Nero. írta:Sergi Roberto, Pique, Alba (necc), Busquets, Messi
Az alapkezdőben még mindig ott van 4-5 saját nevelés. Mondj még egy európai élcsapatot (pláne olyat ahol a BL “elvárás”) ahol van ennyi a kezdőben.
A Guardiola-korszak volt a mi lottóötösünk, olyan még egyszer nem lesz hogy csak saját kölykökkel végigverjük a világot. Én még abban sem hittem hogy valaha lesz hasonlóan erős csapatunk, de a 2015ös Barca volt olyan, de az már nem ennyi saját neveléssel.
Egyébként nyilván “szimpatikus” ha játszanak saját nevelésű aranyos képű fiatal katalán csikók, de emiatt nem fogunk ajándék pontokban részesülni.
Alba-t nyugodtan számolhatod saját nevelésű játékosnak, 8 évet húzott le a Masia-n.
Egyébként viszont nem értek veled egyet, mert az utóbbi években számtalan olyan játékost hoztunk akik semmivel sem nyújtottak többet egy-egy fiatalunknál és vaskos összegekbe fájtak és olyan fiatalokat engedtünk el, akik a PADRA bőven jók lettek volna és csak azért távoztak, mert eléjük igazoltunk egy középszert és így ők létszám fölöttivé váltak. Nagyon jó példa jelenleg Samper és Alena esete, akik mindketten óriási potenciállal bírnak és annyi esélyt nem kapnak, hogy legalább fél évig elvétve beszállhassanak a meccsbe, ugyanakkor olyan játékosokat hoztunk az utóbbi 2 és az idei nyáron is, akik előlük veszik el a helyet és akkora klasszisnak sem számítanak, hogy azt mondhattuk volna, hogy na igen, ők be fognak válni. A Gomes, Denis, Arthur trióra gondolok itt első sorban. Lehet, hogy a háromból egy beválik (a brazil), de ez egy óriási "HA" és akkor sem vagyok benne biztos, hogy ő jobban passzolna a mi játékunkba, mint a Samper. De borzasztó jellemző sajnos itt a fórumon is, ha egy fiatalunk nem Messi-szinten robban be, akkor már lehúzzuk. Rafinha brillírozott az előszezonban, volt egy gyengébb produktuma a Sevilla ellen és már küldenénk el a francba, holott a sokak által agyondícsért új,brazil szent tehenünk semmivel sem nyújtott jobbat, de még Busquets is ritka pocsék meccset produkált, tehát elmondható, hogy az egész kp gyenge volt, sőt.
A másik dolog. BL-elvárás. Nem tudom kinél elvárás, szerintem a józan szurkolónál nem az, nem lehet az. Nyilván a másik véglet, ahogy a Róma ellen kiestünk, de az nem amiatt volt, mert szűk volt a keret. Kellenek az olyan tartalékok, mint Vidal aki már bizonyítottan minőségi játékos, nem az ilyen igazolásokkal van a baj. Sőt, ha a kezdőbe kell ember akkor igenis pengetni kell és nem szabad fukarkodni egy már bizonyított játékosért. Viszont a kispadon elférne még bőven 2-3 olyan saját nevelésű fiatal, akiknek megadja a klub a lehetőséget és nem egyből igazolunk.
Engem komolyan meglepett, hogy Digne helyett nem egyből igazoltunk. Nem jellemző ez már sajnos erre a klubra.
Alena és Puig helyében én még most elhúznék innen valahova és nem csak kölcsönbe, mert itt az esélyt sem fogják megkapni, csak maximum nyaranta egy-egy barátságos haknimeccsen, vagy még ott sem.