2019.05.31. 21:42:58
Látom sokan írjatok a különböző elképzeléseket a jövő évi kerettel kapcsolatban. Megteszem én is.
A kapuskérdés kapásból egy vitatható téma. Cillessen biztosan távozik. A helyére két alternatíva lehet. Vagy megpróbálkozunk egy fiatal sajátnevelésű kapussal bízva abban, hogy MATS sérülés nélkül lenyomja a szezont és ezesetben az a pár kupameccs talán nem okozhat gondot (esetleg kellemesen is csalódhatunk), vagy tutira megyünk és hozunk egy rutinos, sokatmegélt hálóőrt a padra. Utóbbi esetében szinte biztos vagyok benne, hogy a Ligából eshet valakire a választás.
Védelem:
Egy fokkal nehezebb és több ismeretlenes az egyenlet. Semedo távozása esetén nem feltétlen dőlnék a kardomba. Ha egy Atma/Inter/Juve bármelyike kifizetne érte 50-60-at felőlem mehetne. Tehetséges játékos, ügyes, gyors, de a védekezése (hogy finoman fogalmazzak) hagy némi kívánnivalót maga után. És itt elsősorban nem az egy az egy elleni párharcokra gondolok, hanem amikor egységesen kellene a védelemnek mozognia akkor érzem, hogy kicsit kilóg. Nem biztos, hogy mindkét oldalon szükségünk lenne a 4 védős szisztémát játszva mindkét oldalon egy Jordi Albára (5 védős felállásban pedig talán kétszer játszottunk az elmúlt három évben (nem véletlen)). Egy szó mint száz, ha megy, igazolnunk kell. Nem helyette, hanem a kezdőbe. Roberto hoz egy átlagot a poszton, de ha valóban sikeresek akarunk lenni, kell egy vérbeli jobbhátvéd, nincs mese. Gondolok itt az évek óta téma Bellerín-re. A másik szél évek óta téma, teljes joggal. Idén nincs apelláta, kell egy megfelelő helyettes Albának. Képtelenség letolni egy komplett szezont egy emberrel egy poszton. Egyetlen egy esetben nem igazolnék ide, ha Umtiti töltené be ezt a posztot (persze, ha végleg elköszön a sámánoktól). Utóbbi variáció esetében mindenképp szükségünk van De Ligt-re. A kezdőben. Piqué mellett. Melléjük, Lenglet és Todibo mellé, néha néha fel lehetne hívni valakit egy-egy kupameccsre és ugye ott van Umtiti is.
Középpálya:
Érkezik De Jong és valószínűleg nem a padra. Ez számomra egyértelmű. Voltak hírek Rakitic távozásáról, írtátok, hogy Busquets is mehetne a levesbe. Egy szezon hosszú, ők pedig a 30 körül (fölött) mozognak. Véleményem szerint ezt tökéletesen lehetne orvosolni azzal, hogy egymás alternatívája lennének nagyjából azonos jatekperccel a szűrő pozícióban. Arthur, De Jong, Vidal mellé azonban szerintem szükség van még valakire. Mindenhol arról szólnak a hírek, hogy a fiatalitás jegyében fog zajlani a nyár. Mi kell még, hogy Puig felkerüljön, mint 6. számú középpályás? Rafinha, Gomes, Denis trió szerintem out.
Támadó szekció:
Talán a legnehezebb kérdés. Messi helye és szabad pozíciója megkérdőjelezhetetlen. Viszont a függősége nem tünet, hanem betegség. Ez véleményem szerint taktikai csőd. Coutinho-nak egyetlen egy lehetősége maradt ebben a keretben, ha Messi alternatívája lenne. Kérdés ez mekkora luxus egy 125 milliós játékos esetében. Van itt még egy Dembelénk és egy Malcomunk a szélső posztokra. Furcsán hangozhat, de nem dőlnék a kardomba, ha kettejük közül jövőre csak utóbbit látnám a keretben. Írták az újságok Neymart, hogy visszatérne. Nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb megoldás. Jelenleg tehát van egy Dembele, Malcom, Coutinho, Messi, Suarez ötösünk előre. Ez karcsú. Kövezzetek meg, de én nem engedném el Coutinho-t. Szörnyű ezt kijelenteni, de Messin kívül az egyetlen valóban támadást építeni tudó játékosunk (mégha ebből semmit nem is láttunk). Egy befejező támadó viszont mindenképp kell és szerintem ha valódi rotációt és mélységet szeretnénk egy amolyan Jolly jellegű szélen és ékként is bevethető játékosra is szükség lenne. Ez utóbbira nálam Son a Spursből a No. 1. Kár, hogy még cikk sem volt róla, pedig szerintem olcsóbb megoldás lehetne, mint Griezmann. Az ék pedig Icardi.
Tehát a jövő évi csapatom:
Kezdő: Ter Stegen - Bellerín, Piqué, De Ligt, Alba - Rakitic (Busquets) - De Jong, Arthur - Messi, Dembele - Suárez (Icardi).
Nem tűnik akkora drasztikus valtozásnak, de ha normálisan van rotálva és megfelelő mélysége van a padnak szerintem hibátlan.
Pad:
Kapu: Egy rutinos kapus/Fiatal sajátnevelés.
Védelem: Semedo, Roberto, Lenglet, Todibo, Umtiti/BHV igazolás.
Középpálya: Busquets (Rakitic), Vidal, Puig.
Támadók: Son, Icardi (Suárez), Malcom, Coutinho.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)