztények, amikor rájöttek, hogy most ezzel lehet sok-sok szavazatot gyűjteni. A hazai és ez európai baloldal pedig folyamatosan adják a szelet a vitorlájukba.
Én nem vagyok rasszista, sőt, elítélem a rasszizmust. A pozitív diszkrimináció, a túlkompenzálás, a kettős mérce ami bizony nagy mértékben jelen van itthon is, az USA-ban és az egész EU-ban, viszont sok embert tesz azzá. Miért nem volt elég az egyenlőség, miért kellett átesni a ló túloldalára? És ez csak egy példa, amit túltoltak. A kérdés csak, hogy ennyire elvakultak, vagy szándékosan akarnak megosztottságot. Én az utóbbira tippelnék, mert akik mozgatják a szálakat, azok nem buta emberek, a sok idióta, akiknek sikeresen átmosták az agyát, már annál inkább.