LG írta: ↑2020.10.24. 18:40:12
Becsüljétek meg a jó sorsotokat Magyarországon. Mint említettem, én Szlovákiában élek, itt már elgurult a gyógyszer matovicnak. Voltak róla már hírek, hogy ez lesz, de én voltam olyan naiv, hogy azt hittem, a 21. században egy demokratikus országban ilyet nem lehet megcsinálni. És lehet még rosszabb...
Mondjuk az a nemzet, amelyikkel ezt meg lehet csinálni, valahol meg is érdemli, csak az a baj, hogy én is ebben az országban élek ezekkel.
Orbánék nem a szívem csücskei, amiről már szintén írtam, de láthatjátok, hogy vannak náluk sokkal rosszabb kormányok is.
A hozzászolásod alapján nálatok sem lehet fényes a helyzet. (Rá kellet keressek, hogy ki az a Matovic, mert nem voltam képbe). Én sem Magyarországon élek, a magyar híreket egy picit felületesebben olvasom, nem szép a helyzet ott sem. Nem hiszem, hogy bárhol kaotikusabb lenne a helyzet mint itt nálunk Romániában. Ugyebár itt páran panaszkodtak, hogy Orbán Viktorék nem igazán vannak a helyzet magaslatán a korlátozások terén, na hát nálunk még ennyire sem.
Kezdjük az elején, március bezártak mindenkit a házba/lakásba mint mindenhol, az emberek kicsit kiborultak de nem volt mit tenni (nyilván voltak szabályszegők de azért próbálták betartani az emberek). A lakáselhagyást nyilatkozathoz kötötték, tehát akárhányszor ha csak kiléptél a lakásból írtál szépen egy nyilatkozatot, hogy mégis mi a vérveretes **** hagyod el a lakást, erre nyilván adtak egy minta nyomtatványt. Ezt a minta nyomtatványt legalább háromszor változtatták meg egy hét leforgása alatt. A városokba a rendőrség mellet kivezényelték a katonaságot, és igazoltattak szinte mindenkit, akinél nem volt nyomtatvány megbüntették irreális összegekre (2000 lei volt a legkisebb amit adhattak ez kb. 150k forintban), tehát elég szép összegek röpködtek.
Lajosunk (Nem, nem Luis Suárez, hanem a drágalátos miniszterelnökünk, Ludovic Orban) pedig a haverjaival járvány időben, maszk és mindenféle távolságtartás nélkül a miniszterelnöki irodában szivarozgattak és iszogattak, mintha minden rendben lenne.(
Ünnepelnek, kell ennél több?) Jött a húsvét, na most figyeljetek, a belügyminiszter kiált egyik nap, és azt mondta, hogy beszéltek a román ortodox egyház vezetőivel arról, hogy megtartsák a húsvét áldozást (nem igazán ismerem az ortodox hagyományokat, de annyi megvan, hogy a pap kiáll középre és egy kanállal ad valamit az embernek, valszeg szenteltvíz vagy valami ilyesmi lehet...), rá egy napra vagy kettőre visszavonta az egészet. (
Ennyit ért...)
Erre rájött ugyebár az önkormányzati választások most szeptemberben, mivel ezt meg kellet tartani, lehet, hogy most ennek a levét isszuk. A legjobb dolog az egészben, hogy december 6. meg parlamenti választások lesznek

, és nagyon meg akarják tartani, a járványhelyzet ellenére is...
Jelenleg elég nagy számaink vannak és nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi korlátozások nem érnek semmit...
Azokon a helyeken ahol háromezrelék fölött van a fertőzések száma, az iskolák online oktatásban vannak, az éttermek belső tereit be kell zárni, az utcán kötelező a maszk, de nem úgy tűnik, mintha hatékonyak lennének ezek a korlátozások, tekintve, hogy az elmúlt pár napba rekordot rekorda halmoztunk és nem a jó értelemben.