Az én nézőpontomból (mindig is játékospárti voltam )nézve ,sajnos a legtöbben a klub , és saját egója szemszögéből közelítitek meg Messi (?) döntését , a háttérinformációk csaknem teljes hiányával.Chino írta: ↑2020.08.26. 16:51:39Tiszteletben tartom és elfogadom a véleményed, de ez a hsz elég sok ponton sántít, ami pedig engem illet legyen valaki bármilyen jó játékos semmiképp nem nőhet egy klub fölé, nincs joga azt csinálni amit akar, főleg annak fényében hogy a klub gyakorlatilag folyamatosan az ő kívánságait leste, számos olyan dologba volt beleszólása, amibe egy JÁTÉKOSNAK nem szabad. A Pool és a Roma elleni kudarcba pedig nem korrekt dolog áldozati bárányként beállítani, mert mindkét esetben az egész CSAPAT vallott kudarcot, Messivel együtt.vargazoli írta: ↑2020.08.26. 16:06:08
Az elmúlt 15-16 év a világ focijában számomra a Barclonáról szólt, illetve Messiről, aki nélkül a csapat talán az A.Madrid, vagy a Sevilla szintjén lenne.
A Barcából, a csodageneráció, de leginkább Messi csinált világmegváltó csapatot.
Szerettem Xavit Iniestát, Puyolt a nagy szívéért, de Messi nélkül sosem nyertek volna se bajnokságot, BL-t meg főleg nem!
Ezek után ez az ótvaros vezetés, szétverte a csapatot, lejtő aljára taszította őket.
Messi az utolsó utáni pillanatig kitartott. Sokszor elmehetett volna 26-32 éves kora között, de ő maradni akart.
Most viszont már 33 éves!! Lelassult, kiismerték, és bár még mindig Ő a legjobb, ezekkel a mellette kiöregedő, és főleg a kaotikus igazolásokkal hozott eladott kicserélt, kölcsönadott fiatal, öreg, mégöregebb játékosokkal más ő sem tudott mit kezdeni.
Hát ezért van joga azt csinálni amit akar!
Az, hogy elmehetett volna tény, de ezt az időszakot a Barca uralta, itt voltak barátai, szinte minden évben esélyesként indultak nemzetközi porondon, amiben nyilván hatalmas szerepe van, de ehhez játékostársak, edző stb. is kell.
Kicsit hasonló a helyzet mint ahogy emlékszem anno '97-ben, amikor Ronaldo eligazolt (ráadásul ott is a vezetőséggel való össszetűzés volt a lavina indítója), mégis jöttek az eredmények. (az, hogy milyen körülmények között az jelen esetben mellékes) Nyilván nem volt akkora legenda, de a csapatot legalább annyira, ha nem jobban húzta, mint most Messi.
(mielőtt valaki megkérdezné ,sajnos én sem tudom ,de sejteni azért lehet dolgokat)
1. Messi 20 év után bemutat a klubnak a szúrkolóknak a csapattársaknak
- mert sértődékeny és ilyen passzban volt tegnap és az elmult napokban ?
- hát erre azért baromi kicsi az esély ,szerintem azért ennél több esze van (itt a fórumon ezt sokan cáfolják,
annak ellenére ,hogy emberileg egyikőnk sem ismeri ) !
2.Messi 20 év után bemutat a klubnak a szúrkolóknak a csapattársaknak
- mert nem szereti a Holland edzőket ,és az általuk képviselt "iskolát" ?
- nem hiszem ,hogy ezért írta alá a papírkát ,a klub múltját ismerve
3.Messi 20 év után bemutat a klubnak a szúrkolóknak a csapattársaknak
- mert kapzsi kis törp aki az utolsó pár évében még többet akar keresni ? (emberileg még mindig nem ismerjük,ellentétben azokkal akik csapatkapitánynak választották )
- ez az opció már valószínűbbnek lászik ,persze az elnökség pontjából (

nekem azért ez az opció is 0,0001...százaléknál jár .
4.Nem kapott meggyőző jövőképet Koemantól és ez volt az utólsó csepp ahhoz , hogy 20 év után bemutasson a klubnak a szúrkolóknak és a csapattársaknak !
- hát ,ha játékos fejjel gondolkozom legalább ...mbele IQ-val kell rendelkezzek (bár őt sem ismerem emberileg ,és nem is személyeskednék feleslegesen ) ,hogy hátat fordítsak az "ÉLETEMNEK" !!!
5. ....
Sorolhatnám a fikciókat ,ahogy itt sokan megtettétek , az én fikcióm a következő
Messi fejével
Tele a f.....m (fogasom) az egész kialakult helyzettel , és igenis vagyok akkora Vezér és Imádom annyira a Barcát és a Kulékat ,hogy az eljövendő elnökséggel konzultálva mindent egylapra feltéve nekimenjek az elnöknek ,hogy tényleges változást erőszakoljak ki szeretett klubom érdekeit előtérbe helyezve , kockáztatva
legenda mivoltomat ,mert meggyőződésem . hogy ez, és csakis ez mozdíthatja elő az azonnali változást .
Szerintem valami ilyesmi zajlik a háttérben ,és hiszek benne ,hogy valami ilyesmit vállalt fel.
És igen, ezt pillanatnyilag csak egy ember tudja ilyen eszközzel elérni és őt LIONEL MESSINEK hívják .