Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Természetesen igazad van minden pontban, semmit nem vitatok abból, amit írtál. Csak szerintem a helyzet nem javíthatatlan, és pár húzással meg lehetne fordítani még az egészet. Igen, volt pár rossz meccsünk, egy kirívóan rossz, a tendencia hanyatló, a helyzet rosszabb, mint mondjuk 5 éve volt. Én csak azt gondolom, hogy a helyzet semmiképp sem reménytelen, még rövidtávon sem. Nálunk a világ legjobb játékosa, aki futott egy "gyengébb szezont", ami azt jelenti, hogy 31 gólt rúgott és 26 gólpasszt adott 44 meccsen úgy, hogy taktikailag és sajnos az öregedő állomány által csapattársak szempontjából is kevésbé volt támogatva, mint korábban. Ezzel amúgy ő végzett az élen a kanadai táblázatban Európában. És ez egy gyengébb szezonja volt. Ez egy frissebb kp-val (Puig zászlóshajósként) és egy jó (JOBBLÁBAS!) támadópárral a másik oldalon (Fati, vagy bárki, aki nem Griezman ballábasként) már növekednének ezek a számok, amelyek azért így is brutálisan jók. És 1-2 végre szerencsés igazolással, amit előre nem láthatunk. A friss játékosok alighanem több gólt rúgnának, több kreativitást hoznának a játékba, gyorsabb lenne a csapat, és egy közepes edző közepes elképzeléseivel már újra top3 csapat lennénk simán. Megjegyzem, szerintem idén is a Bayern, a Liverpool csak akik egyértelműen jobbak voltak nálunk, talán a Párizs és a City, egy hangyányival a Reál, de ez is vitatható... és azért ez a szezon érezhetően a mélypont volt, és így is az élbolyban maradtunk.LG írta: ↑2020.08.17. 19:06:48Persze, mindent meg lehet magyarázni, Magyarországon a labdarúgásban ennek amúgy is komoly hagyománya van.bence0330 írta: ↑2020.08.17. 18:32:53Én úgy látom, hogy nagyon sokan temetik teljesen a klubot legalább pár évre, amit én kicsit túlzásnak találok. Nem lehetetlen, de szerintem messze nem vagyunk olyan mélyen, mint amennyire jelenleg tűnik. A Bayern elleni 2-8-at elfelejteném, egyrészt mert egy mérkőzésről van szó, másrészt a Bayern félelmetes most, harmadrészt mert iszonyatos mentális állapotban volt a csapat. És nem az előző két év bakijára gondolok csak, amelyek ott maradtak a fejekben, hanem a klub háza táján lévőkre. Ha belegondolunk, még ebben az "edző nélküli állapotban" is az első félidőben még kapufánk volt, meg vagy 2 ziccerünk, a másik oldalon meg a védelem és Ter Stegen lábát belecsavarozták a stadionba, megmoccani nem mertek kb. Hiába lett 4-1 a félidő, már az sem volt reális, utána meg már mindegy volt, és összeomlott a csapat. Ez klasszikusan az volt, amikor rossz volt a kezdőtizenegy, rossz olt mindenki mentális állapota, senki sem bízott senkiben, a kapufáról kifelé pattant a labda, és amíg meg nem törtünk, addig igenis játékban voltunk, még így is, ami egy csoda. A lényeg, hogy ez egy hónap múlva, egy normális edzővel, pár frissebb emberrel egy teljesen más meccs lenne.
Milyen egy meccs? Torino, Róma, Liverpool? A bajnokságban is nézhetetlen már egy ideje a meccseink 80 százaléka.
Koeman nálam már azzal elvágta magát, hogy lepaktált Bartomeuval. Szerintem ezek után, aki szereti ezt a klubot, az szóba sem áll vele. Xavinak pl. tiszteletem, hogy már télen is nemet mondott neki.
Persze, mindent meg lehet magyarázni, Magyarországon a labdarúgásban ennek amúgy is komoly hagyománya van.bence0330 írta: ↑2020.08.17. 18:32:53Én úgy látom, hogy nagyon sokan temetik teljesen a klubot legalább pár évre, amit én kicsit túlzásnak találok. Nem lehetetlen, de szerintem messze nem vagyunk olyan mélyen, mint amennyire jelenleg tűnik. A Bayern elleni 2-8-at elfelejteném, egyrészt mert egy mérkőzésről van szó, másrészt a Bayern félelmetes most, harmadrészt mert iszonyatos mentális állapotban volt a csapat. És nem az előző két év bakijára gondolok csak, amelyek ott maradtak a fejekben, hanem a klub háza táján lévőkre. Ha belegondolunk, még ebben az "edző nélküli állapotban" is az első félidőben még kapufánk volt, meg vagy 2 ziccerünk, a másik oldalon meg a védelem és Ter Stegen lábát belecsavarozták a stadionba, megmoccani nem mertek kb. Hiába lett 4-1 a félidő, már az sem volt reális, utána meg már mindegy volt, és összeomlott a csapat. Ez klasszikusan az volt, amikor rossz volt a kezdőtizenegy, rossz olt mindenki mentális állapota, senki sem bízott senkiben, a kapufáról kifelé pattant a labda, és amíg meg nem törtünk, addig igenis játékban voltunk, még így is, ami egy csoda. A lényeg, hogy ez egy hónap múlva, egy normális edzővel, pár frissebb emberrel egy teljesen más meccs lenne.
Ez mondjuk igaz.NovaProspekt írta: ↑2020.08.17. 16:29:42mondjuk Koeman már a Setién-szerű nímandoktól eggyel magasabb polc, de azért lenne még hova fejlődni.
Háát, Ancelotti csapatai szerintem pont nem szép játékot játszanak. És ha jól emlékszem a Bayern erős emberei dobatták ki a németektől, vagyis az öltöző lázadozott ellene. És azért általában elég kevés ideig bírta a kispadokon.. Hol a játék nem volt szép, hol nem sikeres, vagy csak simán a játékosok sztrájkoltak. Most nem tudom ősszel hogyan leszünk, de ha a Bayern öregjei nagy falat volt neki, akkor a Barca öregek mit csinálnak vele?Subinho írta: ↑2020.08.17. 11:30:05Setient nem kérdés hogy kirúgják, ugyanakkor a helyében megelőztem volna ezt és a meccs után lemondtam volna.
Koemant hozzák legtöbb helyen befutónak. Tavaly is szó volt róla, de azt mondta, hogy majd jövőre, az EB után. Az most lenne, de az EB elmaradt, ezért érdekes a történet. Mindenesetre volt ő a Valencia edzője, majdnem kiestek...
Pochettino remélem nem jön soha az életben, kb. Mourinhoval van egy szinten nálam. Allegri szabad és nem is rossz edző, de kb. ugyanazt a biztonsági játékot várhatjuk tőle, mint Valverdétől. Bár nem szabad, de gondolom mozdítható lenne Ancelotti, azért ő elég jól össze tudja szedni a csapatait, nem is játszanak rosszul. Kb. a Real is abban az évben játszott jól, amikor Ancelotti volt az edző. A Real ellen még bizonyítási vágy is lehetne benne. Nem gondolom, hogy az Evertonból ne lehetne elhozni.
Ez is annak az "eredménye", hogy semmiféle koncepció nincs a csapatnál, a tiki-takának vége, és nem jött helyette semmi, hanem beállt a nihil. Márpedig a nihilbe, a teljes elképzeléstelenségbe senkit nem lehet beépíteni. Amíg nincs elképzelése a mindenkori edzői stábnak, és a csapat nem tudja, mit akar játszani, teljesen mindegy, milyen játékosok érkeznek. Éppen ezért feneklik meg nálunk mindenki, miközben Coutinho, ha csereként is, de hasznos tagja tud lenni a csapatának, ha van egy elképzelés, ha van egy koncepció, amibe bele tudják helyezni. Állítom, hogy ha Griezmannt cseréli be a Bayern, ő is vágna nekünk kettőt-hármat. De nálunk mindenki le lett hurrogva az elmúlt években, miközben ugyanezek a játékosok máshol, ahol pontosan tudnák a szerepüket és a feladatukat az adott modellben, az adott elképzelésben, megtáltosodnának. De Jong is teljesen súlytalan nálunk, miközben az Ajax-ban játszva a tavalyi BL-kiírás MVP-je lett. Azért ha egy MVP átigazol egy másik csapatba, és ott nyűglődik, ne mondja senki, hogy nem az adott közeg koncepciótlanságával van a baj.
Csak kicsit más a helyzet, ha Edmilson és Eto'o nyivákol, vagy az öltöző főnökei. Pont ezért nem lehet kirakni sem Albát, sem Busquetset,Suarezt, mert egyszerűen nem fognak hosszú távan padozni, és az első gyengébb sorozat után az újságok a kezdőbe fogják őket követelni. Egy tábornokot nem lehet lefokozni tizedessé.gránit írta: ↑2020.08.16. 15:25:43
Hagy nyivákoljanak. Természetes, hogy egy játékos játszani akar, mi ebben az érdekes? Pont attól erős egy edző, hogy nem érdekli a nyavalygás, nem törik meg, nem befolyásolja a hülyeség, hanem ettől teljesen függetlenül teszi, amit tennie kell. Nyomás lesz rajta? Igen. Gyűlölni fogják kezdetben? Igen. Meg kell birkóznia nap mint nap egyesek megvető tekinteteivel, áskálódásával? Igen. Én emlékszem arra, hogy Guardiolát is fikázták, hogy hát Ronaldinhót kirakni a csapatból? Úristen, összeomlik a Barca, vége a világnak, vége mindennek. Őt is támadták az elején, főleg, amikor a bajnokság első fordulói nem sikerültek jól 2008-ban. Aztán egyszer csak elkezdett felfelé menni a szekér, és a történelem elkezdte őt igazolni.
Flick pont azt csinálta a Bayernnél, amit nálunk nagyon nem kéne. Visszarakta az öregeket a kezdőbe, akik megtáltosodtak.Ahogy azt is valószínűnek tartom, hogy ha Hansi Flick irányítja 10 hónapig a Barcát, és Setién a Bayernt, fordítva 8-2 az eredmény.
Ezt szerintem mindenki látja. Csak amíg nincs rendes edző meg stáb, addig teljesen mindegy, milyen a keretünk. Lásd Coutinho-t, csereként beáll, és lőtt nekünk két gólt. De nekünk nem volt jó, mi megmagyaráztuk, hogy a játékos a hibás. Szerintem ha Griezmannt cserélte volna be a Bayern, ő is szerzett volna pár gólt. Ahogy azt is valószínűnek tartom, hogy ha Hansi Flick irányítja 10 hónapig a Barcát, és Setién a Bayernt, fordítva 8-2 az eredmény. Ne feledjük, ez a Bayern ősszel egy ötöst kapott a Frankfurttól. Nálunk meg, akárkit igazolunk le, mindenki beleszürkült a mezőnybe. De Jong is, pedig az Ajax-ban sokkal többet mutatott. Pjanić-csal sem megyünk sokra, ha a csapat teljesen elképzeléstelenül megy ki a pályára.