Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Jah vágom, 210 a bruttónk, en is januárig még gyakornokban vagyok.visca el barca írta: ↑2020.11.10. 22:00:33Vmi 150 az alap nettom. Ehhez jon 25 koruli ofő pótlék, meg heti 6 tulora. Az kb olyan havi 50 netto. Igy van teljes honapra havi 220 kb. Nyaron, meg ha szunetes honap van ez azert kevesebb. Januarban en is minosulok ped1be, jo nagy szivas, a kozelezo oraszamom 20rol 26ra megy, igy az 50e tuloratol elesek, cserebe kb 5e fttal tobb lesz a fizum. Tehat magasabb fizetes kategoriaba esek, de a fizum egy 50essel kevesebb lesz.
zseni ez a jelenet, tényleg leírja ami van.Rinku írta: ↑2020.11.10. 21:02:41
A magyar tanári pályáról mindig ez jut eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=skjggJ3 ... etrekovits
Bár távol állok ettől a szakmától, ezt 120%-nak érzem, itthon.
mennyi túlórád van gyakornokként, hogy kompenzálni tudja a gyenge fizut?visca el barca írta: ↑2020.11.10. 19:12:41
En egyelore orulok h vmelyik még nem szúrt nyakon. Ennyi. Gyakornok vagyok sok tuloraval, jo a fizu, a delutanom szabad. Ennyi elonye van.
Atlantis írta: ↑2020.11.10. 09:38:46Amúgy Te hiszel abban, hogy ha jobb lehetőségei lennének az iskolának és tanároknak, akkor akár ezt a réteget is meg lehetne szólítani sikeresebben,. és a tanulásra ösztönözni?visca el barca írta: ↑2020.11.09. 19:52:15
Gyere ki hozzank gyongyospatara, es nezd meg ott mennyire fogekonyak erre a 16 eves, drogos, analfabeta putrisok![]()
Gondolok itt arra, hogy több és jobb eszköz a sulikban, illetve elég tanár és ezáltal idő jutna a gyerekekre. (Nem 20-30 gyerekre kell odafigyelni az órán egy tanárnak)
jah és még legyünk hálásakdavi10 írta: ↑2020.11.10. 10:54:57Az komolycsababarca írta: ↑2020.11.09. 12:41:32tesód szerencsés, nekünk az utóbbi években a prémium 5 darab bejgli volt a tantestület egészének, tavaly meg egy darab emailben küldött Boldog karácsonyos üdvözlőlap.![]()
Jó, mondjuk a prémium szó még idézőjelben is kicsit erős kifejezés voltNem tudom amúgy mekkora a fizetéskülönbség gimis tanár és óvónő között, de gyanítom, hogy semmivel nem jár jobban. Nem is fogja már sokáig csinálni...
Az komolycsababarca írta: ↑2020.11.09. 12:41:32tesód szerencsés, nekünk az utóbbi években a prémium 5 darab bejgli volt a tantestület egészének, tavaly meg egy darab emailben küldött Boldog karácsonyos üdvözlőlap.![]()
Kutyából nem lesz szalonna, az alma nem esik messze a fájától, elviheted a gyereket a dzsungelből de nem viheted el a dzsungelt a gyerekből stb.Atlantis írta: ↑2020.11.10. 09:38:46Amúgy Te hiszel abban, hogy ha jobb lehetőségei lennének az iskolának és tanároknak, akkor akár ezt a réteget is meg lehetne szólítani sikeresebben,. és a tanulásra ösztönözni?
Gondolok itt arra, hogy több és jobb eszköz a sulikban, illetve elég tanár és ezáltal idő jutna a gyerekekre. (Nem 20-30 gyerekre kell odafigyelni az órán egy tanárnak)
Amúgy Te hiszel abban, hogy ha jobb lehetőségei lennének az iskolának és tanároknak, akkor akár ezt a réteget is meg lehetne szólítani sikeresebben,. és a tanulásra ösztönözni?visca el barca írta: ↑2020.11.09. 19:52:15
Gyere ki hozzank gyongyospatara, es nezd meg ott mennyire fogekonyak erre a 16 eves, drogos, analfabeta putrisok![]()
És akkor sokan nem értik miért utálom a munkámat... Csak egy napra jönnének ki...csababarca írta: ↑2020.11.09. 22:08:46Jah hát én szerencsés vagyok ilyen szempontból, sajna nem ez az átlag.visca el barca írta: ↑2020.11.09. 19:52:15
Jah hát én szerencsés vagyok ilyen szempontból, sajna nem ez az átlag.visca el barca írta: ↑2020.11.09. 19:52:15
Gyere ki hozzank gyongyospatara, es nezd meg ott mennyire fogekonyak erre a 16 eves, drogos, analfabeta putrisokcsababarca írta: ↑2020.11.09. 16:31:28félretéve a covidot, politikát, usa elnökválasztást.
aki fogékony az ilyenekre, ilyen órákat tartok többek között.
6.-7. ben kisgimiseknek vannak projektek, ez az egyik közülük.
https://www.youtube.com/watch?v=D4DYElb ... =emb_title
5.-7.ig zajlanak a projektek.
Nekem nagyon tetszik ez a kezdeményezés. Az ilyen projekteket alapvetően minden osztály megcsinálhatja, ha van rá tanári/labor kapacitás, vagy elsősorban az érdeklődő, önként jelentkező diákokkal zajlanak?csababarca írta: ↑2020.11.09. 16:31:28félretéve a covidot, politikát, usa elnökválasztást.
aki fogékony az ilyenekre, ilyen órákat tartok többek között.
6.-7. ben kisgimiseknek vannak projektek, ez az egyik közülük.
https://www.youtube.com/watch?v=D4DYElb ... =emb_title
jaja hát most így csináltuk egyébként, mert amúgy be lett dobva a kormány médiába a 100%os táppénz, de nem létezik rá jogszabály, így hiába írja be az orvos, számfejtésnél nem tudják aktiválni, csak a normál 60%ost...persze amikor a tanárokat kell szidni, most is futok ilyen kommentekbe, hogy kussoljunk, mert 100%os a táppénzünk covidra.
hát én nem tudom, meg hogy mi a következménye a tesztnek, főleg ha online oktatunk. én nem akarok táppénzre kerülni, mert tünetmentesen covidos vagyok, őrült fizumat még 40 %al megvágják, kösz de kösz nem.davi10 írta: ↑2020.11.09. 11:31:13
Igen, ez valóban jól hangzik, viszont azt is ki kell fizetni valakinek...
Tesóm óvónő, így is heteket kellett várniuk pl. egy törött ablak kicserélésére, idén meg sokmillióval megnyirbálták a büdzsét, és az igen magas fizu mellé idén már a karácsonyi "prémiumban" sem reménykednek.
Amúgy szoktad is venni a fáradságot, hogy megnézd azt amit Te magad linkelsz, vagy angolul nem beszélsz, ezért csak a random fb-on talált dolgokat automatikusan továbbítod ide?Nero. írta: ↑2020.11.09. 03:14:37https://www.trumpaccountability.net/?fb ... Xb9Y_eoPDo
https://twitter.com/aoc/status/1324807776510595078?s=21
A “békés” baloldal azt tervezi hogy listát gyűjt azokról akik az előző kormányt támogattákMint a nàci Németországban.
Majd pár év múlva többen is megértik a 2020as USA választások jelentőségét.
Mikor lettek bevezetve a szigorítások ott? Kb. 2-3 hétnek kell eltelnie, hogy látható legyen a javulás a tapasztalatok szerint. De lehet akár egy hónap is, ha már nagyon el lett engedve a járvány.LG írta: ↑2020.11.09. 11:19:08Hozzátenném, még mindig nem olyan szigorú, mint ami itt van Szlovákiában.dévid villa írta: ↑2020.11.09. 11:00:24Jön a tavaszi lockdown-nál is szigorúbb lockdown
https://telex.hu/koronavirus/2020/11/09 ... intezkedes
Egyébként itt a korlátozások önmagukban nem állították meg a vírus terjedését, viszont az országos tesztelés óta javulni látszik a helyzet, annak ellenére, hogy még mindig eléggé vitatott, hogy kellett-e ez, és, hogy mekkora volt a haszna. Még nem tudni hogyan tovább, vannak pletykák, hogy karácsony ellőtt tervez a kormány még egy komolyabb vesztegzárat.
Ami mindenképp tetszik a magyar intézkedésekben, a kórházi és az iskolai dolgozók heti szintű tesztelése. Ez viszont itt hiányzik.
Igen, ez valóban jól hangzik, viszont azt is ki kell fizetni valakinek...