Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Ezeket kene.
Mindenhol elismerik hogy nagyon kevés a tesztelés. Kiemeltél 1 darab országot,kiemelek én is egy várost:Ez a nem tesztelünk ez baromság. Kb. annyit tesztelünk lakosságszám arányosan, mint a franciák a fertőzöttjeink száma mégis sokkal kevesebb, még lakosságszám arányosan is.
Nem ennyi embert teszteltek,hanem ennyi tesztet csináltak meg a letesztelt embereken.Oroszi elismerte, hogy kevés az elvégzett teszt Magyarországon. Az operatív törzs sokadik kérdésre sem akarta elárulni, hogy a feltüntetett tesztek száma ennyi letesztelt embert jelent, vagy ennyi elvégzett vizsgálatot.Most kiderült, hogy az április 20-án jelzett 52 409 tesztet valójában 32 503 főn végezték el.
Magyarország a 2300 esettel nem számít kifejezetten fertőzöttnek, habár számos régiós országban kevesebb a diagnosztizált fertőzött.
Hazánkban 239 fő hunyt el eddig, így 10% feletti nyers halálozási ráta adódik, ami toronymagasan kiemelkedik a régiós mutatók közül. (Az átlag és a medián 4% körül van.)
Ausztrián kívül a legtöbb ország a járvány hasonló szakaszában van, nyugati szomszédunkban éppen lecseng a járvány az aktív esetek száma alapján.
1 millió lakosra vetítve az összes diagnosztizált esetszám nem számít magasnak Magyarországon.
Azonban az 1 milliós népességre számított összes elhunyt száma (25) az 5. legmagasabb a vizsgált országok közül.
Az 1 millió főre vetített tesztek száma a 4. legalacsonyabb a fenti országok közül, és az 5700-as szám valamelyest elmarad Románia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, vagy Lengyelország adatától.
A lakosság általános hozzáállásától?Az indexen(!) is volt róla cikk, hogy a magyar kormány az egyik leggyorsabban lépett Európában. Ezt kár lenne tagadni. És nem mindenhol van szükség ugyanolyan szigorú szabályozásra, nagyban függ a demográfiai viszonyoktól, meg a lakosság általános hozzáállásától.
Tök igazad van.Az osztrákoknál (gondolom ott laksz, a 15 ezerből ítélve, a másik lehetőség Izrael lenne, de azt kizártam ) hamarabb zártuk be az iskolákat, hamarabb tiltottuk be a rendezvényeket, hamarabb zártuk be a boltokat, a határokat is hamarabb zártuk le.
Már bocs, de ha nem itthon élsz, akkor honnan is tudod pontosan, hogy mi van itthon?miro. írta: ↑2020.04.27. 06:51:42De mit csinaltak jol Orbanek?
Hogy sikerult ellapositani a gorbet?
Nalunk sokkal szigorubb szabalyok mellett,kevesebb lakossagszammal van 15.000 fertozott.
( Egy honapja kb csak maszkban es kesztyuben lehet bemenni,a szupermarketek elott all mindenhol egy ember,osztogatja a maszkot es a kesztyut,illetve fertotlenitik a kosarakat,csak igy tudsz bemenni.
Itt a setalas nem ugy van hogy elmesz kocsival 50kmet majd setalsz egyet,ott setalhatsz ahol a lakasod van,mas rendszammal megbuntet a rendor.
Lezartak a tereket!
19.00-tol kijarasi tilalom van,nem lehetsz kint az utcan.)
Tobb mint 7x annyi mint Magyarorszagon..
Az volt ugyes hogy nem teszteltek,ezzel lehet verni a melluket hogy keves a fertozott szam,kevesebb mint szinte barhol europaban,,majd megnyitjak,elinditjak az eletet ugyanugy mint a kornyezo orszagokban,mert muszaj ha ezt olvassa az ember a kulfoldi mediaban,es hasonlitani kell ebben is ausztriahoz,nemetekhez stb.
Olyan szintu agymosas es kampany ami otthon megy megint.
Higyjetek el,oriasi a kulonbseg ami itt megy/ment es ami otthon.
Egyetértek. De azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy "be kellett tanítani" a lakosságot is egy kis szigorral, még az elején, hogy bizony ez most más, mint az influenza.MichaaBee írta: ↑2020.04.26. 23:30:17Látom nem igazán jött át, hogy mivel járt volna, ha a felkészületlen egészségügyi rendszerre engedik rá a vírust. Teljesen egyértelmű, hogy el kellett laposítani a görbét, de nyilván a világ összes járványügyi szakértője és gazdasági/politikai döntéshozója fordítva ül a lovon, kivéve a svédek meg a fehéroroszok... Az, hogy másfél-két hónap karantén után el lehet és gazdasági okokból el is kell kezdeni bizonyos fokú lazítást, nagyon nem egyenlő azzal, hogy alapból felesleges volt bármilyen intézkedést hozni.
Látom nem igazán jött át, hogy mivel járt volna, ha a felkészületlen egészségügyi rendszerre engedik rá a vírust. Teljesen egyértelmű, hogy el kellett laposítani a görbét, de nyilván a világ összes járványügyi szakértője és gazdasági/politikai döntéshozója fordítva ül a lovon, kivéve a svédek meg a fehéroroszok... Az, hogy másfél-két hónap karantén után el lehet és gazdasági okokból el is kell kezdeni bizonyos fokú lazítást, nagyon nem egyenlő azzal, hogy alapból felesleges volt bármilyen intézkedést hozni.Nero. írta: ↑2020.04.26. 22:58:43Akkor kijelenthetjük azt hogy mostanra már mindenkinek leesett a 2 filléres, hogy két rossz közül kell választani és a gazdaság össze omlása minimum 10szer nagyobb bajt okoz mint maga a korona vírus?
Csak mert az elején mindenki megkapta a “gyilkos” jelzőt aki nem értett egyet ezzel a nagy pánikhangulattal meg karanténnal. 1-2 hónapra állt le az élet “csak”, és már ez is rengeteg bajt okozott. Ilyen 1, másfél éves leállás még a legnagyobbakat is kivégezte volna.
Mondom ezt úgy hogy én most is dolgozom (az óráim és a fizetésem sem lett kevesebb), de elképzelni nem tudom hogy azok mihez kezdenek akik most nem keresnek és nincs megtakarításuk.
Egyáltalán nem túlzás, ez egy elég korrekt szám. Úgy látom, sokan nem értik, hogy pontosan mi is a magyar kormány szándéka. Egyetlen járható út van a vírus elleni harcban, az a görbe ellaposítása. Minden más (nyájimmunitás, folyamatos tesztelés, helyi elfojtás stb.) NEM működik. Orbánék egy-két héten belül komoly lazításokat fognak tenni, különben bedől a gazdaság. Egy-másfél évre nem lehet karanténba rakni egy egész országot. Ezért emlegetik a május 3-t. Rá kell engedni a vírust a lakosságra (vagy a lakosságot a vírusra? ). Sok ezren fognak meghalni, de nincsen másik út. Pofonegyszerű matematikai úton kiszámolható, hogy a vírus elleni küzdelemben 35-40 ezer szabad ágyra van szükség minden nap, hónapokon át. Ezért alakítanak ki járványkórházakat és ezért küldik haza a betegeket a kórházból. Ezzel a becslések szerint 120-150 nap áteshet a lakosság jelentős többsége átesik a víruson, és vége lesz a tömeges járványnak. Ha beindul a dolog, akkor értelmet nyer majd a maszkokból, fertőtlenítőkből, gyógyszerekből, gépekből felhalmozott hatalmas készletek. Nem lehetne sokkal jobban csinálni annál a dolgokat, ahogy a kormány csinálja. (Mondjuk most elkezdeni a tömeges tesztelést teljesen értelmetlen, és csak egy politikai fogás.)dévid villa írta: ↑2020.04.25. 11:12:49A kórházi ágyakat ezért kellett felszabadítani, bár a 36 ezer szabad ágy eléggé túlzásnak tűnik, ennyi ágyra egyszerre még a 60 milliós Olaszországban se volt szükség.
Ez, hogy 30.000 ágyat tettek szabaddá, kontextus nélkül elég nagy csúsztatásmiro. írta: ↑2020.04.25. 11:24:10Abszolut nem azzal van a problema.dévid villa írta: ↑2020.04.25. 11:12:49Több EU-s országban elkezdenek lazítani május elején, nem kell úgy csinálni, mintha mi lennénk a renitensek. Hogy ezt a lazítást hogyan kell nálunk elképzelni az jó kérdés, de nem gondolom csakúgy szabadjára engednénk mindenkit. Az iskolák pl. nem hiszem, hogy újranyitnának.
A kórházi ágyakat ezért kellett felszabadítani, bár a 36 ezer szabad ágy eléggé túlzásnak tűnik, ennyi ágyra egyszerre még a 60 milliós Olaszországban se volt szükség.
Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, hogy fokozatosan újraindítják a gazdaságot, hiszen a világgazdaságot is újraindítják fokozatosan májusban.
Csak hetek ota a tetozest vartak,30.000 agyat tettek szabadda,olyan embereket kuldtek haza akik korhazi ellatasra szorultak.
Mind ezt 2500 fertozottel,majd ezek utan elkezdenek lazitani.
Most akkor Magyarorszagon vegulis mi van,vagy mi nincs?
Dobaljak a postaladakba a maszkokat,de az egeszsegugyeseknek pedig nincs.
Az iskolakban az irasbeli erettseginel kotelezo a tanaroknak a maszk,de a gyerekeknek nem.
Fodrasz,szolarium,kormos stb mind nyitva voltak.
Kinyitottak mar a konditermek is.
Ez igy logikus szerinted?
Pofatlansag az hogy nem csinalnak direkt teszteket hogy ne legyen magas a fertozo szam,es csak a hulye nem veszi eszre hogy a kornyezo orszagokban mekkora szamol vannak,illetve Magyarorszagon.
De az “egyuttmegcsinaljuk” “egyutthuuudeegyutt” “erosekvagyunk” hitvany duma meg megy.
Az Orban es baratok tarsasagai megint meggazdagodnak,az emberek pedig bologatnak az origonak meg a tv-nek.
Eszak-Korea 2,a szocializmusban volt ekkora eltusolas,es a baj hogy ez a nep ebben erzi magat biztonsagban.
Hallgassatok meg a galvolgyi uj parodiajat az operativ torzsnek.
Tokeletes ahogy megmutatja hogy a semmirol beszelnek.
Abszolut nem azzal van a problema.dévid villa írta: ↑2020.04.25. 11:12:49Több EU-s országban elkezdenek lazítani május elején, nem kell úgy csinálni, mintha mi lennénk a renitensek. Hogy ezt a lazítást hogyan kell nálunk elképzelni az jó kérdés, de nem gondolom csakúgy szabadjára engednénk mindenkit. Az iskolák pl. nem hiszem, hogy újranyitnának.
A kórházi ágyakat ezért kellett felszabadítani, bár a 36 ezer szabad ágy eléggé túlzásnak tűnik, ennyi ágyra egyszerre még a 60 milliós Olaszországban se volt szükség.
Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, hogy fokozatosan újraindítják a gazdaságot, hiszen a világgazdaságot is újraindítják fokozatosan májusban.
Sikeresen ellaposítottuk a görbét és eltoltuk a tetőzést. Gondolom ez a hivatalos álláspont. Hogy most ez tényleg igaz-e, vagy csak jól csengő szöveg azt nem tudom.
szerintem egyszerűbb leszedni a film mellé a magyar feliratot külön, én úgy szoktam. meg azt könnyebb tologatni ide-oda pár másodpercet ha szükséges. legalábbis az én tv-m jobban szereti.
Koszi,ranezek delutan.
Na így nem voltam képben hogy az a negyedik rész.Veidt_madridista írta: ↑2020.04.19. 14:22:35
Az az AC4, amiről írtam, hogy nekem is a személyes kedvencem. Top hangulat.