Xaviban is bőven megvan ez a faktor, csak más típusú mint Puyol. Xavinak inkább a tekintélye volt nagy. Tisztelték a játékosok, példát mutatott és ezért volt jó kapitány. Ramos például lehet, hogy kikel magából, űzi a társait, de fejben nagyon gyenge, ez pedig komoly negatívum. Amikor Messi és Luis Enrique között kitört a balhé, azt is ő simította el, jelenleg nincs a csapatban olyan ember akin példát tudna mutatni és helyretenni, ha Fati egy kicsit elszállna. Messiről például nem tudom elképzelni, hogy akár csak félrehívná és beszélne kicsit a fejével.ALEXDP írta: ↑2020.09.24. 22:11:59Egyetértek. Talán Xavi nem az a karakter aki megzaboláz bárkit, az inkább Puyol.Chino írta: ↑2020.09.24. 12:21:16
Én még egy kicsit tartok egyelőre a sráctól. Nagyon fiatal még, és volt itt egy szinte példa nélküli szezonja (talán csak Messi volt ígéretesebb), ennek ellenére jelenleg vigyáznék vele. Főleg, hogy itt már mindenki a kezdőbe követeli.
Bár amitől jobban félek, hogy ki fog nyílni a csipája és nagyobb arca lesz mint kellene, a csapatban pedig egyelőre nincs olyan ember (és nem is tűnik úgy hogy a közeljövőben lesz) aki helyretenné. Ha mondjuk jönne egy Xavi edzőnek (nyilván távolról sem biztos, de egyelőre ő van csak valamennyire képben) valószínűleg tudná kezelni, de egy ily ilyen Setien-félétől ezt ne várjuk. Mbappé ugyanígy kezdte, aztán láttuk, hogy 19-20 évesen már hogyan viselkedett/viselkedett. Bár neki volt egy ilyen "példaképe" Neymar személyében.
És hát, én azt a faktort még nem is látom a srácban, ami indokolná , hogy Messivel mérjük össze. Nagy kincs lehet, a maga helyén, de más világ.
Mbappe esete is érdekes, ha elkerül Madridba, nagy karrierje lehet, mint csatár, nem mint új Ronaldo. Az a helyzet, hogy odaát jobbak abban , hogy formáljanak sztárokat a csapat érdekeihez.
Hasonló szituval tényleg Mbappét lehetne idevenni és nem lenne jó, ha Fati is ilyen irányba indulna el, ugyanakkor még nem lehet róla se egyértelműen kijelenteni, hogy a jövő egyik legnagyobb játékosa lesz. Még nagyon fiatal, pozitív és negatív irányba is elindulhat teljesítményben és fejben egyaránt, bár az, hogy saját nevelés talán előny az utóbbi szempontból.