Bevallom őszintén a véleményemen nem változtatott ez az új információ, de mégis örülök, hogy ennyivel is okosabb lettem.
Teljesen egyértelmű és egyetértek azzal, hogy természetesen itt meggyőzni egymást nem fogjuk. Jól láthatóan túlságosan mélyről gyökerező alapvető ideológiai, hitbéli ellentétek vannak, amiket egyértelműen nem egy Barcás fórum fog megváltoztatni.

Mindenesetre szerintem végtelenül hasznos lehet megismerni a Te véleményeddel ellentétes oldal érveit és állításait. Emberileg rengeteg tudsz fejlődni azáltal, ha nyitottan vagy képes hozzáállni a kérdéshez és képes vagy megérteni a másik oldal miért gondolja azt, amit. A különböző nézőpontok megismerése rendkívül hasznos szerintem a mindennapok során is. Ez természetesen továbbra sem jelenti azt, hogy akkor egyet is kell értened vele.
Igen, nehéz kiszűrni itt az érdemi dolgokat, mert sok hülyeség, érdemi érvelés nélküli vagdalkozás hangzik el. Mondjuk még ezeknek is megvan a tanulsága, mert jól látszik, hogy egyes emberek véleménye mire épül, mi az ami befolyásolja.
Szóval összességében úgy érzem, önmagában a politikai vita lehetne hasznos is, de valóban amikor átcsap érzelmekkel túlfűtött irányba, az nem egészséges.