2020.12.26. 21:19:15
Nekem annyi a meglátásom, hogy hiba az is, ha hátul eladod a labdát a 16osodon belül, meg az is ha az ellenfél 16osánál.
Ebben egyetértünk.
Azt sose fogom viszont elfogadni, hogy azt mondjuk ugyanakkora fajsúlyú hiba az egyik mint a másik.
Egyik esetben ziccerbe hozod az ellenfelet, másik esetben meg van a pályából 80 méter, legalább 3-4 passz mire odaérnek a mi 16osunkra, tehát van lehetőség javítani. És persze, a javítást Messire is értem, én is jobban örülnék, ha egyből visszazárna, meg loholna az ellen után.
De tegyük a kezünk a szívünkre, ez még a prime Messinél is csak egy meccsen 2-3szor fordult elő, hogy visszaszaladt a 16osig labdavesztés után.
Nem értem, hogy mit várunk egy 33 és fél éves Messitől, mikor sose volt rá jellemző, ezen már nem fog változtatni. Mi marad lehetőségnek?
Edző mondjuk azt mondja, hogy oké, akkor 45 perc jut Messinek, annyira van ereje.
Vagy olyan taktikát dolgoz ki, hogy egy labdavesztésből a kp úgy rendeződjön, hogy tudjon javítani.
Mert nem csak Messi szór el labdát elől, persze szemre többet, mint a többiek, mert többet is próbálkozik. Arányaiban megnézném azért ezt a támadókra vetítve.
Pedrivel szemben elég nagy a kontraszt, mert ő mondjuk visszazár egyből, ez tény.
Ami a másik, hogy miért szidok valakit az egyéni hibákért, miért nem szidom Messit is.
Hát, egyrészt nyilván elfogultságból, ezt nem tagadom.
Másrészt azért, mert még mindig ő adja a legtöbbet a csapatnak támadásban, hiába nem rúg annyi gólt, mint 2-3 éve, még mindig rajta áll vagy bukik, hogy egyáltalán helyzetbe kerülünk vagy nem. Nyilván másik is dolgoznak ki helyzeteket, de a nagyjában Messinek szerepe van még mindig.
Harmadrészt, mondjuk Busi és Roberto védekezés szempontjából is kulcspozícióban játszik, főleg Busi, ha labdát veszít, na abból helyzet van gyorsan, mivel mélyen játszik, sokszor a védelmi vonal előtt méterekkel, evidens, hogy ott kevésbé fér bele a hiba.
De ebben a szezonban nem is szidom Busit annyira, Robertot többet, mert van egy Dest a posztján, aki sokkal jobb mint Roberto. Akit meg személyileg nagyon bírok, szeretek egyébként.
Azt is leírtam már többször, hogy felesleges egyénekre fogni a formánkat, mivel akkora káosz van, hogy valaki előbb utóbb úgyis hibázik egy hatalmasat, szóval írhatnánk minden meccs után ugyanazokat, csak X-et Y-ra cserélve.
Mégis elnézőbb vagyok egy Pedrivel, Braitwaithel, Dembelével, Messivel, Minguezaval, Desttel szemben, mint másikkal.
Az okai a szimpátia ami szubjektív, meg objektív okok. (pl szerintem normális ha az ember elnézőbb egy Messivel szemben mint Griezmannal szemben, vagy Brait-Griez esetében is normális, de a Mingu-Lenglet/Piqué összehasonlítás is valahol érthető, hogy máshogy ítéljük meg.)
Na de béke, karácsony van, szeretet, miegymás.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."