Kovbal88 írta:
Én egy ideje azt látom, hogy nincs is annyira szüksége a játékosnak arra, hogy képzettek legyenek, inkább fizikálisan kell kimagaslónak lenni, erősnek gyorsnak robbanékonynak. Illetve nagyon fegyelmezettnek. Nem véletlen, hogy a brazilok is eltűntek az utóbbi években a porondról, holott korábban mindig esélyesnek számítottak. De lehet csak én látom így.
vagyis a amit mondani akarok, hogy egyre kevésbé számít a tehetség a fociban.
Lehet bármilyen fizikumod ha nem vagy képzett és tehetséges, nyilván nem árt ha jó a fizikum, de önmagában édes kevés.
Ha megnézed az "akkori" brazilokat, rengeteg tehetségük volt és több (fenomén) egy-egy korosztályban, ma közel sincs annyi.
Szerintem a legfontosabb a játékintelligencia, ha ez rendben van, magával hordozza a fejlődést minden téren, technika, taktika stb stb és persze nagyon fontos a közeg amiben éled a mindennapjaid!
Nálunk (magyaroknál) talán a közeg az első ami nem megfelelő, mert azt gondolom, tehetségek vannak csak elvesznek, elkallódnak!
Egy fiatalnak igenis meg kell tanítani: nem a pénz az első (lásd D.Balázs és még sorolhatnám), aztán ott vannak az okos ügynökeink, kiviszik a tehetségeket 10-en évesen ausztriába stb, szóval brutális az egész ami ma megy!
A tegnapi produkciót szőrnyű volt nézni, egy gyenge csapat negyed gőzön lesimázta a mieinket.
Csehek ma 5 kaptak, de minket vernének!
"Mondanám hogy igyunk rá, de nem. Döglött lóba nem rúgunk Bale!"