Subinho írta:Azért erős túlzás a 38 meccsen varázsol és az 5 labdát bepasszol dolog! Voltak tavasszal Leónak is rossz meccsei bőven, az az említett 5 labda meg lehet BL győzelmet hozott volna. Nem kell 38 meccsen varázsolni, vannak mások is a csapatban, de tavasszal a BL-ben igenis húzza a csapatot. Sztem erre gondolt az előttünk szóló.
Én annyira nem vagyok kétségbe esve, ami a post-Messi érát illeti. Nyilván nagyon meg fogja érezni a csapat, egy ilyen zsenit nem lehet pótolni, nem lehet már a villanásaira támaszkodni és arra, hogy majd ő megkapja a labdát és megcsinálja a helyzetet/gólokat lő, a hiányát bármely csapat komolyan megérezné.
Ugyanakkor van egy árnyoldala is ennek a Messi köré épített csapatnak. Más játékosok képtelenek voltak így kibontakozni, még ha 3-4 játékos volt a Bolhán, akkor is mindenki őt kereste. Láttuk, hogy pl. Dembelé is hogyan tudott 2-3 emberen keresztül menni, ezt az argentínnal nagyon ritkán lehetett megtenni. De a távoli lövések is igen-igen elmaradtak, míg nem jött Coutinho. Amellett több embernek kellett komolyabban kivenni a részét a védekezésből, kp-ról már nem volt várható segítség. A széljáték sem volt már olyan meghatározó, kivéve Alba felfutásait. Talán ez is volt az oka, hogy Valverde felhagyott a 4-3-3-al és inkább "beáldozta" Suarezt, hogy ne rohanjanak át a kp-n. Ez csak néhány apróság és teória, de egy-két aspektus könnyen elképzelhető.
Persze minezzel együtt Messivel sokkal eredményesebb a csapat és gyengülni fogunk, de átszervezéssel, amihez vannak minőségi embereink nem lesz olyan sokak által vizionált visszaesés. Attól félek igazán, hogy vele több, meghatározó kulcsjátékos is kieshet. Pl. Busi vagy Alba, akiket pótolni szintén iszonyatosan nehéz lesz.