csababarca írta:
Ha szerinted ennyi a tanár munkája akkor sajnálom, ez a társadalmi beidegződés is “segíti” hogy teljesen le van nézve ez a hivatás. De amúgy létezik a jelenség, de ez is a bérezésve vezethető vissza,mire legyen motivált a tanár? Pluszpénzek nincsenek, túlóra rengeteg van de túlórapénz nincs.
Mint mondtam inkább dolgozok ennyiért és csinálom amit szeretek mint üljek egy irodában és segget nyaljak.
De ettől még elvárhatom hogy javuljon a helyzet, vagy legalább is reménykedjek.
Elte meg pázmányról vannak, bár nem értem ez miért számít.
Nyilván nem ennyi egy tanár munkája, oda is írtam hogy az egy nagyon erős sarkítás, mindenki munkáját le lehet butítani így, az informatikus pl "csak ül a gép előtt és nyomkodja a gombokat".
A diploma honnan van-t meg azért kérdeztem meg mert hozzá tetted hogy 3 diplomával ennyi az annyi, a diplomák száma meg nem jelent semmit. Főleg manapság amikor az ótvar főiskolák és a büfészakok virágzanak, és tényleg mindenki 3as átlag felett már elmegy főiskolára.
geridoss írta:
Ezt szerintem gondold át.. Ismerek olyat, aki irodában dolgozik, konkrétan semmit nem csinál, havi 200ért. A semmi alatt értsd azt, hogy semmit. A kávéfőzésen és a passziánszon kívül. És ez nem az ő hibája. Egyszerűen ez a "munkaköre".
Az informatikában több kutatást is csináltak arról, hogy milyen összetételű fejlesztő csapatok a legproduktívabbak, és az lett az eredménye hogy a vegyes összetételűek jobban működnek mint azok ahol a legjobb, legokosabbak voltak. Azokban a csapatokban az egyik ember pl olyan volt aki mindamellett hogy fejlesztett, de gyengébb képességű volt mint a többiek, ellenben nagyon jó kávét főzött, és ha valaki ki akart menni vele kávézni megbeszélni a dolgokat, akkor ő mindig szívesen ment. Ez jelentősen javította a hangulatot, és a többiek jobban dolgoztak tőle.
Nyilván nem biztos hogy ez történt, csupán abba is bele kell gondolni, hogy nem véletlen van ő ott ahol. Lehet hogy apu pénzeli és rakta be oda ahol épp van, na bumm mindig voltak ilyenek és mindig lesznek is, de ilyenek miatt nem érdemes idegesnek lenni, nekem is van ilyen ismerősöm, nem annyira móka mint amilyennek tűnik>