MQuCsabi írta:
A buszsofőrnek viszont van eszköze, megállítja a buszt, tovább megyek, hogy ne szúrjon ki a többi, fizető utassal, nem enged fel egy koszos, büdös, szaros embert a buszra.
Értem, hogy mindenkit meg akartok védeni, de akkor fogadjatok be egy ilyen lecsúszott, akaratgyenge embert.
Attól, mert hajléktalan, rá már ne mvonatkoznak a szabályok? Vagy neki nincsenek kötelezettségei? Ő már nem a társadalom része? Mert akkor ebből következnek még kérdések...
Mindenkit nem akarok megvédeni, de a buszsofőrt azért védeném ebben a helyzetben egy kicsit. Szerintem tipikusan az a helyzet, amiből ő nem jöhet ki jól, ha felengedi a buszra az baj, ha nem engedi fel az baj. Ha esetleg még kisebbségi is, akit nem enged fel, abból meg tudjuk mekkora cirkusz lenne... Amúgy is elég a bajuk a buszsofőröknek, nem kellene még nagyobb felelőséget a nyakukba rakni.
Egy nagyon részeg emberrel amúgy is nehéz mit kezdeni. Ha valaki lerugdossa a buszról, lehet, hogy ott fagy meg reggelre. Én a kulturált alkoholfogyasztás híve vagyok, de bevallom, korábban volt 1-2 alkalom mégis, amikor kicsit a kelleténél jobban felöntöttem a garatra.Szóval jöttem haza már busszal nagyon részégen, és azért örülök neki, hogy nem rugdosott le senki, így épségben hazaérhettem. Többek között ezért én sem rugdosnék le egy részeget, még akkor sem, ha hajléktalan, akkor sem ha koszos és büdös. Amíg nem viselkedik agresszíven nem avatkoznék közbe.
Rátérve a kérdéshez, amiből az egész kiindult: én is úgy gondolom, ez egy olyan probléma amit csak felülről lehetne hatékonyan megoldani, én egyszerű polgárként lényegében tehetetlen vagyok ebben ez ügyben. Egyébként meg úgy gondolom, hogy azért toleránsnak kell lenni velük, amelyik agresszív, azzal lehetünk mi is azok, de amelyik nem, azon ne akarjunk feleslegesen erőt fitoktatni, mint ahogy sokan teszik.