ntibi67 írta: ↑2020.04.30. 18:27:33
Egyesek vagy nem értik az intézkedések mikéntjét és fontosságát vagy az Orbán gyűlöletük elhomályosítja a tisztánlátásukat.Nem nyitnak diszkók se koncert helyek.A vendéglátó helyek pedig csak teraszokon és kerthelyiségben fogadhatnak vendéget.A gazdaság meg nincsen romokban nem kell általánosítani.A gazdaság egyes ágazataiban van kisebb-nagyobb visszaesés.
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/korma ... to-az-elet
" Kifejtette: május 4-től engedélyezett az éttermek, szállodák és kávézók nyitva tartása a kerthelyiségekben, teraszokon. A strandok, szabadtéri múzeumok kinyithatnak. Szolgáltatások korlátozások nélkül nyújthatók, az amatőr és profi sportban engedélyezik az edzéseket és zártkörű rendezvényeket. Az esküvők, temetések, szentmisék, istentiszteletek a korábbi szabályok betartásával megtarthatók - sorolta."
"Kiemelte: a rendezvényekre vonatkozó korlátozások érvényben maradnak, augusztus 15-ig az 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani."
Ebben bőven van kiskapu lehetőség a buliszervezésre. (lásd a nyitott Budapestpark, a nyitott Dürerkert, a nyitott Barba Negra track, vagy a fél tucat romkocsma, és ez csak Budapest). Akár házibuli szervezést is ki lehet hozni ebből. Ha van valami amiben a magyarok világszínvonalúak, az a kiskapuk megtalálása. Nem véletlenül tudtak nyitva maradni a konditermek is, amik amúgy nem mellesleg az egyik legjobb helyszínek a fertőzés átadására.
Abban igazad van, hogy a gazdaságnak csak bizonyos ágazatai vannak bajban, de azok között igenis vannak olyanok amik már most romokban vannak, és van olyan ami akkor lesz abban ha ez az állapot tovább marad. Viszont a rossz hírem az, hogy a gazdaság úgy működik, hogy globális és kölcsönhatások vannak. Szemléltetem a saját példámmal:
én informatikusként elvileg nem vagyok érintett. Tudok dolgozni itthonról, a munkakörülményeimet nem befolyásolja a dolog a járvány túlságosan.
Mégis a helyzet az, hogy a turizmus visszazuhanása miatt a különböző online szállásfoglaló meg utazásszervező oldalak épp [auto_cenzúra] nagy kakiban vannak. Ez azt okozza, hogy igyekeznek költséget csökkenteni, elbocsátanak munkatársakat, leállítanak fejlesztéseket. A leálló fejlesztés azt okozza, hogy az én fejlesztői cégemmel leredukálták az együttműködés mértékét. Ez azt okozta, hogy hirtelen 30 informatikus akiket elvileg nem érint a dolog munka nélkül maradtak, és egy részét már el is bocsátották, akiknek nem találtak helyet másik projekten.
Az előző 2008as gazdasági válság is úgy indult, hogy a világgazdaság egyik ágában kirobbant gebasz vitte magával az egész kártyavárat.
Alcantara írta: ↑2020.04.30. 19:34:18
Ahhoz nem kell "orbánfóbia", hogy elolvassa valaki Szentkirályi Alexandra mai kormányinfóját. Mindenkit a hazai turizmusra biztatnak. Töltse mindenki itthoni szállodákban a nyarat és a pénzét.
Ehhez gondolatban társítsa mindenki a szállodák mely két személy birtokában vannak legnagyobbrészt.
Innentől egyértelmű a strandok megnyitásának a lehetősége.
Azért szerintem még a rengeteg közpénzpumpálás mellett sem hiszem, hogy annak a két embernek olyan jelentős % hányada lenne a teljes hazai turizmus tekintetében. Ezen kívül tök mindegy kinek a kezében vannak a szállodák jelen esetben. Itt most a lényeg az, hogy a szállodák által foglalkoztatott embereknek legyen munkájuk. Szóval ebben én sem érzem a politikai részt, ez inkább csak butaságnak tűnik, főleg hogy pont azok a szállodák nagyrészt saját strandrésszel rendelkeznek amire nem tudom egyáltalán érvényes volt-e az eddigi szabályozás.