2020.08.15. 13:43:01
A tegnapi meccsnek egy előnye lehet: Most végre mindenki rádöbbent arra, hogy gyökeres változtatásokra van szükség.
Annak idején mikor a PSG 6-1 után (ami Neymar klasszisa, a bírói jóindulat ls hatalmas mák eredménye volt) simán kiestünk a Juventus ellen, azt mondtam, hogy jobb lett volna a PSG ellen kiesni, mert a 6-1 sok mindent elfed, és hosszútávon ez rossz lesz.
Jött a Juve kiesés, aztán a Róma, majd tavaly a Liverpool. Mindig volt magyarázat, hogy a Barca a világ legjobb klubja, Messi a legjobb a világon, csak most éppen ez, most az jött közbe.
Közben meg elment a világ futballja a Barca mellett.
Messi már rég nem a világ legjobbja, a csapt 80 %-a pedig vagy kiöregedett, lelassult (Alba, Piquet, Busquets, Rakitic, Suárez, Vidal), vagy soha nem volt Barca szintű játékos (Firpo, Semedo, Lenglet, Roberto).
Mindig is tudta mindenki, hogy előbb-utóbb eljön a Messi nélküli időszak, én azt gondolom, hogy jobb lenne, ha minél előbb jönne el.
Lényegében a De Jong, Puig, Fati, Dembelé(?), Coutinho(?), Griezmann(?) magon kívül mindenkitől megszabadulnék, és teljesen új csapatot építenék.
Ehhez három dolog kell- Egy tökös vezetőség, ami nagyon nincs.
Egy alkalmas edző, aki nem tudom, hogy ki lehetne.
És rengeteg pénz, ami szintén nincs.