gránit írta: ↑2020.11.24. 14:39:34
Messi szerintem is hatékonyabb lenne szélről befelé mozogva. Sajnos már nincs meg a robbanékonysága ahhoz, hogy az előtte betömörülő embertömegen átkígyózza magát, így folyamatosan fennakad a dzsumbujban. Miközben szélről befelé mozogva többet tudna 1 vs 1-ezni. Araújo visszatérését én is várom már. Nem tudjuk, hogy lesz-e belőle klasszis hátvéd, de ha csak nem egy két lábon járó időzített bomba lesz, az már előrelépés lenne. Bízok benne. Koeman FIFA-zásával kapcsolatban az zavar leginkább, hogy vesztett helyzetben becsődít minden támadót, miközben nincs irányító, aki eljuttatná hozzájuk a labdát (pl. Puig).
Persze, ez az én bajom is. Nem a támadók számával volt baj sosem, hanem
a.: A támadók hatékonyságával (ziccerek kihagyása)
b.: Kreatív megoldások hiányában (tiki-töketlenkedés)
Az elsőt mentális felkészítéssel meg lehet oldani, esetenként posztcserével. Utóbbiba meg pont a kreatív kp hiányzik, ami sajna a 4-2-3-1 sajátossága eleve, de még rá is tesz egy lapáttal Puig kihagyásával, a két irányjtó kp szélre kitoloncolásával Messi "javára", aki eleve rossz helyen van szintén. Most is van pát kp-sunk, akiket csak azért nem játszat, mert két szűrőt akar mindenáron egy szűrőtlen keretből.
Messivel kapcsolatban egy dologban nem értek csak egyet, és ott is nagyon kicsi a nézetkülönbségünk: szerintem sokkal kevesebbet lassult. Régen sem volt igazán jó középen, pláne egy ATM vagy Getafe típusú ellenfél ellen, ahol tényleg körbevették őt bástyaként. Jobb szélen szlalomozott kifogástalanul mindig is, és most is elképesztő volt pár megmozdulása 3-4 meccsen, mikor odakerült véletlenül. Szerintem 1 v 1-ben senkinek semmi köze hozzá még mindig, értsd egy csúcsformában lévő Virgil-nek sem, de szélről 2-3-4 emberen is át tud siklani, mert ott nem egymás mellett állnak toronyként 4-en. De mindig is ezt csinálta, szóval én nem látom a nagy sebességvisszaesést, a régi Messihez képest, egyszerűen betették a tőle idegen helyre a darálóba. 25 évesen is pont ennyi gólt lőtt volna szerintem innen, meg pont ugyanígy megakasztották volna, mint most, mert nincs ember, aki ott át tudja verekedni magát.
Mindezt elmondva, ez tisztán Ronald Kókler hibája. Nem véletlenségből, hanem rossz taktikai húzások miatt nem rúg épp most gólt meg cselez le mindenkit, pláne, hogy mostanság a kedve is megvolt szerintem, lásd Betis elleni meccset, ahol még Griezzel is hogy örültek egymásnak, és mennyire önzetlenek voltak.
Araujo meg ha már nem is fejlődne, akkor is überelné a jelenlegi szintet hátul. Azért már jópár meccsen láttuk, tán egy APRÓ hibájára emlékszem idénről, valakit nem fogott rendesen egy oldalról érkező beadásnál, de nem emlékszem, melyik meccs volt. Ez meg mindegyik védőnél benne van. De amúgy is fejlődni fog, helyezkedésben pláne, mert nagyon fiatal, csak azt akartam kihangsúlyozni, hogy még anélkül is tökéletes lenne - pont mint Puig, aki szintén már most zseniális, nemhogy ha még hagynák fejlődni is...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy