Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Az edzőnek és a stábnak lenne a dolga, de nagy mélyelemzéseket nem valószínű, hogy folytatnak. Most éppen azt mondta Koeman, hogy túl alacsonyak vagyunk, ez okoz gondot a szögleteknél. Miközben nem fejpárbajt vesztettünk, hanem konkrétan senki nem fogta a valenciás srácot.
Én inkább abban látom a problémát, hogy nagyon betömörül mindenki a védőfalba, míg régen széthúzták úgy a védelmet, hogy a sorok közötti területben legyen szabad játékos mindig.vidra írta: ↑2020.12.20. 05:43:42
Itt van amúgy egy Luis Enrique Barcelona videó pont a Valencia ellen: https://www.youtube.com/watch?v=JqKqJ90QQu8
Nem hasonlóval próbálkoztunk, csak rosszabbul?
Nem nagyon használjuk ki a védősor mögé érkező beadások lehetőségét.
recrea írta: ↑2020.12.20. 03:11:12Szerintem - amit már régebben is írtam, és most fokozottan igaz - át kéne adni a területet az ellenfél csapatának, hogy elhiggyék...mert elhiszik. Legfőképp azért, mert láthatóan semmit nem tudunk kezdeni a betömörülő védelem ellen. A védekezést a könnyebb megtanulni, mint a támadást, a befejezést meg nem is lehet, a kontra szintén kő egyszerű, tudni kell egy játékosnak, h kontra esetén hova kell futni, sok variáció nincs. Emlékszem, LE idején ebből sokat csináltunk. Az is probléma lehet, h pár játékosnak a labdatartás van berögződve, őket el kéne lassan engedni.
Jó meglátások! Sajnos betömörülő, jól szervezett védelem ellen semmit nem ér ez a jobbra-balra passzolgatás, sokkal célravezetőbb lenne a kontrákra menni, vagy szélről beadogatni.recrea írta: ↑2020.12.20. 03:11:12Szerintem - amit már régebben is írtam, és most fokozottan igaz - át kéne adni a területet az ellenfél csapatának, hogy elhiggyék...mert elhiszik. Legfőképp azért, mert láthatóan semmit nem tudunk kezdeni a betömörülő védelem ellen. A védekezést a könnyebb megtanulni, mint a támadást, a befejezést meg nem is lehet, a kontra szintén kő egyszerű, tudni kell egy játékosnak, h kontra esetén hova kell futni, sok variáció nincs. Emlékszem, LE idején ebből sokat csináltunk. Az is probléma lehet, h pár játékosnak a labdatartás van berögződve, őket el kéne lassan engedni.
Ha mégcsak elcseréltük volnagrgly50 írta: ↑2020.12.19. 22:13:47Az elmúlt két évben a Barca helyezését három embernek köszönhettük. Messi, Suarez és Ter Stegen. És volt egy futottak még kategória.
Itt a bizonyíték: Ha ők nem rugdossák a gólokat, ha TS nem védene úgy ahogy véd, kieső helyen lennénk. És most ne mond, hogy mindenki Messit keresi a labdával, azért nem megy! Igen, őt keresik, mert láthatod, ha ők rúgják el, hányszor találják el a kaput.
Messi itt akarta hagyni ezt a társaságot, mert ő látta azt amit mi nem, hogy mi megy házon belül. Hogy 3-4 emberre van bízva a csapat sikere. Ez a profi világban sem megy.
Az ősszel sikerült szétverni ezt a "gittegyletet" Nézd meg azóta hogy potyognak a gólok.
Na, és itt van a belső hangulat, amihez a víruson túl az edző, a fizetés csökkentés is hozzá járulhat. Nem tudhatjuk.
Ja, és az a semmirekelő Lajos, akit elcseréltünk Grízmanra. Akitől az itt kommentelő felkent futball szakértők örömére sikerül megszabadulni. Lehet nézni.
https://player.streamkora.com/player/ht ... autoplay=1
Nem mondtam hogy Messin ment el. Ez a csapaton ment el (Messi is a csapat tagja)Barcahun írta: ↑2020.12.19. 20:03:16Basszus akartam is mondani, már megint Messin ment el, ez Trincao jobb is ha nem passzol, mert 6ból csak 4 sikerült neki 20 perc alatt, amúgy a lövése gól lett? Az a baj Messinek még nincs rutinja, nem látja milyen helyzetben mit érdemes, Trincao már bizonyított, jobban tenné ráhagyná. Egyébként is 2-3 gólpassz szerű valamit osztott ki a mai meccsen, de sztm azokba is direkt olyan csavarást tesz, hogy Braith ne tudja fejelni, vagy Grizi belőni, bosszantó.
Amúgy régőta szeretnék katalán nyelven megtanulni szájról olvasni, Messi mit is mond pontosan, mert pl.: mikor fociztam, kivülről simán tünhetett úgy a csapattársak éppen anyámba küldenek el, miközbe mi ilyen férfiasan probáltuk egymást biztatni, hogy b...ad már be Te f..sz lábú, stb. de ne érts félre nem kétlem Messi csak negatív becsmérlő demoralizáló dolgokat mond, hogy csak ő lőhessen gőlt senki más.
Hát Ő is beolvad a cspat átlagba sajnos, bár fele lőg ki. Érdekes Roninak is volt egy ilyen időszaka, amikor elfelejtett szabadot lőni, mondjuk Messi fejben sincs ott, és Roni más szempontból nem romlott, de azért érdekes.
Basszus akartam is mondani, már megint Messin ment el, ez Trincao jobb is ha nem passzol, mert 6ból csak 4 sikerült neki 20 perc alatt, amúgy a lövése gól lett? Az a baj Messinek még nincs rutinja, nem látja milyen helyzetben mit érdemes, Trincao már bizonyított, jobban tenné ráhagyná. Egyébként is 2-3 gólpassz szerű valamit osztott ki a mai meccsen, de sztm azokba is direkt olyan csavarást tesz, hogy Braith ne tudja fejelni, vagy Grizi belőni, bosszantó.
ha ehhez kötötték a fizucsökkentésüket, akkor más választás nem volt. ha Barto keresi meg őket azzal, h engedjenek a fizujukból, akkor ugye nem ő fogja a feltételeket is diktálni.Tomix354 írta: ↑2020.12.19. 19:28:41Ez még rendben is van, de akkor nem +10 éves (nem tudom már mennyi, de hosszú) szerződéseket hosszabbítasz olyanokkal mint Piqué meg Lenglet. Bartonak is csak a szája járt, nem akart ő már semmit csak kihúzni még a maradék 1 évét.NovaProspekt írta: ↑2020.12.19. 19:25:02Azok közül, akiket el kellett küldeni már, Suárez belement, hogy elmegy, és volt kérője is. Businak, Piquének, Robertonak meg tökömtudja kinek meg nem, úgy meg nem lehet őket "kitenni"*. Ennyi, ezért Suárez ment. Attól még nem kellett volna őt is megtartani mégis, h a többiek rajtunk maradtak.
*Ugye a játékos nem árucikk, akit leveszünk a polcról, hanem önálló akarattal rendelkező entitás.
Ez még rendben is van, de akkor nem +10 éves (nem tudom már mennyi, de hosszú) szerződéseket hosszabbítasz olyanokkal mint Piqué meg Lenglet. Bartonak is csak a szája járt, nem akart ő már semmit csak kihúzni még a maradék 1 évét.NovaProspekt írta: ↑2020.12.19. 19:25:02Azok közül, akiket el kellett küldeni már, Suárez belement, hogy elmegy, és volt kérője is. Businak, Piquének, Robertonak meg tökömtudja kinek meg nem, úgy meg nem lehet őket "kitenni"*. Ennyi, ezért Suárez ment. Attól még nem kellett volna őt is megtartani mégis, h a többiek rajtunk maradtak.
*Ugye a játékos nem árucikk, akit leveszünk a polcról, hanem önálló akarattal rendelkező entitás.
Na, bár már későn, de szívemből szóltál....
Ebben a keretben sokkal több van annál, amit Koeman eddig kihoz belőle.Res írta: ↑2020.12.19. 18:48:09Nem tudom ki mire számított. Én nagyjából erre...
A Valencia egy történelmi csapat nem lehet soha leírni, vagy félvállról venni őket.
Amúgy siralmas vergődés néha amit művelünk.
Én nagy Koeman fan voltam, amikor még játékos volt a csapatban, és türelmesen vártam, hogy valamilyen irány kialakul ebből a kísérletezésből, de most már inkább az az érzésem, hogy jobb híján az intuíciói alapján dönt. Logika mindenesetre nincs benne (számomra).
Érthetetlen cserék, érthetetlen felállások, értheteltlen hogy miért ragaszkodik egyes játékosokhoz, akik nem megfelelően teljesítenek és miért nem kapják meg mások az esélyt a padról.
Jó hogy gyenge ez a keret, de azért ennél több van benne lényegesen.
Mondjuk addig, amíg jó teljesítményre képes, nem? Neki (is) köszönhetően az Atleti 29 ponttal vezeti a tabellát, mi meg egy ilyen csödközeli Valenciával sem bírunk. A csapat megújítását nem Messi legjobb játékpartnerével kellett volna kezdeni.... vagy el kellett volna engedni Messit is, ha nem elegendő a költségvetés a gázsikra.NovaProspekt írta: ↑2020.12.19. 18:42:42akkor gratuláljunk neki, és ennyi. meddig kellett volna őt is itt tartanunk, 40 éves koráig?Xavier Hernandez írta: ↑2020.12.19. 18:28:40Eközben az elzavart Suárez ma meglőtte a 7. gólját az Atletiben - a csodaigazolás Griezmann már háromnál jár....ha itt maradt volna, most az lenne a probléma, hogy miért hagyott ki tizenöt helyzetet.
várható volt, h Suárez fog még gólokat lőni, akárhova is igazol. attól még a csapat megújítását el kellett kezdeni ott, ahol tudtuk éppen.