nagyatyesz írta: Itt vetődik fel bennem a kérdés, hogy ha ennyire nehéz itt egy védőnek az alkalmazkodás, akkor hogy nem sikerült az utóbbi 10 évben senkit sem kitermelni a B-ből, aki jó lett volna az első csapatba. Ok volt egy Bartra, akinek voltak jó és kevésbé jó meccsei. De nem értem, hogy ha valaki tizen éves korától azt tanulja amit itt elvárnak egy középső védőtől, akkor hogy nem sikerült senkit beépítenünk??? Nem csak a jelen helyzetre gondolok, hanem az elmúlt 10 évre mondjuk.
Az az igazság, hogy kh-ként nagyon kevesen kapták meg a lehetőséget. Valamiért folyamatosan igazoltunk, pedig voltak igéretes emberek csak ilyen-olyan okokból sosem tudtak kiteljesedni. Folyamatosan ment az ilyen Lombán-Martinez-Costas stb. vonal. Tarín pl. nagy ígéret volt, de a sérülései folyamatosan betettek neki. Ahogy Muniesa is a porcelán lábaival. Santi Buenoban pl. hatalmas potenciál volt, a korosztályos válogatottak alappillére pofátlanul fiatalon. Megvettük, aztán a padra/lelátóra lett száműzve, egy meccset sem kapott. Vagy ott volt saját nevelésként Sergi Gomez aki szintén nagyon tehetséges volt, most például a Sevilla alapembere, mégsem nagyon kapott lehetőséget az első csapatban. Kh-nak valamiért többnyire idősebb játékosokat igazoltak/játszattak. Talán a Bagnack/Edgar duóra emlékszem, akiket többet használtak. A kölcsönök meg úgyis halott ügyek, főleg, ha egy kiatal védőről van szó. Most mondjuk megy a Chumi-Cuenca-Araujó tengely, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
Murillo azért viszonylag stabil játékos volt tavaly egy elég erős Valenciaban a csúnya sérülését leszámítva, ahogy az Interben is. Szóval csak nem olyan kutyaütő a srác. Idén valamiért jegeli Marcelino, hogy mi az oka abba nem látunk bele. Habár elég furcsa nekem, hogy egyik évben stabil játékos, a következő szezonban meg lelátós. Azt is el tudom képzelni, hogy személyes ellentét lehet köztük, bár ez nem hiszem hogy ki fog derülni.
Mindenesetre sok sikert neki, remélem hasznos csapattag lesz, bár biztos kell valamennyi idő hogy belerázódjon. Szóval én türelmes vagyok vele.