2020.08.16. 21:18:49
A világ egyensúlyban tartja magát! Ha valamiből túl sok van, egy más dologból kevesebb! Ahogy Messi nőtt, úgy szűkült körülötte a világ! Szépen lassan már nem csak a pályán volt érezhető az eszméletlen nyomás, amit a lénye okozott, (játékosok akartak jönni, hogy vele játszhassanak, edzők akartak vele dolgozni...) hanem ugyanez már a pályán kívülre is el ért! Először csak az öltöző, az edzők szívták meg a nagyságából adódó monopol helyzetét(mert ki merné le cserélni) (aztán később már ki merne ellent mondani minden idők legjobbjának) akarata ellenére lett akkora tényező, hogy már a csapból is az folyt hogy ő mondja meg mit hogyan, és kivel... Pedig szerintem ő csak játszani szeretett volna!... És később ez már elért az vezetőségbe is! Az elnök úgy teszi a lépéseit, hogy a Messi ásunknak jó legyen! Szeretem, imádom! Hálát adok az égnek hogy ebben a korban élhettem, mikor ő! De...
Senki nem foglalkozik a hatással, amit gyakorol a clubra!
"Egyetlen játékos sem állhat egy club felett"
Amikor Guardiola fel került az első csapathoz, mi volt az első lépése? Emlékszik még valaki?
Meg tudtam volna folytatni, mert kitette a csapatból Ronaldinho-t, és majdnem Eto-t is! Vajon miért? Mert a csapat érdeke ezt kívánta! Pedig azért a világ legjobbja volt akkor!
Ez ma hogy nézne ki?
Ki az az edző, akinek a szava többet ér mint Messi-é?
Hogy fogunk így újra emelkedni, ha nincs meg az edző felé a korlátlan bizalom?
Kell egy új elnök, aki ki nevez egy edzőt aki nem a sémákra épít, hanem modern felfogása van a foci ról!
És aki nem áll be a sorba, az mehet! Csak így működik egy "csapat"! Ha Messi nem hajlandó alkalmazkodni a csapatért, akkor egy dolog van, el kell adni egy halom pénzért, és hozni olyan fiatalokat, akik térdig futják a lábukat, ha kell! Kell a hierarchia, de annak egészségesen meg kell lenni! Egy edző minden játékos felett áll!
Mes cue ún club!!!