Én viszonylag korán (egyetem után) rájöttem, h az alkalmazotti lét nem nekem való, mert nem tudok más cégéért hajtani, nem érdekel másé, nem tudok másnak dolgozni, elhivatott meg semmiben sem voltam. Illetve, az én időmet nem veszi meg senki
@csababarca véleményével maximálisan egyetértek abban, h a tanároknak sokkal többet kellene keresniük, elnézést kérek tőlük, de nálam a tanárok fizetése fontosabb, mint a rendőrök, mentősök fizetése, előttük le a kalappal, mert ők látják a valódi világot, a többiek meg burokban élnek hozzájuk képest.
De, az országot az oktatás fejlesztése és minősége vinné előre, h errre nem költ a Fidesz, az sztem egy óriási probléma, h tudatosan butítják-e a népet vagy sem, ezt csak ők tudják. De ha van színvonalas oktatás, akkor nevelődnek értelmes emberek, jó szakemberek, aki adót fizetnek, felfogják, h nemcsak kérni, hanem adni kell a közösbe, ettől pedig lenne jobb fizetés az egészségügyben, a fegyveres szerveknél, stb, de ez egy hosszútávú folyamat, 20-40 év.
Az, h a kormány nem költ az oktatásra, klasszisokkal nagyobb gond, mint a mutyi vagy a stadionépítések. Jó, kipihent és magasan fizetett tanárokra van szükség.
Egyébként elsősorban Csabától vagy más pedagógustól kérdezem, h ebben a szakmában nincs szakszervezet vagy valami érdekvédelmi szervezet? Az még nem jutott eszébe (nyilván igen) a tanár társadalomnak, h pénteken összeülnek és megbeszélik, h hétfőn egy db általános- és középiskola tanár sem megy be tanítani? Elmondom mi lenne, egy hét múlva fizuemelés, kénytelen lenne elvenni máshonnan Viktor. Például a nyugdíjasok ingyen utazását csodálatos lenne a tanárok fizetésére költeni. Csak akkor ez lenne az utolsó 4 évük