Nero. írta: ↑2020.11.14. 11:12:37
MatyiG írta: ↑2020.11.14. 10:51:08
400 nettó az 600 bruttó, amire ha még rateszed a munkáltató által fizetett járulékokat, máris 660 bruttó, ami a mostani árfolyam mellett úgy durván 2400 euró, ennyit kellene egy szalagon dolgozónak kifizeti, ezt te sem gondolod komolyan.
Kiadó lakás Pesten: 100+rezsi (ha nem bérelsz akkor valószínűleg törlesztőd van)
Étkezés: 30-50 ezer/hónap
Tömegközlekedés (auto is lehetne): 10 ezer
Váratlan kiadások: 20-30 ezer?
Szórakozás: Konditerem, mozi, buli stb. 20-30/hónap
És már el is ment 250-300 ezer forint, és akkor még nem éltél olyan hű de nagy életszinvonalon, és megtakarításod sincs mèg.
Nekem személy szerint a lakás rezsivel, közös költséggel, tv+nettel együtt télen lesz nagyon maximum 120. És azért nem egy 20 nm-es lyukban lakom a putri kellős közepén. Hozzáteszem, hogy 80%-ban jövök haza hétvégente, szóval azért nem sokat vagyok otthon, így alacsony a rezsi, mert fogyasztás alapján megy.
Étkezés nekem maximum 30 körül szokott lenni - otthonról szoktam fel hozni, úgyhogy 3-4 nap ebéd megvan.
Tömegközlekedés, hazautazás havi 20.
Szórakozás ha épp nincs karantén, szintén maximum 30 körül van. Most ezt meg lehet spórolni sajnos.
Erre jön még rá a telefon, fodrász, szülinapi ajándék, ruha, ilyesmik, de ezek közül az elsőn kívül a többi nincs minden hónapban.
Úgyhogy ha mindennél a maximummal számolok, akkor sem megy el 220-230-nál több havonta, sőt. Volt már, hogy 200 körül megvoltam. Úgyhogy azért félre tudok tenni minden hónap végén. Karácsonykor mondjuk ennél nyilván több megy el, meg nyáron akkor, amikor megyünk nyaralni/fesztiválra.
Hozzáteszem, én tényleg a spórolósabb vagyok - itthon amúgy is ebbe nőttem bele -, úgymond fölösleges dolgokra nem költök, és tény, nem élek hatalmas életszínvonalon, de megvan mindenem, ami kell, mindig van hová menni, stb... De egyébként ki él nagy életszínvonalon, aki alkalmazott, és nem multinál dolgozik, plusz apuci nem tette alá a lakást?
Nyilván 300-350 bruttó alatt nem lehet megélni Pesten, ha valaki egyedül bérel albit.