Fociban is, sokszor a szerencsén múlik, hogy kiből lesz sztáredző, aztán a nyakunkon marad. Murínyót pl szerintem a kutya sem ismerné, ha anno a Porto nem nyeri meg a valaha volt egyik leggyengébb BL-t.
Kell szerencse is, de hosszútávón azért kijön, hogy ki jó edző, ki nem. Pl. Mourinho először is eljutott egy Portohoz ismeretlenkét. Aztán a BL előtt egy Uefa kupát is nyert velük. A 2004-es BL pedig mitől is volt olyan gyenge? Mert mi nem voltunk ott?

Ott volt a címvédő Milan, a galaktikus Real, az az Arsenal, aki pont abban a szezonban lett veretlenül bajnok, az ekkor már egyre masszívabb Chelsea, a bombaformában lévő Monaco, egy remek Juninhoval felálló Lyon, és még sokan mások. Hatalmas győzelem volt az, és nem tartom korrektnek, hogy néhányan azért akarják kisebbíteni, mert nem szeretik Mourinhot.
A lényeg, hogy ha Setién kiemelkedő edző lenne, már letett volna komolyabb eredményt. A Betisszel volt egy jó szezonja, a másodikban viszont egyből megbukott, tehát az ottani munkássága sem hiszem, hogy túl jó ajánlólevél egy top csapathoz.
De még ennél nagyobb baj, hogy egy olyan játékot erőltet a csapatra, amit 10-12 évvel ezelőtt tudtunk hatékonyan játszani, azt szerintem felesleges kifejtenem, hogy azóta mennyi minden változott. Ezt én nagyobb rombolásnak tartom, mint amit Valverde csinált (szerintetek), bár arra jó lesz, hogy végre felébredjünk a Don Quijote-féle ábrándozásból. De ti nem akartok felébredni, azzal nyugtatjátok magatokat, hogy majd idővel jó lesz, csak a csúnya Valverde rombolását még ki kell javítani. Nem, nem lesz jobb, halott ötlettel próbálkozik emberünk.
Ami Valverdét illeti, mi volt az a nagy rombolás? Szétesett csapatot vett át, és legalább a védekezést összerakta, és az első szezonjában, ha látványosak nem is, legalább stabilok voltunk, simán hoztuk a bajnokságot. A BL-ben két év alatt volt két csúfos visszavágónk, de szerintem még mindig jobb, mint amikor 17-ben egy meccs alatt eldőlt a Juventus ellen a sorsunk.
Szóval szerintem egyáltalán nem indult el rossz felé Valverde, a védekezés kezdetben rendben volt, sajnos a támadójátékot nem tudta összerakni, illetve aztán nála is szétesett a védekezés, részben már az előző szezonban, de még jobban a mostaniban. Már én sem láttam, hogy innen vissza tud jönni, így nem ejtek érte könnyeket, de az nagy baj, hogy rosszabbra cseréltük le.
Hogy divatos legyek, egy példát hozok fel: a meghízott 80 kilós feleséget 90 kilósra cseréltük.