vg99 írta:Szépen le lett szűkítve a keret, de ez nekem nem azért félelmetes mert tavaszra elfogyunk, és feladunk lehet mindent,
hanem azért mert ebből a szűk keretből kor vagy képesség alapján a következő 2 évben rengetegen ki fognak még kerülni. És alig marad valaki.
Teljes új csapatot kell építeni úgy, hogy közben rengeteg pénzt szórtunk el igazolásra és bérekre.
Én nyáron elengedném őket: Rakitic, Umtiti, Neto, Dembele, Griezmann, Coutinho, a kölcsönadottak jó része
1 évre rá pedig jönnének ők: Busquets, Vidal, Piqué.
Utána meg jön Messi és Alba is sajnos.
A Realt szoktuk, szokták isteníteni, hogy megkezdte és jól csinálja a generációváltást, CR hiányát.
Szerintem Zidane, a bírók és a szerencse sokkal erősebb faktor. A 3 BL címben, és a mostani első helyben is. No meg mi..
Az, hogy még mindig a nyugdíjas Benzama lövi a gólokat, amikor van Jovic, Hazard, Vinicius, Rodrygo, az sokat elmond. Ahogy a középpályán is Modric és Kroos igen sokat játszik, pedig már le lettek írva. Hátul meg ott a saját Piquejük.
Szóval jobban csinálták mint mi, de csak egy fokkal szerintem.
A totál agyatlan, gyors döntéseket elkerülték, de nem minden igazolást vált be.
Ők talán még nálunk is nagyobb bajban vannak ezzel a generációváltással. Az eddigi húzóemberek, kezdőjátékosok közül CR elment, Modric ha még marad is 35 éves lesz, azért Kroos se túl fiatal a maga 30 évévél, Mendy távolról sem egy 2 évvel ezelőtti Marcelo, Ramosban sem hiszem, hogy max. 2 évnél több van. Benzema kb. mint nálunk Suarez, és a támadósorba egyelőre 50 milliós Rodrygok, Viniciusok meg Lucas Vasquez-ek, Jovicok vannak. A brazilokból sem nézek ki sokkal többet mint a mi új csodaportugálunkból. Hazard is egyelőre Dembélé 2.0.
Coutinho és Dembouz szerintem simán védhető igazolások, még ha irreálisan magas összegekért is érkeztek. Utóbbi Neymar távozásával teljesen jogos volt, kellet egy szélső és a képességeivel nem is nagyon van baj, az már pech, hogy ennyi időt tölt az orvosi szobában. De ezt se lehetett előre tudni, a Dortmundban szinte sosem volt sérült.
Azzal, hogy Ini elment Coutinho egy minőségi pótlás lehetett volna, csak hát szélsőt faragtak belőle. Amikor érkezett a fórumon sem a jelenlegi volt az általános vélemény vele kapcsolatban. A Bayernben abban a szabadabb tkp szerepkörben nem tolja rosszul. Egy De Jong-Arthur-Coutinho kp-t azért megnéznék.
Griezmann nagy rejtély, őt tényleg nem lehet hova tenni, talán csak farokméregetés volt, ennél a vezetőségnél nem lehet tudni.
Ezzel nem Bartoékat akarom védeni, már a napokat számolom visszafelé mire átadják a stafétát, csupán annyi lenne a lényeg, hogy nem volt ez olyan eszetlen igazoláspolitika, főleg a nagyobb "neveknél". Az már más kérdés, hogy milyen indokolatlan összegeket adtak értük és honnan is származtak ezek.