2020.11.30. 11:05:52
"A "károgók" pont arra mutatnak rá már több mint egy éve, hogy vannak posztok, ahol szűken vagyunk, és egy sérüléshullám komolyan bekavarhat" - Oké, és erre az a jó módszer, ha a tapasztalt játékosaink majd kiesnek? Ezek nem kutyaütők, nem egy két meccsen felkapott emberektől van szó. Tehát biztosan van tudás, inkább azt kéne kihasználni. Persze, én is jobban örülnék (és biztos vagyok benne, hogy Piqué maga is), ha lett volna pár jó védő igazolás, és Piqué mondjuk szépen lassan padra szorulhat. De mivel nem érkezett elé senki, így az nem megoldás, hogy majd egy B-csapatos gyerek a 3. ligából majd megoldja... Főleg egy ilyen kényes posztot, mint a középső védő, ahol azért nagyon ritka az, ha 23 év alatt valaki világklasszis szintet tud hozni, mert ehhez nagyon kell a tapasztalat is.
"Xavi" - na ezt én sem értem. Oké, Pep például bejött. De ez nem azt jelenti, hogy azért mert itt játszott, akkor majd edzőként tutira megint világverő banda leszünk vele, ha ő lesz az edző. Egyelőre arab ligában edzősködik, ami némileg le van maradva a Barcelonától.
"Szerintem a kivételek vannak többségben..." - bocs valószínű, hogy igazad van, de több ilyen sérülésnek örülő komment után nagyon felment a pupma.
"Peter" - remélem semmi olyat nem láttál az írásomban, amiben azt gondolnád, hogy én Barto-t bármilyen tekintetben visszasírnám, mert már vagy 3 éve várom, hogy tűnjön már el végre. A Messi, Iniesta és társai azért némileg más, mert ők nem azért kaptak lehetőséget, mert épp minden létező járóképes ember lesérült előttük. Messi amikor beállt, akkor szélső játékos volt egy csúcs Ronaldinho és egy Giuly, aki bár nem volt előbbi szintjén, de előtte egy Monaco-t mégis csak elvitt a bl-döntőbe, és nem mondanám egy ügyetlen játékosnak. Tehát Messi ilyen arcok mellett mutatott valamit.
"Viszont mindenki szerette volna, ha a magát már többszörösen lejáratott Pique, Lenglet, Busquets, SR sortól megszabadulunk." - persze, nem voltak jók azt elmúlt években, de volt idén augusztus. Tfh, ezt ezeket az embereket eladjuk, ami a sikertelen év, az életkor miatt, a nagy fizuk miatt, és a formán kívüliség miatt kb az alábbi összegeket kaptuk volna értük: Piqué, Sergi (max 5), SR (max 15), Langlet (max 10). Szóval jó esetben 35 milla. Tehát nem volt pénzünk egy Garciára sem, aki ráadásul nem nevezhető még Piqué szintnek sem jelenleg. Ő érte hiányzott még pár millió, szóval mondjuk 5 millát még ebből az összegből elveszünk akkor marad 30. 30 millából hogy pótolnád a többi 3 embert? És azt is nézd, hogy 1 évvel korábban azért még nem volt ennyire indokolt egy Busi/Piqué csere. Egyébként véleményem szerint Piqué nem a leggyengébb láncszem a középső védők közt. Busi cserének elmegy, és hihetetlen tapasztalata miatt kellenek az ilyenek. SR kb mindenhol bevethető, ő olyan Pedrora emlékeztető. Ilyenből is kell a csapatba 1 sztem. Langlet pedig alapból egy stabil cserének érkezett Piqué és Umtiti mögé. Arról nem ő tehet, hogy gyakorlatilag 2 éve az első vonalban harcol ennek ellenére. Szóval röviden SR és Langlet stabil cserének jó lenne, meg ők kb annak is vannak tartva, csak eléjük kéne ember. Piqué és Sergi pedig igen pótolandó, de idén ez a helyzet miatt nem nagyon lehetséges, de gondolom tudnak a problémáról ott is:)