Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Én el tudom fogadni amit össszességében írsz, ahogy Én látom egy-két napot várhattak volna ezzel. Továbbá egyetértek azzal is, amit a bal oldali sajtóról írsz, hogy milyen eszközökkkel írnak. Tehát hogy tényszerűen nem hazudnak, de a saját szemszögükből írnak. A jobboldali sajtókkal nekem az a bajom, hogy tényszerűen is hazudnak, és a saját szemszögükből írnak. Hozzáteszem, én annak vagyok a híve, hogy mindegyiket olvasom!Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 21:32:13Az a gyalázás, hogy a halálának másnapján egyáltalán lehoznak egy ilyen cikket. Ez csak a szokásos fuggetlenobjektiv manipuláció, hogy tényszerűen nem hazudnak, csak épp a tények és a leközölt hírek kézivezérelt szelektálásával felépítenek egy alternatív valóságot. Évek óta ezt csinálják már, ami egyébként rendben is van, csak emellett van pofájuk magukat objektívnek, kiegyensúlyozottnak beállítani, ami már egészen röhejes.
Valakivel együtt lehet élni, valakivel nem, legalábbis normális módon nem. És ez nem a politikai, vagy egyéb nézetektől függ. Én jobboldali vagyok, de még a velem (legalábbis papíron) egy oldalon állók közül is rengeteg vállalhatatlan embert találok, akikkel nem tudnék tiszta lelkiismerettel összefogni. Pl. a Fidesz mögé sosem állnék be, ahogy a mellverő, elképesztő konteókban hívő nagymagyarok közé sem, pedig a hazaszeretet fontos számomra, de nem olyan módon, ahogy ezt ők teszik.
A hozzászólásod azzal indult, hogy "Az a gyalázás, hogy a halálának másnapján egyáltalán lehoznak egy ilyen cikket. Ez csak a szokásos fuggetlenobjektiv manipuláció, hogy tényszerűen nem hazudnak, csak épp a tények és a leközölt hírek kézivezérelt szelektálásával felépítenek egy alternatív valóságot. ". Ez alapján a cikket is a szokásosba soroltad ami felépít egy alternatív valóságot. Én pedig erre a konkrét cikkről alkotott véleményedre reagáltam és a kérdéseim is a konkrét cikkre vonatkoztak.Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 22:55:26Az alternatív valósággal kapcsolatos részt általánosságban írtam a függetlenobjektív médiáról. Pl. a BLM-tüntetések alatt történteket minimum 90%-ban elhallgatták, most ellenben sorra jönnek a csőcselékező (!) cikkek, még az állítólag fideszes indexen is. De egy konkrét példát is tudok mondani neked, még nyáron írták a 444-en a szokásos kormányfikázó cikkben, hogy egész Európában Mo-n volt a legnagyobb gazdasági visszaesés a második negyedévben. Ez is maga egy tény, ami igaz. Ezzel ugye azt a látszatot keltik, hogy Mo-t érintette leginkább gazdaságilag rosszul a koronavírus-válság. Csakhogy ez már egyáltalán nem igaz, hisz az európai országok 70%-án már az első negyedévben végigsöpört a vírus, és bizony sokkal komolyabb visszaesések voltak máshol (spanyolok, olaszok). Erről egy szót sem írnak, és manipulálják az olvasóikat. Ez a konkrét telexes dolog inkább csak simán kegyeletsértő, ugyanakkor az is lehet, hogy a lelőtt nőnek volt még 1000 másik tweete, ami más megvilágításba helyezte volna az ő személyét. De az is hasonló manipulációs eszköz, hogy a címben "Trump-hívőnek" nevezik, aztán ugye csak kiderül, hogy semmilyen vallásos fanatizmus nem volt a politikai véleménye mögött, így a cikkben ennek megfelelőbben nem is kerül újra a "hívő" szó.
Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 22:55:26Az emberi természetet nem lehet megváltoztatni, és ami talán még fontosabb, hogy ez a fajta polarizáció nem is véletlenül jelent meg a nyugati világban. Vannak egyre súlyosbodó társadalmi problémák, amire a mainstream (szinte kizárólag balliberális) politika nem tud kielégítő válaszokat adni. Ezzel van a baj, nem az emberek gondolkodásmódjával, bár a hülye nagyon sok, az tény. De ilyen körülmények között nincs abban semmi meglepő, hogy az emberek populizmushoz vagy épp összeesküvés-elméletekhez fordulnak. Igazából Trump egy személyben megtestesíti az egyik (talán mondhatjuk reakciós konzervatívnak) ilyen polarizált oldalt. Nem azért szavaztak rá ilyen sokan, mert olyan jó elnök vagy politikus lett volna (nyilvánvalóan nem), hanem mert az ő szavazóit egyáltalán nem képviseli a másik oldal. Nyilván, ez fordítva is igaz. Hozzáteszem, valszeg nyeri a választást, ha nincs a koronavírus-válság félrekezelése... ezen is érdemes elgondolkozni. Erre a polarizációra csak rátesz egy (vagy inkább sok) lapáttal az információs technológia egyre növekvő uralma (lásd a dokufilmet, amiről beszéltünk már itt), egyéb globális folyamatok, vagy most épp a koronavírus-helyzet. [...]
Mindennek van ideológiai háttere, és ezek nem skatulyázó / degradáló címkék, hisz a létező legnagyobb hülyeségre is lehet valami elvont fogalmat találni, egyszerűen csak segítenek tájékozódni a világban. Szerintem fontos, hogy minden ember (de legalábbis az, aki magát értelmiségének tartja) tisztában legyen a saját világnézetével, és képviselje annak értékeit. Az érdekütköztetés viszi előre a világot, csak ugye ez az identitáspolitizálás, amiről beszélünk, már kissé kezelhetetlen mértékeket öltött. [...]
Az emberi természetet nem lehet megváltoztatni, és ami talán még fontosabb, hogy ez a fajta polarizáció nem is véletlenül jelent meg a nyugati világban. Vannak egyre súlyosbodó társadalmi problémák, amire a mainstream (szinte kizárólag balliberális) politika nem tud kielégítő válaszokat adni. Ezzel van a baj, nem az emberek gondolkodásmódjával, bár a hülye nagyon sok, az tény. De ilyen körülmények között nincs abban semmi meglepő, hogy az emberek populizmushoz vagy épp összeesküvés-elméletekhez fordulnak. Igazából Trump egy személyben megtestesíti az egyik (talán mondhatjuk reakciós konzervatívnak) ilyen polarizált oldalt. Nem azért szavaztak rá ilyen sokan, mert olyan jó elnök vagy politikus lett volna (nyilvánvalóan nem), hanem mert az ő szavazóit egyáltalán nem képviseli a másik oldal. Nyilván, ez fordítva is igaz. Hozzáteszem, valszeg nyeri a választást, ha nincs a koronavírus-válság félrekezelése... ezen is érdemes elgondolkozni. Erre a polarizációra csak rátesz egy (vagy inkább sok) lapáttal az információs technológia egyre növekvő uralma (lásd a dokufilmet, amiről beszéltünk már itt), egyéb globális folyamatok, vagy most épp a koronavírus-helyzet.
Valóban nem írtad, de azt sem, hogy mivel azonosul. Mindennek van ideológiai háttere, és ezek nem skatulyázó / degradáló címkék, hisz a létező legnagyobb hülyeségre is lehet valami elvont fogalmat találni, egyszerűen csak segítenek tájékozódni a világban. Szerintem fontos, hogy minden ember (de legalábbis az, aki magát értelmiségének tartja) tisztában legyen a saját világnézetével, és képviselje annak értékeit. Az érdekütköztetés viszi előre a világot, csak ugye ez az identitáspolitizálás, amiről beszélünk, már kissé kezelhetetlen mértékeket öltött.
Beszéltünk már erről korábban is, és teljesen igazat adok neked. Én mondjuk nem olvasok egyáltalán kormánypárti sajtót (jobbosnak nem nevezném), így az ottani hülyeségekről nem is szerzek tudomást. De azért azt te is elismered szerintem, hogy a kormánysajtót egy néhány százezres rétegen kívül senki nem veszi komolyan, de telexékről meg milliók kajálják be a függetlenobjektivitást (nyilván a kormány iránt érzett gyűlölettől elvakítva), meg Brüsszelből is támogatják őket. Megint csak a korábbi kommentjeimet tudom ismételni, hogy az Azonnali pl bizonyítja, hogy igenis lehet normális sajtót csinálni itthon (sorra nyerik a Minőségi Újságírás díjakat), még ha nem is napi belpolitikával foglalkoznak.
Mivel már másnap maguk a republikánus vezetők és szavazást felügyelők cáfolták meg a halott emberes teóriát, elég felesleges is lett volna foglalkozni vele.Stalkyard írta: ↑2021.01.07. 22:14:08Többek között elég sok, már régóta halott ember nevében leadott levélszavazat került elő. Most hirtelen ennyi jut eszembe, de voltak még finom dolgok. Bár ugye a jobboldali média (nem feltétlenül csak a hazaira gondolok, nemzetközi szinten is) kivételével a kutya se tartotta érdemesnek ezeket megemlíteni, nem csodálom, hogy nem tudnak sokan róluk.
Többek között elég sok, már régóta halott ember nevében leadott levélszavazat került elő. Most hirtelen ennyi jut eszembe, de voltak még finom dolgok. Bár ugye a jobboldali média (nem feltétlenül csak a hazaira gondolok, nemzetközi szinten is) kivételével a kutya se tartotta érdemesnek ezeket megemlíteni, nem csodálom, hogy nem tudnak sokan róluk.Varatrix írta: ↑2021.01.07. 09:13:57U.S.A is falling down dudá dudá....
Amúgy azon kívül, hogy a demokraták sokan szavaztak levélben, mi a feltételezett csalás tárgya? Sokszor olvasom, hogy Trump ezt állítja, a sajtó egy része csak nevet, a másik azt mondja tényleg csaltak, de mi a csalás, vagy hogy? Nem írnak róla soha értelmesen. Hamisították a levél szavazatokat, vagy mi történt a republikánusok szerint?
Még egy őszinte kérdés: Csak az idő szépíti meg az emlékeimet, vagy régebben nem úgy intézte mindenki a politikát, hogy ha valami nem teszett, akkor utcára ment, és szétverte azt? (pártállástól függetlenül)
Amikor egy laposföld hívő belehalt a házilag épített rakétájába, amivel be akarta bizonyítani, hogy a föld igenis lapos, és erről cikkek születtek, akkor leírták hogy az ember miben hitt. Emiatt sokan ostobának gondolták (én is), de ez ettől még tény volt. Ebben hitt, ezért csinálta amit, és ez okozta a vesztét.Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 21:32:13Az a gyalázás, hogy a halálának másnapján egyáltalán lehoznak egy ilyen cikket. Ez csak a szokásos fuggetlenobjektiv manipuláció, hogy tényszerűen nem hazudnak, csak épp a tények és a leközölt hírek kézivezérelt szelektálásával felépítenek egy alternatív valóságot. Évek óta ezt csinálják már, ami egyébként rendben is van, csak emellett van pofájuk magukat objektívnek, kiegyensúlyozottnak beállítani, ami már egészen röhejes.
A gyalázás része egészen pontosan az, hogy egy hosszú cikkben szépen felsorolnak róla mindent, ami a mainstream balliberális politikai oldal számára antipatikus vagy épp nevetséges, ezzel úgymond ostobának beállítva őt, akiért annyira nem is olyan nagy kár, akinek az ideális világban (szerintük) nem is járna a politikai véleményszabadság alkotmányos joga. Ezek természetesen nincsenek leírva, de az olvasók jelentős részéből pontosan ilyen reakciót fog kiváltani, és ezt nagyon jól tudják a telexesek is. Egyébként ne értsd félre, nem magán a lelőtt nőn siránkozom, jogosan tüzelt a rendőr. És nem is azon, hogy a telex egy bizonyos politikai-ideológiai szekértábort szolgál ki. Engem a balliberális oldal mérhetetlen, pofátlan képmutatása zavar. Ugyanezek az "újságírók" elfelejtettek korábban hasonlóan "objektív" szemlézést csinálni George Floyd bűnlajstromából.
ugyanez zavar engem a jobboldali médiában, és főleg a hangadóikban.Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 21:32:13A gyalázás része egészen pontosan az, hogy egy hosszú cikkben szépen felsorolnak róla mindent, ami a mainstream balliberális politikai oldal számára antipatikus vagy épp nevetséges, ezzel úgymond ostobának beállítva őt, akiért annyira nem is olyan nagy kár, akinek az ideális világban (szerintük) nem is járna a politikai véleményszabadság alkotmányos joga. Ezek természetesen nincsenek leírva, de az olvasók jelentős részéből pontosan ilyen reakciót fog kiváltani, és ezt nagyon jól tudják a telexesek is. Egyébként ne értsd félre, nem magán a lelőtt nőn siránkozom, jogosan tüzelt a rendőr. És nem is azon, hogy a telex egy bizonyos politikai-ideológiai szekértábort szolgál ki. Engem a balliberális oldal mérhetetlen, pofátlan képmutatása zavar.
Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 21:32:13Minimum a francia forradalom óta vannak politikai és ideológiai térfelek. Aki azt állítja magáról, hogy nem azonosul semmivel, vagy épp mindenből egy kicsivel, az magát csapja be.
Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 21:32:13A szemellenzős identitáspolitizálást és a kétoldalú gyűlöletkeltést én sem tartom jónak, de ilyen időket élünk és kész. Persze nem mindenhol, lásd Merkel. De akkor is ez a jellemző, és ez csak még tovább fog fokozódni a közeljövőben.
Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 20:35:00Ettől függetlenül teljesen igaz, hogy most a "szociálisan érzékeny" balliberális oldal semmilyen médiakampányt nem fog csinálni, nem lesz defund the police, és Hamilton bohóc sem fog hisztizni.
Melyik része a gyalázás pontosan annak amit a Telex írt? Mármint őszintén kíváncsi lennék a véleményedre, mert én nem látom a cikket végig olvasva.Veidt_madridista írta: ↑2021.01.07. 20:35:00Ettől függetlenül teljesen igaz, hogy most a "szociálisan érzékeny" balliberális oldal semmilyen médiakampányt nem fog csinálni, nem lesz defund the police, és Hamilton bohóc sem fog hisztizni.
Sőt, már be is indult az áldozat gyalázása. Nemcsak a tengerentúlon, hanem itthon is. A telex nevű szennyportálon.
Ettől függetlenül teljesen igaz, hogy most a "szociálisan érzékeny" balliberális oldal semmilyen médiakampányt nem fog csinálni, nem lesz defund the police, és Hamilton bohóc sem fog hisztizni.
LG írta: ↑2021.01.07. 18:45:02https://tibiatya.blogstar.hu/2021/01/07 ... bja2s_MHrE
Azért ez elég durva! Bezzeg ha egy négert lőttek volna le hasonló körülmények között, mekkora cirkusz lett volna belőle, menne a hergelés a média, a celebek, meg az ún. jogvédők által. Így is megy, csak ugye Trump ellen.
szerintem itt visszalapozol pár oldalt a választások időpontjára, akkor találsz erről "megdönthetetlen" bizonyítékokat, "elképesztő leleplezéseket"Varatrix írta: ↑2021.01.07. 09:13:57U.S.A is falling down dudá dudá....
Amúgy azon kívül, hogy a demokraták sokan szavaztak levélben, mi a feltételezett csalás tárgya? Sokszor olvasom, hogy Trump ezt állítja, a sajtó egy része csak nevet, a másik azt mondja tényleg csaltak, de mi a csalás, vagy hogy? Nem írnak róla soha értelmesen. Hamisították a levél szavazatokat, vagy mi történt a republikánusok szerint?
érdekes most nem jöttek a videók erről a szokásos emberektől, nem is értem miért.Atlantis írta: ↑2021.01.06. 21:00:26Ha már Amerika:
https://hvg.hu/vilag/20210106_Trump_Capitolium_tuntetes
Valamiért ez jut eszembe arról amit a Trumphívők csinálnak:
https://www.youtube.com/watch?v=DgxZr6LLS34
Csak 6000et kapok 10 hétre:D (plusz bónuszok, autóhasználat, teljes ellátás, free cigi, stb:D)recrea írta: ↑2021.01.06. 19:06:1110.000 USDBarca_10 írta: ↑2021.01.06. 18:48:34pontosan arra céloztam amit leírtál, nekünk “kicsiknek” ez jó csámcsogni de nem látunk bele viszont tökéletes elterelni a figyelmet.
Amerika a problémáit sajnos kivetíti az egész világra, Európában nincsenek-vagy lényegesen kisebbek-ilyen szintű megkülönböztetések.
Btw meg akartam már tőled kérdezni, mi vonz annyira az Usában azon kívül hogy gyönyörű?