2020.10.30. 18:27:57
Felelem nem a vallás miatt van, hanem amiatt amit ma sokan elbagatelizálnak. Ez pedig politikai inkább. Ahogy ezek a lefejezezések is. Minden értelmes ember tisztában van azzal, hogy a keresztény vallás miatt mennyi ember hunyt el. Sok minden a vallás nevében volt és lesz is. De azok mind mind politikailag meghozott döntések voltak. Én teljesen elutasítóan viselkedek minden vallással szemben. Keresztény vagyok, mert megkereszteltek, de bérmálásom nem volt, templomba nem járok, nem hiszek semmiben. Ami hozzám közel áll az a Buddhizmus. Az is pont azért mert az tanítás és nem láttam egyetlen egy házhoz becsengeto buddhistat sem, hogy gyere csatlakozz.
Voltam én is arab országban, sőt anno Angliában egy pakisztáni családnál voltam a Ramadan utolsó napján vendég. Semmi gond egy átlagos iszlámot követő emberrel, a gond mindig a szélsőséges emberekkel van. Hitler, Sztálin, Horthy, Bin Laden, Szaddám, Mussolini. A történelem ismétli önmagát! Most is a szélsőséges emberek keltettek félelmet jópár európai országban. A kérdés, hogy erre mi lesz a válasz, mert azt viszont kell!
Szerk. : illetve nem mindegy melyik Arab országhoz mész, mert amíg Tunézia vagy Egyiptom eléggé nyugis, addig lehet Szudánba v Szomáliába nem jó még csak fehérnek lenni sem! Addig Európa kb bármelyik országába azért úgy elmehetsz, hogy nem kell golyóálló mellényen gondolkozni. Persze itt is vannak veszélyes területek, de országok nincsenek.
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.