Res írta:Engem nem a játékosok formája aggaszt, mert az ennél csak jobb lehet. Gondnak inkább azt látom, hogy az edző a játékosokat nem tudja motiválni, különösen a fontos meccseknél, sem előtte, sem közben. Ezt azzal együtt mondom, hogy én voltam az aki a legjobban akartam talán EV-t edzőnek. Pont azért, mert élénkem emlékeztem arra a bizonyos Bilbao elleni kupameccsre, amikor egy enervált Barcát 4:0-ra szétkapott az EV által irányított - rendkívül motávált - AB...
A Liverpool ellen mindkét meccsen rendkívül szerényen játszottunk. Igen, azt állítom, hogy az elsőnél is csak nagy adag szerencsénk volt a játék képe alapján nem volt reális a 3:0. Utána meg a Róma elleni visszavágót egy az egyben reprodukáltuk. Nyert helyzetből a nagy szavak ellenére fejben szétesett, elképzelés nélküli kényelmes "csapatjáték" volt csak. Most nehéz elképzelni, hogy ez idén megváltozna.
Egyetértek, az a 3-0 abszolút nem tükrözte a játék képét és nem értettem akkoriban sem azt a hurrá hangulatot. De az,hogy egymás után 2 szezonban is ugyanabba a folyóba lépünk az nem lehet a véletlen műve. Továbbra sem értem,hogy a vezetőség miért nézte ezt el neki.
De ami számomra ennél is érdekesebb...maga EV miért nem tanult a hibájából és változtatott a dolgokon az előző évhez képest? Azért,mert nem tudott változtatni ezeken vagy egyáltalán nem látta a hibákat? Vagy egyszerűen a játékosok nem néznek fel rá eléggé és nem tudta motiválni őket vagy ennyit tud és egyáltalán nem tud kezelni egy sztárcsapatot?
Bár hozzáteszem felmerül a kérdés, hogy mondjuk egy Bilbaonál mennyire a motiváció fontos az edző részéről vagy inkább a taktikai felkészültség. Szerintem a baszkoknak, akik mindig is az "underdog" szerepét játszák a nagyok ellen, nem szükséges, hogy az edző igazán tudjon motiválni. Míg nálunk a taktika mellet fontos,hogy tudja kezelni a játékosokat és megmerjen lépni olyan döntéseket,mint Pep. Persze ott annyiban voltak különbségek,hogy pl. Eto'ot úgy rakta ki,hogy egyáltalán nem volt még a csapat eredményességének hátrányára, míg jelen esetben vannak olyan játékosok,akik szerintem sok esetben a csapatot hátráltatják. Persze az is egy érdekes kérdés, hogy Pep esetében a vezetőség nem csak azért bízott benne, mert egy jó báb. Most viszont érdekes lenne látni,hogy ha választani kéne EV és valamelyik szenttehén között, akkor a vezetőség ki mellé állna. Lehet, hogy emiatt sem mer tökösebb döntéseket hozni?