Vakmacska írta:drobika írta:Neki kell a terület, a tempo, nem tili-toli játékos.
Ez a ,, gond ,, Fatival is. Ilyen srácokkal atraktív futó focit lehetne játszani! Na de hol van ehhez a középpálya, az akarat?
Nagyon szurkolok neki, hogy végre hozza magát, de vannak kétségeim.
LE idejében sok kontrát toltunk, átíveltük a kp-t. Erre Fati-Dembi-Grízes hármas remek lenne.
Grízesnek is ez a kontrázás fekszik
Egyrészt szerintem is kellene kontráznunk, de ahhoz az egész játékunkon kellene alakítani.
Másrészt, ha viszont ugyanez lesz a meccsek képe, akkor is hasznos lehet Dembelé. Bár tényleg akkor él igazán, ha van területe, de szerintem a felállt védelemmel szemben is sokkal hasznosabb, mint pl. Fati vagy Griezmann, mivel robbanékony, kis területen is meg tudja csinálni a cseleket, képest betörni a 16-osra. Ezt már láttuk tőle nálunk is. Igaz, sokat hibázik, de ha 10 megindulásából 7-et elront, 2-ből gólhelyzet lesz, egyből gól, már többet tett szvsz, mint azok, akik tökéltesen passzolnak hátra és oldalra, csak épp helyzet közelébe nem kerülünk. Persze a labdavesztéseiből kontrázhat az ellenfél, de ha normálisan működne a védekezésünk és a letámadásunk, akkor nem kellene egy támadóharmadban elvesztett labdának ekkora veszéllyel lenni ránk. A csapat fénykorában ilyenkor letámadtunk, és pillanatok alatt ismét nálunk volt a labda!
Én is úgy látom, hogy ha teljesen egészséges tudna maradni, akkor sokat adhatna a csapatnak, akár a szezonunk sikerességét is döntően befolyásolhatná. Kérdés, hogy tud-e egészséges maradni, illetve hogy ez a sok sérülés meg felszedett izom nem rontott-e a robbanékonyságán, nyilván ez majd hosszabb távon mutatkozik meg, rögtön a visszatérése után valószínűleg óvatosabb lesz egy darabig, bár pont nála ezt nem vehetjük biztosra.
A másik kérdés, hogy Setién hogy fogja használni, mit enged neki. Mert ha az ő játékát is teljesen a labdatartásra és a passzolgatásra korlátozza, akkor inkább ne is játsszon, mert abból csúfos kudarc lesz.