2019.01.10. 16:57:39
Őszintén szólva én csak néhány alkalommal láttam játszani De Jongot, abból sokat nem tudtam leszűrni, de nem ok nélkül áll sorban annyi sztárcsapat. Azt meg majd eldönti az idő, hogy megér(t)-e 75 milliót vagy sem. Az biztos, hogy a holland fociban egy kisebb szünet után most ismét elkezdték ontani a tehetségeket. Jelenleg ugye a Busi, Arhur, Rakitic tekinthető talán alap középpályás sornak, míg mellettük van egy Vidal, Alena duó, akik ténylegesen használhatóak. Denis, Samper és Rafinha meg max nyáron megy. Coutinhoval nem itt számol EV, szóval még létszámba is beleférne szerintem. Ha jön Rabiot, akkor viszont szerintem Rakitic tuti eligazol. Viszont ez esetben sem lenne felesleges igazolás, hiszen lenne egy De Jong, Busi, Arthur kezdőnk és 3 minőségi csere, akik tudnak lendületet adni a csapatnak. Aki meg Rui Puig vagy a kisBusi helye miatt aggódik, szerintem felesleges, mert nekik még kell 1-2 év, amikorra Vidal és talán Busi is elmegy. Szóval meglenne a folyamatosság és fiatalítanánk egyet.
Bár én égetőnek tartom a középhátvéd kérdést is, és oda jelöltként felmerült De Ligt is, aki ugyancsak nagy tehetség. Ugyanakkor a vezetőség álláspontja is érhető, amennyiben igazak a hírek az átigazolási díja, a fizetési igénye és az ügynöke követelései miatt. Szerintem őt 75nél többért tudnánk elhozni, magasabb fizetési igénnyel és kitömve az ügynöke zsebét. Így viszont - habár lehet hosszú távra megoldhatná a hátvéd pozíciót Umtitivel (ha összerakják), de jelenleg csak Piqué alternatívája lenne 1-2 évig, ami viszont luxus az anyagiakat tekintve. Jogosan várnak ki, mert lehet Murillo robbant és bőségesen megteszi majd Piqué cseréjének, míg ingyen szereztek egy tehetséges fiatalt is, akiből szintén bármi lehet.
Ami nekem kérdéses, hogy Munir távozása esetén veszünk-e csatárt? Mert látva a piacot, ide azért nehéz lenne ide illő és klasszis játékost venni. Bár míg Suarez itt van, addig úgyis ő fog kezdeni. Kíváncsi vagyok oda kikben gondolkodnak...