NovaProspekt írta:
egyetértek nagyjából, a keretünk elég erős, de csapat már nincs, pláne erős kezdő11. a Realnal az elmúlt években állt össze a kirakós minden darabja, volt egy betonkezdőjük, ami végigment Európán. nekünk ez inkább a Pep-korszakban volt meg, illetve Lucho alatt úgy egy-másfél évig. sztem a BL-hez elsősorban egy csapatként is erős csúcsrapörgetett kezdő kell, nekünk meg van most kb. 20 jó játékosunk, akik közül kb. akárki lehetne kezdő, de senkivel nem lenne a kezdő annyira acélos, mint Pep és Lucho idejében. márpedig a BL-beli gyaluláshoz ez kellene leginkább, a betonkemény kezdő11, a bajnoksághoz meg a 20 jó játékos inkább. bajnokságot viszont még mindig nyerhetünk akár, bár sztem ebben a szezonban már nem fogunk.
az meg hogy Messi itt van, de a BL nem jön, sajnálatos. viszont BL-t csapat tud nyerni, nem játékos, önmagában Messivel kitörölhetjük, ha csapatot nem tudunk mögé rakni. márpedig új csapatot építeni a szétszéledt régi után egy sokszezonos mulatság. erre viszont mondhatod azt, hogy jelenleg nem tartunk mégcsak ebbe az irányba sem, és teljesen igazad is lesz.

Nehéz helyzet ez. Amíg Messi itt van, addig szerintem nem fog működni a letámadás, mert oda 11 ember kell, nem 9. Minden meccsen képes vagyok csodálkozni, hogy mennyivel kevesebbet futunk az ellenfélnél. Ehhez gondolom sokat hozzátesz a 2 jómadár ott elől.
Nem Messit akarom hibáztatni, mert nagyon sokat köszönhetünk neki, meg a közeljövőben még hasonló játékos se fog ebben a mezben játszani, de szerintem amíg ő itt van, addig ez a trágya visszaállós játék lesz, és várjuk, hogy mikor fog villanni. Letámadni nem tudunk, így nem tudunk bedarálni senkit sem, ahogy volt az régen.
Szerintem ezért is került vissza a csapatba Rakitic, ebben a poziciós játékban nagyon jó ő, nem látványos, de ez van. Majd ha elől lesz még 2 olyan játékosunk, aki hajlandó a saját 16-osánál szerelni, vagy ha azt nem is, de legalább az ellenfél térfelén 10-ből 10-szer letámadni, egész meccsen, akkor beszélhetünk a Puig-Arthur-de jong féle mozfékony, kreatív kp-ról... Ez nem lesz az elkövetkező 2 évben, addig meg szenvedjük a meccseinket, meg hozzuk az értelmetlennél értelmetlenebb 100 millás csodaigazolásokat, akik biztos nem fognak illeszkedni a csapatba.