Xavier Hernandez írta: ↑2020.11.27. 12:06:39
Oké, a srác az 50 kilójával nem egy "fizikális" játékos, de ezen is lehetne segíteni (De Bruyne is egy nyiszlett gyerek volt, most meg dagadnak rajta az izmok), a Liverpool ellen még biztos nem küldeném pályára, de sok csapat ellen így is hatékony lehet a munkája. Sokkal több lehetőséget kell kapnia!
Látom teljesen egyetértünk, viszont én nem jelenteném ki, hogy egy Liverpool-Bayern ellen nem tenném be. A kulcs az, hogy hová. Ha mindenáron a két szűrő helyére akarjuk tenni - már ha egyáltalán mindenáron ezt a 4-2-"3-1"-et nyomjuk - akkor teljes egészében igazat adok neked, oda tényleg kicsit kevés.
De ha urambocsá' a posztjában gondolkodunk (bár ez Barcelonában sajna nem szokás, és lassan Lenglet lesz a középcsatár Messivel a kapuban), oda bizony bőven elég. Cou/Pedri helye lenne az övé, és szerintem Pedrit magasan veri visszatámadásban és védekezésben, gyorsabb, agresszívebb. Szűrők előtt "szűrni" kvázi tökéletes, iszonyatosan támadja a labdás embert, max néha lepattan róla, de a támadást 100% hogy lassítja. Azon a poszton nem gáz, ha 1-2-szer átrohannak rajtad, meg letarolnak, mert ott tényleg csak annyi a dolgod, hogy meglassítsd a lendületet, néha szerezd vissza a lasztit, de belefér a hiba. Erre meg tökéletes. Előrefelé meg tarolják is le 20 méterre a kaputól, mit bánom én. Előbb-utóbb elkezdünk gólokat lőni közvetett vagy közvetlen módon a szabadokból is.
Arról meg ne is beszéljünk, mennyivel jobb Pedrinél előre is, kreativitásban. És nem Pedrit akarom szidni, mert bírom, tök jó lenne ott rotálni Cout meg Puig-ot, és van benne potenciál. Semmi bajom nem lenne vele, ha nem ő menne minden meccsbe szinte kezdőnek Riqui helyett, és ez persze nem is Pedri hibája.
Azt még megértem, miért helyezi előrébb Cout, mert jó formában van, jó játékos, de sérülés/csere/rotálásnál ott kéne lennie mindig Puignak első számú pótlásnak, amíg nem megyünk vissza 4-3-3-ba, vagy 3-4-3-ba esetleg, ahol elférnének ketten is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy