Ahhoz hogy ez működjön, kell(ene) egy Mascherano típusú középhátvéd.gránit írta: ↑2020.08.22. 16:47:12A Bayern sikereihez most nincs szükség klasszikus védekező középpályásra, mert uralják a mezőnyt. Nekünk sem volt erre feltétlen szükségünk az aranykorban, mert a meccsek jelentős részét a támadóharmadban játszottuk le. Ezt kellene már észrevenni, hogy ez a luxus számunkra most nem adott, ezért is akarja Koeman kitenni Busquets szűrét, mert ő erre a szerepre nem alkalmas. A védelmünkkel meg továbbra sem az a baj, hogy Messi nem védekezik. A probléma az, hogy a védőink nem tudtak védekezni. Sokat érünk vele, ha Messi meg Suárez letámadnak, ha közben a 16-osunkon belül cicáznak velünk, a jobbhátvédünkből bohócot csinálnak, és nyolc méterről simán begurítják a labdát a kapuba, miközben a két középhátvédünk mozizik. Katasztrófa a hátsó alakzat.johdepp írta: ↑2020.08.22. 16:10:27
Mutass rá, kérlek, hogy kiről nem kaptunk gólt a Bájern ellen! És ha már itt tartunk, mutass rá, kérlek, hogy a Bájernben például ki az a klasszikus atomvédekező középpályás, aki hentes is, meg rombol és szűr is! Gorecka vagy Tyágó esetleg a kettő "mélységi" középpályásból?
Szerintem felesleges egy "klasszikus" védekező középpályás. Egy olyasmi rendszerben, amit a Bayern nyom, de Jong és Puig simán lehozná azt, amit Goretzka és Thiago hoznak. Persze kell mellé az is, hogy a másik 8 ember ne csak sétálgasson, meg a tökeit vakargassa támadásban és védekezésben. Messi jelenlétével a pályán nehéz lesz ezt összehozni.
Én szívesen megnéznék egy olyasmit, amit a Bayern hozott. Talán emberek is lennének hozzá a keretben. Csak csatárban van probléma, oda nem tudom, ki kellene, ki lehetne. Ha már van Griezmann, meg is lehetne próbálni, hátha...
MAtS
Semedo-Todibo-Araujo-Al(a)ba
de Jong-Puig
Dembélé-Messi-Fati
Griezmann?
Én elküldeném Albát, ha lehetne, és hoznám a helyére Alabát, ha lehetne. Ha sikerülne elpasszolni Busit, Rakiticet, Suárezt, Vidalt és Albát is, akkor talán lenne pénz megvenni, meg szabadulna fel fizetés is. Bár ha olyan agyatlan összeget kér, hogy a Bájern sem akarja megadni neki, akkor lehet, inkább ne jöjjön. Sok a 'ha', a 'talán' és a 'lehet'...
Szerintem Dembélé és Fati meg tudják oldani a védekezést szélen, Griezmanntól is láttuk, hogy hátrafelé sokszor (mindig?) jobb volt, mint előre, így csak Messi maradna, aki kevesebbet melózna mezőnyben, de tőle is azért több kéne, mert manapság már szerintem nem fér bele az a sétálgatás, amit nyomatni szokott. Már tavaly meg tavalyelőtt sem fért bele. Játsszon kevesebbet inkább, de ne legyen -1 ember, ha az ellennél a labda. Kell a tíz mezőnyjátékos védekezésben és támadásban is, nincs mese.
Ja, meg így utóiratnak annyit megjegyzek halkan, hogy azért remélem, nem lesz egy holland válogatott lájt a csapatból. Valahogy annyira nem örülnék. Van de Beek még beleférne, de több holland nem kell nekem. Ha lehet, akkor maradjon egyedül de Jong. Bár mondjuk egy de Ligt-re azért nem mondanék nemet.
"Mutass rá, kérlek, hogy kiről nem kaptunk gólt a Bájern ellen!" - ezért kell a védelmet kipucolni. Egy bohózat volt, amit ott hátul műveltek. Az előző hozzászólásra visszatérve egyébként, Koeman de Jonggal kapcsolatban arról beszélt, hogy visszakerül az eredeti szerepkörébe, ami az Ajax-ban is meg a válogatottban is a baloldali mélységi középpályás, a kettő közül. Nem arról, hogy ő lesz az egyedüli szűrő. Abban az esetben csúnyán befürödnénk megint jövő tavasszal.
Aki gyakorlatilag takarít a 16-os és a félpálya között, és elég magabiztos labdával. Kiér szélre stb. Működhet egy ennyire támadó csapat, ha a védekezés alapja a visszatámadás, de akkor két darabos magas középhátvéd, és két támadó szélső, aki elvileg hátvéd, nem fér bele.
Ha ez összejönne, és egy mostani Bayern-nel mennének össze , az döntene hogy ki a labdabiztosabb, gyorsabb és pontosabb passzjátékban, és a helyezkedés.Igy esetleg kijönne a Barca suli előnye.