Remélem, akkor is mindenki ilyen empatikus volt, meg ilyen nagy meggyőződéssel érzett együtt a sértettel, amikor Harrell azt mondta Doncicnak egy meccs kellős közepén, hogy "bitch ass white boy".
Persze az semmi nem volt, nyilván, mert fekete volt az elkövető, fehér meg az elszenvedő fél. Mert nyilván csak egy fehér lehet rasszista, fekete nem, ugyebár, ahogy a feketék 90% kábé meg van győződve róla, hogy a rasszizmus = fehérek utálnak feketéket.
Nevetséges az egész szituáció. Nem is nevetséges, egyenesen undorító már ez a nagy, eltúlzott érzékenység, ami ebben az egész k*rva világban folyik
gránit írta: ↑2020.12.09. 19:18:14
Ahogy mondjuk a kövér emberek sem feltétlenül szeretik, ha nyilvánosan zsírdisznónak nevezik őket, és azt sem feltétlenül szeretik, ha a kövérségük által határozzák meg őket, mint embereket. Ez kb az a szitu, mintha egy kövér emberre nyilvánosan úgy hivatkoznának, hogy "az a dagadt ott", mire az illető ezt kikérné magának. "De hát te dagadt vagy, mért sértődsz meg azon, ha dagadtnak, mangalicának vagy kucunak hívnak? Hisz dagi vagy, tocsogsz a zsírban". Ami még akkor is rosszul fog esni neki, ha így van.
Oké, fordítsuk meg. Amikor egy dagadt meg azt mondja, hogy "de sovány vagy, megehetnél néha egy hamburgert!", azt teljesen oké, ugye? Nem egy, nem két helyen, hanem nagyon sokszor, nagyon sok helyen láttam, hallottam, olvastam ilyet. Én magam is megkaptam, mert vékony, sportos alkat vagyok. A vékonyakat fikázni a vékonyságuk miatt oké, de dagadtra nem mondhatom, hogy dagadt, mert az nyilván sértő. Álszent, képmutató, rohadó világ. Abban élünk.