Most azt mondanám, hogy beáll a sorba. De mégsem lesz ugyanaz. Mert nagyon más, amikor az ember csak kötelességtudatból teszi magát oda, de már nem leli igazán örömét abban, amit csinál, mint amikor valaki extra motivált, úgy érzi, hogy lehető legjobb helyen van, hisz benne, és boldog attól amit csinál.
Sokan gúnyolják Messit, hogy buta, pedig pl. ebből a nyilatkozatból nekem pont az ellenkezője jön le. Szerintem nagyon is reálisan látja a helyzetet, és igaza van abban, hogy neki is és a csapatnak is jót tett volna a távozása.
A diktátor és a gonosz törpe szerepekre is rácáfol. Kihasználhatta volna a népszerűségét, és csinálhatott volna egy komoly balhét, nekimehetett volna keményen a vezetőségnek. De nem tette, csendben akarta elintézni a dolgokat, és amikor már nem lehetett, akkor is visszafogta magát a klubért, és Bartoék is csak odaszúrásokat kaptak. A legtöbb játékos már borított volna asztalt, bilit, mindent!
Nekem most nagyot nőtt a szemembe. Bár azt tartom, hogy mindenkinek jobb lett volna ha távozik, nyilván nem vagyok szomorú, hogy marad. Nem lesz most forradalom és igazi megújulás (mondjuk szerintem ezt rajta kívül a többi nagy öreg, és maga Barto is gátolta volna), de az ő játékát legalább még élvezhetjük. És nem a gyalázatos 8-2 lesz az utolsó meccse, hanem akár a következő szezon végén, akár később, ha az új vezetőséggel mégis hosszabbítana, méltó búcsúsztatást kaphat majd.