visca el barca írta: ↑2020.08.26. 08:51:47
Valahol szomoru leszek ha elmegy, de nem omlik ossze a vilag. En itt 40 evesen lattam a messi nelkuli barcat is, azt is imadtam, a messi utanit is imadni fogom. Nekem ami a legfontosabb, hogy egy jatekos sem nohet a klub fejere es messi mar boven megtette, ami szamomra nagyon unszimpatikus. Most is ez a hiszti, hogy lajost kitettek es morci lett, meg ugyan engedjuk mar el ingyen, ez vicc. 2-3 ev még van benne, marketing erteke az egekben, valami konszenzust kell vele kotni es legalabb 200 millat kisajtolni belole. Vagy akár csere, de bruyne, jesus, mbappe, akarki. Csak a lautaro gyereket ne.
Egy szo mint szaz, koszonok neki mindent, rengeteg felejthetetlen pillanatot okozott, ezeket soha nem fogom feledni, de nagyon ranott a klubra es ez mar egeszsegtelen. Azt en se akarom h barto lemondasa aran maradjon, mert az mar tenyleg vicc, hogy egy alkalmazott dirigaljon a vilag legnagyobb klubjanal.
Ha megy, csak annyit kerek h normalis modon tavozzon.
Jobban meg sem fogalmazhattam volna.
Amikor ezek a hírek megjelentek első reakció a megdöbbenés és a szomorúság volt, ugyanakkor van az éremnek másik oldala is. Tény, hogy rengeteget adott Messi a Barcanak és több címet is köszönhetünk neki, egy csoda volt nézni a játékát és mind eredményességben, mind érzelmileg nagyon meg fogjuk sínyleni a hiányát.
Ugyanakkor lehet, hogy már unalmas közhelynek hangzik, de ránőtt mind a csapat, mind a klub fejére, ezt pedig Messi ide, Messi oda nagyon egészségtelen és csak negatív vonzatai lehetnek. És ez nem ebben a szezonban kezdődött. Emlékezzünk a Tata-féle pletykákra, de már Lucho kinevezésekor is voltak jelek, csak akkor volt egy Xavi, aki elsimítsa a dolgokat és a klubbal szemben még nem voltak ilyen ellentétek. De egy játékosnak ilyen ráhatása magára a csapatra sem lehet, hogy már gyakorlatilag az összetételre is ekkora befolyása legyen.
Akármennyire is rühellem a vezetőséget itt nem csak ők a ludasak sajnos Messi sem járt el a legkorrektebbül. Pontosan nem tudjuk mi okozhatta az ilyen gyors távozási szándékát, mert a koronavírus előtti időszakban nem így nézett ki a dolog, sőt akkoriban a nyilatkozataiban a kifejezett Barca iránti elkötelezettsége rajzolódott ki és konkrétan utalt is erre.
Az pedig megint egy érdekes dolog, hogy a szezon befejezése előtt, amikor ingyen távozhatott volna és ezzel garantálja, hogy minden további nélkül oda szerződik ahová csak akar, még semmilyen szándékot nem mutatott, aztán amikor az edző szabad kezet kap és elsőnek a legjobb barátja szűrét rakják ki szinte azonnal a távozását kéri. Lehet, hogy érlelődött már benne jó ideje, nem tudni, de ha konkrétan a vezetőség miatt lécelt, egy év múlva legkésőbb úgyis takarodtak volna, így egy szezon még beleférhetett volna, bár lehet, hogy a pályafutásába. Szóval a konkrét indokokat nem tudni, de elég sok "gyanús" jel is van.
Ezzel nem a vezetőséget akarom mentegetni, mert rühellem őket egytől-egyig, főleg hogy morálisan, erkölcsileg milyen mélypontra süllyesztették a klubot, de ebben a konkrét esetben nem őket kiáltanám ki egyedüli bűnbaknak, számos összevetője van ennek a dolognak.
Remélem nem lesz belőle hosszútávú pereskedés, az már tényleg fájdalmas lenne, amelyik klub képes a bérét kipengetni úgyis képes megvenni. Mehet Pep után a Citybe, Neymar mellé a PSG-be, de szerintem az Inter lehet a legvalószínűbb állomás. (ez már szinte minden szempontból a Ronald-féle ügy kopírozása lenne)
Ha tényleg sikerülne 200+ millióért eladni, és felszabadulna ez a bértömeg valamennyire kompenzálhatná ezt az egész dolgot. Egy egész jó projektet el lehetne indítani, Akár hozni egy Mbappét (aki szerintem kicsit túl van azért hypolva, de tény, hogy hosszútávon az az ember lehetne akit a támadósorba keresünk), De Bruyne-t stb. , de nem akarok FM-ezni. Mindenesetre olyan játékosokat, akik tényleg segíthetnének, hogy a Barca újra komoly tényező legyen a nemzetközi porondon, és ezzel, hogy nem "alárendelt" szerepet kell kapniuk a csapatban még vonzó is lehetne. De a vezetőséget ismerve nincs sok esély rá. Jön majd 100+ millióért Lautaro meg hasonlók.
De konkrétan Messire visszatérve a legfájóbb, hogy egy ilyen legenda, a történelem egyik legjobb játékosa, akinek a neve összeforrt a klubbal és olyan okozott örömet a szurkolóknak, akik közül sokan pont miatta kezdtek rajongani a Barcáért ilyen körülmények között távozik. Ez nagyon szomorú és számomra az utóbbi 23 évben, amióta a csapat elkötelezett híve vagyok, a legfájóbb dolog. Iniestához, Xavihoz hasonlóan kellett volna távoznia mindenképp egy búcsúmeccs keretében. Csak nehogy egy Neymar-féle pereskedés legyen mert az mind Messihez, mind a klubhoz méltatlan lenne.
Ennek ellenére én nem fogok kevésbé Barca-szurkoló lenni, volt Messi előtt és után is lesz Barca, tudtuk hogy bekövetkezik ez a nap, az már más kérdés hogy most, egy vagy két múlva, a hogyanja viszont iszonyatosan szomorú.