gránit írta: ↑2020.12.20. 22:22:54
Valverdét tiszteltem, de nem nagycsapathoz való. Ő egy közepes csapatból képes mindent kihozni, vagy még annál is többet. Bilbaókból, Villarrealokból ő mindent kihozott. Ha egy csapat a 10. helyre jó, az Valverdével biztos nem végez a 10. helynél rosszabban. Ha egy csapat a legtöbb edzővel az 5-6. helyre jó, Valverdével esélyük van a BL-indulásra. Kiválóan látja a csapatának a korlátait, ezeket kompenzálva középcsapatokkal nagyon szép eredményeket ért el (ő nagyon jól tolta a Valenciánál, Koemannal ellentétben). De nagycsapatoknál nem ez a mentalitás a nyerő. Pluszt ő sem tudott a csapathoz hozni, bár az első éve kifejezetten eredményes volt (jónéhány meccsen viszont elaludtam, a második évében meg már annyiszor se értünk a kapu elé és még annyira sem tudtuk nyomás alatt tartani, mint most).
Ezzel nagyjából egyetértek, de neki volt egy olyan Messije aki 50 gólt is eltett egy szezonban 25 fölötti assisttal, egy igen termelékeny Suareze, rekordassistos Albája stb.
gránit írta: ↑2020.12.20. 22:22:54
Nem tudom elfogadni, hogy ha egy csapat a meccsek egyes periódusait ilyen fölényesen tudja uralni, nem tud egy épkézláb helyzetet, egy rendes lövőhelyzetet kialakítani, és csak ötlettelenül tötymörög a labdával. Ebben az edző nagyon is benne van, a stábjával együtt. Több van ebben a csapatban.
Ez szerintem pont nem igaz. Rengeteg helyzetet dolgozunk ki, de a hatékonyság több mint kritikán aluli. Csak az utóbbi négy meccsünkön volt kb. 90 kapuralövés amiből sikerült kőkemény 5 gólt berámolni. Nyilván nem mindegyik tiszta ziccer, de volt benne bőven. Ami pedig még szomorúbb, hogy hármat a védelem tett el, úgy, hogy elvileg 4 támadó szellemű játékossal játszunk. Még szerencse, hogy relatíve sok büntetőt kapunk.
Persze rányomja a bélyegét Fati és pár meccs óta Dembélé hiánya, de egy Griezmann, Messi, Coutinho sor mellett nem egy 18 éves kölyökre kellene támaszkodni. Trincao is bármilyen csalódás és többségében 15-20 perceket kap (mondjuk a Fradi ellen mindkettőt végigjátszotta) 1 gólpasszt képes felmutatni.
Koeman legnagyobb baja talán az iszonyatos csökönyösség. Foggal-körömmel ragaszkodik az elképzeléseihez, amik többsége egyértelmű hiba. Annyi pozitívum mindenesetre van, hogy játszatja az igazán tehetséges fiatalokat, mint Araujo, Dest, Pedri, Fati, (a Riqui témába most nem nem mennék bele). Lenglet-t is Minguesa mögé rakta, bár neki is van majd minden meccsen 1-2 ordító hibája, de így is szembetűnő a különbség. Persze van akinél kellett "szerencsés" sérülés is.
Illetve annyit fel lehetne még a védelmében hozni, hogy egyetlen játékost sem kapott, pedig nem sztárigazolásokról lett volna szó. Először Wijnaldum ugrott, utána Depay, aztán EG, még szerencse hogy Destet elő lehetett szedni.
Ennek ellenére hatalmas csalódás a pali, pedig nagyon bíztam benne, és először úgy is tűnt, hogy jó úton indult el, de már szinte 100 %, hogy vele előrébb nem jutunk.